Zbliża się zima a ja muszę kupić nowy piec.Potrzebuje porady czym się kierować przy wyborze kotła. Możecie poradzić mi jakiegoś producenta?
|
|
mam kocioł z fabryki z Olsztyna ,wytrzymał 15 lat i nadal jest w porzo
|
|
Jedź do Narola do Jana Steczkiewicza na ul.Krupiecką 20 (obok stadionu i starej cerkwi) -on robi najlepsze piece w okolicy(standardowe oraz na wymiar)-on Ci doradzi,może nawet i do domu przywiezie(bo ma swój transport)-na pewno nie pożałujesz! Gościu dba o swoją renomę i dobrze robi piece c.o.
|
|
Polecam kotły od Bednarza z Tomaszowa. Mam ich piec od 11 lat i mam z nim zero problemów.Mało pali,jest niezawodny i kosztował przyzwoite pieniądze a jakość rewelacyjna.Obecnie myślę nad zakupem pieca do pomieszczenia gospodarczego o mocy około 10kw i wybór ponownie padł na sprawdzoną już firmę.
|
|
Chyba nie od Bednarza tylko o Buciora Ci chodziło... No to jesteś w błędzie-bo ten gościu z Narola odszedł z tej firmy z Tomaszowa i założył swoją,bo nie mógł patrzeć na to dziadostwo jakie tam się dzieje. Może ten w Tomaszowie na początku robił dobre piece-ale już od ładnych kilku lat zszedł na psy. Jedź do Narola-a nie pożałujesz! |
|
Ja róznież słyszałam ze jak po piec to tylko do Bednarza
|
|
Nie napisałęś jaki piec ię interesuje. Jak chcesz piec z podajnikiem to tylko tłokowy, nie uwiążesz się ekogroszkiem jak w slimakowym, wiem co mówię, sam mam tłokowca z Pleszewa i na ekogroszek nei patrzę, węgiel jaki mu zapodasz to spali aby grubość była do 4 cm
|
|
...no macie rację,że jest ktoś taki jak Bednarz w Tomaszowie-dopiero o tym przed chwilą się dowiedziałem-sorry,ale wcześniej o tym nie wiedziałem.
|
|
Chodzi mi o zwykły kocioł zasypowy, moze byc z nadmuchem.
|
|
Podajcie jakies dokladniejsze dane na tego goscia w Naroli
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Narol
|
|
Już Ci tłumaczę-bo jestem z Narola,ale mieszkam w Lublinie. Jadąc od Zamościa (od Bełżca) trzeba przejechać prawie cały Narol -jadąc w stronę Jarosławia. Za cmentarzem skręć w lewo i dojedź do starej cerkwi(około 200 metrów od szosy). Tam zapytaj ludzi-oni już Ci dokładniej wytłumaczą,bo to już bliziutko starej cerkwi ten facet mieszka. Z Zamościa do Narola jest około 55km. Tu nasz link: http://www.zumi.pl/1356308,Producent_Kotlow_Centralnego_Ogrzewania._Jan_Steczkiewicz,Narol,firma.html |
|
Dużo osób chwali sobie kotły od bednarza jak tam dojechać
|
|
Jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia nad kupnem kotła od firmy Witkowski, to naprawdę warto. Swój kocioł model Neptun posiadam od roku. Plusem było to, że mogłem podjechać do zakładu i osobiście zobaczyć ten model. Do tego otrzymałem fachowe doradztwo, bo jeszcze zastanawiałem się nad modelem z podajnikiem ślimakowym. Wyszło, że ma za dużą moc jak na mój dom. Ogólnie firma porządna, tak jak ich kotły.
|
|
Jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia nad kupnem kotła od firmy Witkowski, to naprawdę warto. Swój kocioł model Neptun posiadam od roku. Plusem było to, że mogłem podjechać do zakładu i osobiście zobaczyć ten model. Do tego otrzymałem fachowe doradztwo, bo jeszcze zastanawiałem się nad modelem z podajnikiem ślimakowym. Wyszło, że ma za dużą moc jak na mój dom. Ogólnie firma porządna, tak jak ich kotły.Też mogę polecić kotły od tej firmy. W swoim domu mam taki od kilku lat i jak dotąd działa bez żadnych problemów. Do tego sterownik powoduje, że jest on praktycznie bezobsługowy. |
|
polecam fajny przewodnik po kotłach CO: http://www.lazienkaplus.pl/pl/porady/rodzaje-kotlow-co-na-paliwo-stale/84
może coś rozjaśni i pomoże w wyborze :)
|
|
Ja mogę polecić kotły CO Witkowski. Firma z dużym doświadczeniem. Oferują pełen serwis i 5-letnią gwarancję na swoje kotły. Warto zapoznać się z ich ofertą: http://www.kotly-witkowski.pl/ oraz z produktami w sklepie internetowym
|
|
Chyba nie od Bednarza tylko o Buciora Ci chodziło... No to jesteś w błędzie-bo ten gościu z Narola odszedł z tej firmy z Tomaszowa i założył swoją,bo nie mógł patrzeć na to dziadostwo jakie tam się dzieje. Może ten w Tomaszowie na początku robił dobre piece-ale już od ładnych kilku lat zszedł na psy. Jedź do Narola-a nie pożałujesz!Sam jesteś od Buciora. Dobrze kolega pisze od Bednarza |
|
Ja polecam kotły z Pleszewa. Sam mam taki i jestem bardzo zadowolony.
|
|
Ja polecam kotły z Pleszewa. Sam mam taki i jestem bardzo zadowolony.Z podajnikiem? Jak Ci się sprawuje? |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|