Prymitywne, trujące spalarnie śmieci ma każdy domek jednorodzinny i nikomu to nie przeszkadza. Kiedy chcą zbudować nowoczesną, to są protesty. Polska w pigułce.
|
|
Zdecydowanie taka spalarnia powinna powstać. Lepiej spalić śmieci w spalarni gdzie będą zamontowane filtry niż wywozić do lasu lub powiększać wysypiska i tworzyć nowe!
|
|
Spalarnia ? jestem na TAK Tu na wschodzie to ludziska wszystkiego się boją, wiatraki źle, wieże telefonii komórkowej strach, spalarnia też nie pasuje. Kompletny ciemnogród i jak ten region ma się rozwijać ? tylko przez budowę kolejnych kościołów ?
|
|
Najbardziej spalarni boją się mieszkańcy domków jednorodzinnych, którzy sami palą śmieciami. Cóż za hipokryzja xD
|
|
Jak wam nie przeszkadza taka spalarnia to sobie postawcie ją w parku miejskim a nie mnie pod oknem. Mnie ta ciepłownia nie ogrzewa.
|
|
W 8 miastach w Polsce są spalarnie. Nie słyszałem żeby okoliczni mieszkańcy tych miastach protestowali. Widocznie nie przeszkadza im to. Veolia chce zainwestować pieniądze w naszym mieście. To chyba dobrze.
|
|
Roztocze - świeże powietrze i spalarnia śmieci. Super reklama dla roztocza. Ciekawe ilu turystów stracimy przez to. Co takiego roztocze ma że musi tu być spalarnia śmieci??????? Polecam poczytać o wadach spalarni o powstawaniu diotoksyn. Polecam też postawić się na miejscu mieszkańców którzy mają domy w pobliżu.
|
|
Gdzie Roztocze, a gdzie spalarnia? Polecam popatrzeć na mapę. Polecam też postawić się na miejscu mieszkańców innych miast, którzy mają domy w pobliżu spalarni, a którym jakoś to nie przeszkadza.
|
|
Spalarnia powinna powstać na terenie niezaludnionym!!! Nie zgadzamy się na spalarnie tak blisko naszych mieszkań!
|
|
Spalarnia powinna powstać . Najbardziej protestują Ci co sami palą miałem i zadymiają pół osiedla. Zamościowi i jej mieszkańcom taka profesjonalna spalarnia przyniesie tylko korzyści - tańsze opłaty za śmieci i ciepło. Powietrze też czyściejsze Szopinek jest na wschodnich rubieżach miasta (róża wiatrów). Może trochę ucierpią mieszkańci Jarosławca - ale ... kto im broni mieszkać w mieście. Chcieli tańszych działek i niższych podatków to ich wybór. Jak zrobią S17 to jeszcze im hałasu i pyłów przyędzie......
|
|
Czytałem raport
RAPORT O ODDZIAŁYWANIU PRZEDSIĘWZIĘCIA NA ŚRODOWISKO
Strona 30 raportu /cytat/
Instalacja zrealizowana zostanie z uwzględnieniem wytycznych i zaleceń BAT w odniesieniu do spalarni
odpadów komunalnych. Zawarte one zostały w dokumencie opracowanym przez Europejskie Biuro
IPPC w Sewilli, zatytułowanym „Zintegrowane Zapobieganie i Ograniczanie Zanieczyszczeń”, Dokument
Referencyjny dla Najlepszych Dostępnych Technik (BAT) dla spalania odpadów Sierpień 2006” (BREF).
Koniec cytatu.
Co to oznacza? Żechcą nam wcisność przestarzałą technologię z przed 13 lat!!!!!!!
W zakresie techniki spalania i oczyszczania powietrza to całe wieki!
NIE DLA SPALARNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|