Klasa policyjna - to pic na wodę, fotomontaż! ;D Policjantem zostaje się z powołania,a nie z tego że to jest "modne"... ;D
|
|
wystarczy ze kogos pobija lub wogle zostana karani to juz mozna sie poznegnac z ta szkołą
|
|
taka klasa nie daje żadnych plusów przy przyjęciu do policji czy straży granicznej. To robienie sobie kasy a dzieciom wody z mózgu. I jeszcze policjant zamiast zając sie praca robi za naukowca. Ludzie opamiętajcie sie. Żeby zostać funkcjonariuszem , trzeba przejść specjalistyczna komisje laekarska, testy psychologiczne, badania na wariografie i zdać wf, a także rozmowe . A potem jak macie garba to was może przyjmą o ile macie ukończone wyższe studia. Za to czesne co wydacie w szkole to moglibyście sobie cos kupić, żal mi was i tych co was robia w konia.Pozdrawiam, tylko 32 lata w mundurze. |
|
Całe to CSM to jeden wielki bajer, który robi z uczniów niby wojskowych, policjantów itp.
Tak naprawdę jest to wyciąganie kasy od "biednych" rodziców, którzy uwierzyli w BREDNIE opowiadane przez prowadzących tą szkołę.
Proszę ich zapytać o porozumienia miedzy poszczególnymi resortami, o ich treść itp
To że młodzież i to tylko część klasy pójdzie na strzelnicę, zobaczy Komendę Policji, pojedzie na przejście graniczne do Dorohuska i wiele innych "śmiesznych przedsięwzięć" - NAPEWNO nie uczyni z nich żołnierzy, strażków itp.
Dlaczego nie mówią o tym, ze kadry własnej maja około 10 % a reszta to nauczyciele z innych szkół którzy "wpadają i wypadają" -plan zmienia się średnio co miesiąc, nie mówiąc o tym że nauczyciel danego przedmiotu w trakcie roku szkolnego też potrafi się zmienić parokrotnie ale to "patrz wyżej"
I TU MAMY DO CZYNIENIA ZE SZKOŁĄ " ELITARNĄ" ? czy ze ZWYKŁYM BADZIEWIEM ŻERUJĄCYM NA GÓRNOLOTNYCH HASŁACH I OBIETNICACH
LUDZIE OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ SZEROKIM ŁUKIM
P.S. W razie potrzeby odp. na nurtujące pytania
Trzeźwo myślący.
|
|
czy ta szkoła gwarantuje pracę tak jak jest mówione na spotkaniach organizacyjnych ?
|
|
|
|
TAK gwarantuje- ale co najwyżej przy sprzątaniu ulicy.
Bądźmy poważni- żadna szkoła ponadgimnazjalna w Polsce nie zapewnia pracy.
CSM w Zamościu -zapewnia wyciąganie kasy z kieszeni naiwnych rodziców
|
|
Ta szkoła nam nic nie da ?
To jest normalne LICEUM w którym na każdym profilu są dodatkowe , specjalnie szkolące zajęcia !
Jak ktoś chce się starać np. do wojska - po skończeniu takiego LO CSM ma dużo większą wiedzę i umiejętności niż ktoś po zwykłym LO czy technikum...
Dajcie spokój jak nie wiecie OCB. A pracy nie macie załatwionej po żadnej szkole.
|
|
|
|
Ta całkiem na poważnie: WIĘCEJ WAM DA WYSOKI PAS W KARATE NIŻ UKOŃCZENIE TEJ SZKOŁY. Jednak chętnie będą widzieli w czarnym mundurku do stania w markecie (tylko wcześniej trzeba skoczyć kurs ochroniarski, bo szkoła tego nie daje). Prawie jak ochrona prezydenta ze słuchaweczką w uchu. Na pociechę zarobki w W-wie całkiem znośne, wystarczy na własne utrzymanie. Dobrze żeby małżonek skończył prawdziwą szkołę i dobrze zarabiał. ----
Nie porównuj liceum profilowanego z technikum. Po technikum zdajesz egzamin zawodowy - zyskujesz kwalifikacje do wykonywania zawodu w UE . Licea tego nie dają, tylko matura o ile ją zdasz skoro zamiast się uczyć biegasz na jakieś niepotrzebne zajęcia (przerost formy nad treścią). Państwo za rok likwiduje licea profilowane jako porażkę szkolnictwa.
|
|
lol...
Każdy idzie gdzie mu pasuje.
