Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem.
|
|
Problemem to jest że władze miasta (poprzednie i obecne) zezwoliły na nadmierny, nie kontrolowany rozwój budownictwa jednorodzinnego w tym mieście. I tera problem, bo lokatorzy domków trują Nas dymem z kominów, podrzucajo śmieci pod bloki, budżet miasta idzie na drogi między tymi domkami, kanalizacje itp. ***rele. Taka prawda.
|
|
Problemem to jest że władze miasta (poprzednie i obecne) zezwoliły na nadmierny, nie kontrolowany rozwój budownictwa jednorodzinnego w tym mieście. I tera problem, bo lokatorzy domków trują Nas dymem z kominów, podrzucajo śmieci pod bloki, budżet miasta idzie na drogi między tymi domkami, kanalizacje itp. ***rele. Taka prawda.a gdzie człowiek ma docelowo mieszkać chyba normalne że w domu jednorodzinnym bo od wieków zawsze cała populacja w takich mieszkała. Bloki to relikt komuny powinny być w nich tylko przestrzenie biurowe i użytkowe. |
|
To co, zakaz mieszkania w domu jednorodzinnym,represje,dyskryminacja ? Wysiedlenia najlepiej do gulagu . Obecny samorzad prawie to prowadzi, plan zagospodarowania przyjety przez samorzad skutecznie dyskryminuje domy jednorodzinne w jaksolandzie tereny sa przeksztalcane dla developera ten ma co oferowac w zamian. mieszkania i tak wykupi ten kto da wiecej a swidniczanin wypchniety ze swojej dzialki/domu na rzecz dewelopera bedzie mieszkal u niego na stancji za ciezkie pieniadze. Taka jest polityka obecnego samorzadu
|
|
I bardzo dobrze. Budownictwo wielorodzinne trzeba wspierać jako ekologiczne i dostępne dla wszystkich. Nowobogackie wille to wrzód na d...e tego miasta.
|
|
I bardzo dobrze. Budownictwo wielorodzinne trzeba wspierać jako ekologiczne i dostępne dla wszystkich. Nowobogackie wille to wrzód na d...e tego miasta.Jakiś PiSowski komunista się odezwał :-) |
|
"Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem." aby ogrzewać gazem należy wymienić piec oraz grzejniki |
|
Grzejniki???"Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem." aby ogrzewać gazem należy wymienić piec oraz grzejniki |
|
Ja mieszkam w bloku. Ale też ponoszę koszty ogrzewania i chcę dopłatę !!!! Za smieci płace horrendalną cenę i nie dość że śmietniki wygladają jak w slamsach to jeszcze odpowiedzialność zbiorowa chca wprowadzić. Co to ma być??? Dlaczego ja mam finansować wszystkich?
|
|
dlaczego Tym z bloków wszystko przeszkadza. To , że ktoś mieszka w domku, zwyczajnie zazdroszczą. To , że ktoś pali węglem- przeszkadza im. Wjeźdza się na posesję, to trobią, bo brama się za wolno otwiera? Ludzie, czy tylko Wy żyjący w blokach jesteście na tym świecie? a wiecie co nam przeszkadza? jak wyprowadzacie swoje pupile- pieski i nie sprzątacie po nich, tylko odchody robią przed naszymi ogrodzeniami.!!!!!
|
|
Nie przeszkadza Nam wszytko tylko że Naszymi podatkami i opłatami finansujemy dopłaty dla bogatszych od Nas mieszkańców domków. To jest niesprawiedliwe i bulwersujące. Taka prawda.
|
|
Domki 1-no rodzinne to przeżytek. Nawet jak by było mnie stać to wolę w bloku. Cieć posprząta, odśnieży, spółdzielnia o wszystko zadba. Taka prawda.
|
|
Nie przeszkadza Nam wszytko tylko że Naszymi podatkami i opłatami finansujemy dopłaty dla bogatszych od Nas mieszkańców domków. To jest niesprawiedliwe i bulwersujące. Taka prawda.Piszesz o "bogatszych od Nas mieszkańców domków". Skoro są bogatsi, to pewnie płacą też większe podatki od ciebie, więc de facto finansoują te wydatki w większym stopniu. |
|
Gdyby każdy chciał mieszkać w domku, to pewnie by trza wyciąć wszystkie lasy pod zabudowe. Poza tym domki to zwiększona emisja tlenku węgla, pyłów, nieszczelne szamba itp. Także bloki są dużo bardziej ekologiczne i powinne być wspierane przez Państwo.
|
|
Ci w domkach dostajo dopłaty na solary, fotowoltanike, ogrzewanie itp. Ja mieszkam w bloku i czemu mam być gorszy? Też płacę za ogrzewanie, prąd, telefon i tak samo rządam dopłat co mi się należo!
|
|
Ci w domkach dostajo dopłaty na solary, fotowoltanike, ogrzewanie itp. Ja mieszkam w bloku i czemu mam być gorszy? Też płacę za ogrzewanie, prąd, telefon i tak samo rządam dopłat co mi się należo!Jakie dopłaty za ogrzewanie dostają? Za solary i fotowoltaikę dostają, ale najpierw muszą sami wyłożyć kasę na instalację. Załóż sobie solary, albo fotowoltaikę w bloku i zgarnij kasę. |
|
Ta fotowoltanika to defacto darmowy prąd dla wybrańców na któren składamy się My wszyscy, również albo przedewszystkiem mieszkańcy bloków.
|
|
Nie stać was na zmianę kopciuchów na bardziej ekologiczne formy ogrzewania? Przestańcie być przyzwoitymi ludźmi i przykładem prominentnych polityków PiS zacznijcie od okradania kontenerów PCK...
|
|
...Tak jest, her Hit.and Stal. Zaganiamy wszystkich do bloków , a do bloku można wpuścić .. łatwiej pozamykać klatki i trzymać za gębę. Jakby co to ogrzewanie się dokręci mocniej lub mniej w obydwu przypadkach może być ciekawie. A słuchanie awantur i muzyki o północy sąsiada to fajne? A czynsz spółdzielczy to też fajne? A obsrane pomazane klatki schodowe itp itd..
|
|
Zamiast wyzywać uczciwcyh ludzi od hitlerów i stalinów wy się w tych domkach lepiej zastanówcie dlaczego społeczeństwo tak źle was postrzega. Czym sobie zasłużyliście a te złe opinie. I przedewszystkiem przestańcie Nas tróć i podrzucać śmieci do kontenerów.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|