![]() |
Rozwiązanie jest bardzo proste: poszkodowany powinien zgodzić się na tą niższą kwotę zadośćuczynienia pod warunkiem całkowitej solidarności. Tzn.: ci, którzy uważają, że domaga się zbyt wiele, pozbędą się jednej nogi za 30tys. zł. Będzie ok.
|
![]() |
Czytając ten artykuł zastanawiam się gdzie ja mieszkam. W kraju Trzeciego Świata gdzie rządzą układy i regionalne mafie. Jeśli biegli dopatrzyli się błędu lekarza a sąd umarza sprawę bo wielce szanowny medyk się pomylił okakeczajac człowieka to można myśleć że rola medycyny nie jest leczenie a eksperyment na żywym organizmie. Powiązanie między medykami a sędziami w Polsce w średnich miastach jest duże bo defakto każdy potencjalny sędzia może być pacjentem. Więc na próżno szukać sprawiedliwości w Republice Bananowej.
|
![]() |
To lekarz, szpital lub miasto nie było ubezpieczone od błędów medyków? Dzisiaj to chyba jest obowiązkowe OC, i to ubezpieczyciel pokrywa szkody z winy medyków. Dziwne to wszystko.
|
![]() |
Nie może zgodzić się na niższa kwotę ponieważ nie może funkcjonować jak lada osoba zdrowa poruszająca się na zdrowych dwóch nogach. Został okaleczony , a nie każdy idzie do szpitala ze złamaną konczyna a kończy z obcieta noga. Jest wina musi być też kara.
|
![]() |
Czy ma ktoś wątpliwości w zakresie reformy sądownictwa?
|
![]() |
otwarte złamanie kosci piszczelowej i ordynator (!!) zakłada gips !?
facet powinien stracic prawo wykonywania zawodu na kilka lat i przejsc ponownie kilkuletnie szkolenie w zakresie ortopedii. Odszkodowanie dla pacjenta to min.1 mln zł.
|
![]() |
Gdzie jak tu żyć . Od 2002 r sprawę wałkują jakby chodziło o 20 mil. dolarów . Facet i tak cieniutko wycenił nogę na 200 tys. , a cwaniaki dają mu 30 tys. To za swoje auta popłacili po kilka set zł . , cierpienie człowieka i kalectwo do końca życia wycenili na równowartość 8 - 9 średnich pensji . Przecież są fachowcy od odszkodowań co biorą prowizję i im zlecić sprawę .
|
![]() |
powinien dołożyć drugie tyle,za uczynienie go kaleką
|
![]() |
Jeszcze więcej takich artykułów i takich komentarzy a leczyc sie będziecie u znachorow, bo lekarze z Ukrainy wola Niemcy niż PRL-bis. Stracił nogę, bo potrącił go samochod, reszta to "poprawność poltyczna", czyli wina lekarzy, calkiem jak za calego PRL-u
|
![]() |
Fajny komentarz " myślącego ( nie zza stodoły ) . Widać gościo że nie zza stodoły , ale zza toalety jako mydło co rękę ręką myje .
|
![]() |
Pełnomocnikowi miasta odciąć nogę i zaproponować 10 tyś. zł. zadośćuczynienia!!! Będzie to rażąco sprawiedliwe!!! Qoorwa gdzie my żyjemy.....???
|
![]() |
ty myslacy insczej to wez se ***nij baranka zza tą stodola twoja
|
![]() |
Potrzebuję pan dobrego adwokata i puść pan ten szpital z torbami plus jeszcze tego lekarza z powództwa cywilnego
|
![]() |
to dopiero su.....ny.
|
![]() |
Ja lezalem w Parczewie z rana reki. Na pierwszym obchodzone przyszli lekarze i jeden rzekł: no nie wiem czy nie będziemy musieli obciąć... Po 3 godzinach byłem juz w poradni przy klinice w Lublinie, a wypisujac mnie lekarz pytał czy wiem co robie i ze on żartował. Gdy w Lublinie zobaczyli ze rana nie jest nawet umyta( rana miała kontakt z ziemia) to się smiali. Tacy to znachorzy. Pisze to z przykroscia bo człowiek oczekuje od nich pełnego zaangażowania a często otrzymuje marne usługi z wielka łaska.
|
![]() |
Swoje umiejętności niektórzy chirurdzy powinni doskonalić na zajęciach u Serwinki w Tarle koło Lubartowa
|
![]() |
Oni potrafią ,szkoda że tylko amputować.Czy w ;nowym'' są łapówkarze?
|
![]() |
Witam mialem wypadek na rowerze złamany obojczyk w 2 miejscach i żebra. Na się że znaleźli tylko obojczyk bo dalej nie chciało im się szukac. Wizyta u ortopedy przebiegała tak: proponuję operacyjnie ok skoro nie da sie inaczej wiec lecę na konsultacje do następnego ortopedy który stwierdza w ciągu 40 sek ze to gruzowisko i nic się z tym nie da zrobić i odsyła do poprzedniego A ten wysyla mnie do 3 a czas płynie. Szlag mnie trafia. Jadę w poniedziałek do Serwinki bo w innym przypadku zostane kaleka.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|