Przepraszam jaki starosta wyda decyzję o "cofnięciu uprawnień"? Pani Agnieszko.....Pani Aspirant....Przecież kierowca jest ze Słowacji. Powstaje tez pytanie dokąd blankiet prawa jazdy zostanie odesłany po 3 miesiącach, bo zdaje się nie mamy ze Słowacją ani żadnym innym państwem porozumienia o wzajemnym honorowaniu tych przepisów. Ciekawe jak to policja rozwiąże.
|
|
też mnie to interesuje... jak może polska policja zatrzymać uprawnienia kierowcy z innego kraju ue (bez postanowienia sądu). gdzie ten kierowca odbierze prawo jazdy po 3 miesiącac?
chciałem sobie wyrobić prawko w innym kraju właśnie by uniknąć podobnych sytuacji. w 2016 przez 6 miesięcy musiałem jeździć bez uprawnień przez ten z***y przepis.
obstawiam, że policja wyśle dokument do odpowiednika starpsty na słowacji, tam urzędnicy popukają się po głowie i bezzwłocznie oddadzą kwity kierowcy.
|
|
Nie przepis jest zj..ny tylko chyba ty. Skoro nie potrafisz jeździć zgodnie z przepisami to masz problem.
|
|
A to polski starosta decyduje o zatrzymaniu dokumentu innego kraju?? Niesamowita jest ta Polska. I polscy krawężnicy też.
|
|
Polska policja zabiera cudzoziemcowi prawo jazdy deponuje je u starosty .Starosta przesyła prawo jazdy na Słowację do miejsca zamieszkania sprawcy .A tam kierowca sobie je odbiera .To po co ten cały cyrk na koszt polskiego podatnika.
|
|
działanie policji niezgodne z prawem ... policja nie ma takich uprawnień wobec cudzoziemców.
gdyby Słowak nie miał 500 zł w gotówce, to policja ma obowiązek zawieźć go do bankomatu.
nie oznacza to, że popieram piractwo drogowe, a szczególnie w terenie zabudowanym.
|
|
Pepe napisał "przez 6 miesięcy musiałem jeździć bez uprawnień przez ten z***y przepis"
Ręce opadają. Co za ludzie bez rozumu
|
|
Ciekawi mnie jak nasza "kochana" policja może zabrać uprawnienia obywatelowi innego kraju?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|