A co z rolnikami, którym dzikie ptactwo będące pod opieką leśników wpieprza drób z podwórka? Czy są jakieś odszkodowania, albo czy taki leśnik zapłaci za to karę?
|
|
Witam ! Jestem hodowcą gołębi pocztowych należę do PZHGP co roku płacę składki. Moje gołębie wypuszczane są od kwietnia do września po dwie godzinny dziennie ze względu na jastrzębie ale mimo to jastrzębie łapią mi ok.40-50 szt.gołębi w ciągu sezonu. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie ?
|
|
- Wypuściliśmy bielika niedaleko stawów. Będzie mógł mógł łatwo znaleźć pożywienie – mówi Paweł Duklewski, rzecznik z RDOŚ.
ten pan osobiście wypuszczał? I czyście go pojmali że musieliscie wypuszczać?:-)
|
|
OO dobrze że piszesz. Twoje gołębie nagminnie mi sra... na samochód. Zapraszam codziniennie rano o 6 w celu posprzątania po swoich zasra... . Numer konta w celu odszkodowania podam przy okazji. ps. mit o rosole jest przesadzony. |
|
Piękne ptaki, szkoda żeby zniknęły. Swoją drogą z lisów mamy za dużo, więcej niż zajęcy i kuropatw. Widać, że równowaga została zachwiana. Trucie w ten sposób jw. jest złą metodą.
|
|
jakie imię taki post...a może orzeł bielik zrobił tobie kupkę na auto ?? jak coś ci bezmózgowiu brudzi ayto to przestaw w inne miejsce ewentualnie chowaj do garażu
|
|
a Ja przez dżesiki auto muszę codziennie wdychać spaliny ,słuchaj no karyna yyy tzn.dżesika zresztą bez różnicy ...zapraszam ciebie do wpłacania mi na konto pieniążków za tzw."szkodliwe"
|
|
ciekawe z czyjej pensji idą pieniądze na nagrodę. Bo rozdawanie prewencyjnie pieniędzy podatników to chyba nie halo.
|
|
wspaniałe zwierząta
|
|
Proponuję sprawdzić wszystkich okolicznych chodowców gołębi....
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|