Czytając ten teks odnosze wrażenie, że mieszkańcy Wieprzowa po raz pierwszy spotkali się z takim zjawiskiem jak szosa i jeżdżące nią auta... Rzeczą oczywista jest, że należy uważać podczas przechodzenia przez jezdnię, i to, że jedna z bohaterek artykułu wymieniła dwa przypadki śmierci od potrącenia samochodu to dla mnie żaden argument. Równie dobrze możemy powiedzieć "zgaśmy słońce" bo od jego promieni zmarło setki osób.
|
|
Ciekawy jestem jak Ty byś reagował, gdyby obok Twojego domu dniem i nocą jeździło setki tirów, a osobówki pędziły po 150km/h...
|
|
Mieszkam koło 17 i jakoś nie narzekam
|
|
Może mieszkańcy by chwilke pomyśleli i przyszło by im do głowy, że z taką inwestycją przychodzą również kładki dla pieszych itp. A napewno będzie bezpieczniej niżeli na wąskiej drodze po której samochody pędzą po 140 Ale jak to u nas autosrady drogi expresowe mają być ale jak już mi to będzie przeszkadzać to nie trzeba protestować
|
|
Może mieszkańcy by chwilke pomyśleli i przyszło by im do głowy, że z taką inwestycją przychodzą również kładki dla pieszych itp.Wierzysz w to, co piszesz? |
|
Drogi mieszkańcu wieprzowa co w nic nie wierzysz. Może byś ruszył dupsko w troki i pojechał do Lubyczy Królewskiej. Tam niedawno zakończono modernizację krajowej 17 i trzeba będzie być naprawdę skończonym idiotą, żeby wpaśc pod nadjeżdżające auto, a przejeżedża ich tam dziennie kilka tysiecy. Przejścia dla pieszych z prawdziwego zdarzenia, przejście widac z odległosci kilkuset metrów... I jeżeli ktoś naprawde używa głowy zanim wejdzie na ulicę to nie ma szans by zginął. Może u was w wpeirzowie tak jest, że po jezdni chodzi sie jak po własnym podwórku, bo na wsi to wszystko mozliwe i nic mnie już ni zdziwi. A skoro lazicie po jezdni jak te swiete krowy to sie wcale nie dziwie, ze gina ludzie. Głupi zawsze zginie.
|
|
tak tylko przypomne ze droga ekspresowa nie obsluguje przyleglego terenu takze mieszkancy takich wsi jak wspomniane w artykule na codzien nie bede korzystac z S-17 tylko z alternatywnych istniejacych lub zbudowanych drog!!
|
|
Cytat: tak tylko przypomne ze droga ekspresowa nie obsluguje przyleglego terenu takze mieszkancy takich wsi jak wspomniane w artykule na codzien nie bede korzystac z S-17 tylko z alternatywnych istniejacych lub zbudowanych drog!! koniec cytatu Nie rozumiem więc w czym jest problem?? Skoro nie będziecie korzystali z drogi ekspresowej to co ona wam przeszkadza?? Nie bedziecie tam wchodzili, nie beda ginęli piesi, zatem po raz kolejny powtórze, że argument jednej z bohaterek artykułu jest wyssany z palca. A co do korzystania z tych "alternatywnych przyległych i istniejących dróg" to nadal proponuje uzywac głowy (myśleć - to nie boli) podczas przechodzenia przez jezdnię i wtedy żadno auto was nie potrąci i nikt nie zginie. Proponuję też bardziej pilnowac swoje dzieci. |
|
faktycznie zabrzmialo to tak jak bym bym mieszkancem jednej z tych wiosek:)
tak nie jest.
literowka;)
ale zgadzam sie z przedmowca!!
za mieszkancami moze choc nie musi przemiawia ze droga ekspresowa w przeciwienstwie do autostrad nie jest ogrodzona!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|