Lubelskie - Smakuj Krótkie Życie!
|
|
samochodzik, to jest fajna sprawa.....
|
|
Audi/bmw i gówniarz to praktycznie zawsze nadmierna prędkość. Z reguły to są stare szroty z lat 90. A to z kolei prędzej czy później oznacza wypadek. Nie ma chyba możliwości eliminacji takich wypadków. Ważne, żeby nie zrobili krzywdy nikomu poza sobą.
|
|
dodatkowo dochodzi stan dróg w tamtych rejonach,wiecej dziur niż asfaltu,plus ułanska fantazja bezmozgiej mlodziezy
|
|
Następny "miszcz" kierownicy! Niestety.
|
|
A ja mam pytanie. Wiele razy widzialem takie sytuacje, ze wzdłuż drogi wycinane byly wszystkie drzewa, a zostawiane byly tylko 1,2 rosnace idealnie na zakrecie. Czy robi sie to po to zeby z daleka bylo widac ze jest zakret? Bo nie bardzo czaje.
|
|
tak jest; tamte strony mają fatalne drogi tak jakby bog zapomniał o nich
|
|
Opcje były tylko dwie - Audi lub BMW
|
|
BOŻE kiedy to się skończy - buraki w świniowozach niszczą drzewa!!!! i dobrze że się wyeliminował - mnie wioskowych głupków nie żal!!!
|
|
Teraz to ci młodzi to mają dobrze. Jeżdżą po nocach, co weekend impreza, alkohol, znajomi, żyć nie umierać. Ja w ich wieku pracowałem w gospodarstwie, jeśli bywałem na imprezach, to zazwyczaj rodzinnych. Pierwszy samochód miałem bodajże 4 lata po zdobyciu prawka, kupiony za swoje pieniądze. Jak widzę teraz takiego "miszcza" kierownicy, co ma prawko od miesiąca, dwóch, czy trzech, dosiada BMW 3, czy Audi A4 i pędzi przez wieś 120 km/h w sobotę o 2 w nocy z 4 pijanymi osobami na pokładzie (nie wiadomo też czy sam nie jest pijany), muza z auta budzi śpiących ludzi to wiem, że prędzej czy później to musi skończyć się źle, może nie tragicznie, ale źle. Raz na jakiś czas ten amerykański sen, w którym żyją dzisiaj młodzi przerywa taki wypadek jak opisany powyżej. Kolejny dowód, że bezstresowe wychowanie nie działa.
|
|
Drzewa przy drodze pomagają ocenić szybkość, nie każdy wierzy prędkościomierzowi. Gdyby nie było punktów odniesienia, nawet przy 800km/h czułbyś się jakbyś stał w miejscu, jak w samolocie. Dlatego zostawia się drzewa przy drodze by każdy widział że zasuwa lekko za szybko.
|
|
... - radość z jazdy.
|
|
kiedys to było co
|
|
Teraz to ci młodzi to mają dobrze. Jeżdżą po nocach, co weekend impreza, alkohol, znajomi, żyć nie umierać. Ja w ich wieku pracowałem w gospodarstwie, jeśli bywałem na imprezach, to zazwyczaj rodzinnych. Pierwszy samochód miałem bodajże 4 lata po zdobyciu prawka, kupiony za swoje pieniądze. Jak widzę teraz takiego "miszcza" kierownicy, co ma prawko od miesiąca, dwóch, czy trzech, dosiada BMW 3, czy Audi A4 i pędzi przez wieś 120 km/h w sobotę o 2 w nocy z 4 pijanymi osobami na pokładzie (nie wiadomo też czy sam nie jest pijany), muza z auta budzi śpiących ludzi to wiem, że prędzej czy później to musi skończyć się źle, może nie tragicznie, ale źle. Raz na jakiś czas ten amerykański sen, w którym żyją dzisiaj młodzi przerywa taki wypadek jak opisany powyżej. Kolejny dowód, że bezstresowe wychowanie nie działa. kiedyś to było kurł**** |
|
Do pana z odniesieniami. Co za bzdura haha zamiast drzew zdecydowanie lepszymi " punktami odniesienia" sa plastikowe słupki a nie drzewa co za baran! Do tego mają odblaski i widać je z daleka a takie drzewko z jakiej odleglosci widac zakładając ze ktos z naprzeciwka z pseudo ksenonami wali ci po oczach?
|
|
Te drzewa przy drogach powinny byc wy***e do cna stwarzaja zagrozenia podczas burz itp
|
|
to nie wypadek ale jak wszystko wskazuje brawura, wyrazy współczucia dla bliskich _________ Wyszukiwarka : "Koniec entropii - wspaniała wiadomość dla chrześcijan"
|
|
Młodzi tylko piją , i rozbiają się nocami po wsiach i na parkigach , porobili prawka i jezdza jak oszołomy , 120 przez miasto nocą , bączki kręcą , świry .
|
|
Szczęście w nieszczęściu, że nikt postronnych nie ucierpiał.
|
|
oczywiście bo nikt z państwa nie był kiedyś młody i nie popełniał blędów...ten skończył się tragicznie.
ze względu na szacunek do zmarłych można to wszystko ubrać w inne słowa.
przecież taka sytuacja mogła mieć miejsce w każdej rodzinie - czy też tak ochczo używalibyście takich słów?
"to nie prędkość zabija ale nagła jej utrata"
Miejcie chociaż odrobinę szacunku dla rodzin tych chłopców.
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|