A Ty cwaniaku tak nie kozacz bo ciekawe co sam skończysz i jaki zawód osiągniesz.
|
|
Masz rację każdy wybiera co lubi- tylko niech nie twierdzi że po csm będzie miał cokolwiek i jakiekolwiek preferencje przy przyjęci do służby. Najlepiej to jeśli ktoś chce kiedyś służyć w mundurze - to moja rada nie mówcie że kończyliście CSM- bo was wyśmieją i wasze szanse na przyjęcie będą równe 0 ( jedno wielkie ZERO). Dyrekcji zależy na kasie i na kasie i tylko na kasie a reszta to wielka Ściema i popelina. Pozdrawiam :naiwnych " |
|
Mistrzu jak Was widzę na mieście to jestEM "w zupełności " przekonany o waszej wiedzy i umiejętnościa- ta wasza szkoła to wielkie dziadostwo i sami prezentujecie mierny poziom. Wystarczyło popatrzeć na wasz przemarsz na Rynku Wielkim podczas uroczystości- obraza munduru i pewnych formacji. Jeśli nie ma się pojęcia o czymś to siedzi się w domu a nie robi WIELKĄ CHAŁĘ. WOJSKOWY |
|
o lol. może po prostu nie stać was na tą szkołę albo się nie dostaliście do niej i tak piszecie?? co was to obchodzi gdzie kto idzie czy coś. każdy ma swój wybór i swój rozum. jeśli niektórzy wolą iść do jakiś pieprzonych zawodówek gdzie i tak pracy po tym nie mogą znaleźć to cóż.
|
|
ja w przyszłości chciał bym zostać policjantem bo czuje że mam "powołanie", matka wysłała mnie do tej szkoły bo myślała że mnie lepiej przygotują. Wcześniej dostałem się do II L.O. w Zamościu. Na profil dziennikarski, czy gdybym wrócił do liceum i je ukończył z dobrymi wynikami z matury, dostał bym się szybciej niż ci z "mundurówki". Proszę pomóźcie! Z góry dzięki.
|
|
Witam
przeczytalam nieco wypowiedzi na forum o szkole i chcialabym dodac swoj glos
mlodzi ludzie - liceum o ktorym mowa to zwykly budynek ktory moglby nazywac sie szara masa !! to iz ma w nazwie gornolotne wyrazy Centrum Szkol Mundurowych hehehe to smiech na sali
skad wiem ?? otoz z dwoch zrodel
po pierwsze wiekszosc dzieci mojej sasiadki uczeszcza do owej jakze elitarnej szkoly
sasiadka jest glupia jak sie patrzy - skonczyla 5 klas i krowy doila cale zycie, miala corki ktore skonczyly po 10 klas bo w wieku 16 lat porodzily dzieci i teraz te wlasnie dzieci chodza do tegoz liceum !!!
Dzieci te niewiele odstaja od rodzicow - sa glupie, nie czytaja, ogladaja tylko glupie seriale, sa pyskate, wredne ale... maja kase ( bo tatusiowie zapie... za granica )
i wpadaja do babci i sie chwala ze sa w szkole wojskowj heheh
a ja sie smieje bo moja ciotka tam < wyklada > heheh czasami zdarza sie jej na kacu isc do szkoly - bo do tych tumanow - jak mowi - nie musi sie przygotowywac bo lykna wszystko
kiedy ja pytam czemu tam uczy- bo jest madra i zatrudniona w innym liceum w zamosciu - odpowiada ze skoro bogaci prostacy chca zeby ich prostackie dzieci wierzyly ze sa kims lepszym to czemu ona ma nie skorzystac
a jak ktos nie zalicza to przychodzi mamusia zaplakana z kopertą w dloni i juz nasz mundurowy zaliczyl !!
ta szkola to obraza dla munduru i nie powinna sie tak nazywac a jej abiturienci w zadnej inne szkole nie daliby rady
i Boze bron nas od wojskowych i policjantow z tej szkoly jak nie daj Boze ktorys bedzie mial na tyle kasy i takie plecy
|
|
greta ty ku***
|
|
CMS - zwykła kpina ze szkoły... Każdego przyjmują ponieważ każdy nowy kandydat to nowe pieniądze... Szkoła ta ne powinna być ,,LICEUM'' tylko jakimś technikum... Liceum kształtuje ludzi a w tym przypadku CSM otumania ich jeszcze bardziej... Daje naiwnym dzieciom pogląd na przyszłość w mundurze a potem muszą zaiwaniać w macdonaldzie na kasie lub sprzątając kible w kfc. Dziękuje
|
|
CSM moim zdaniem jest fajną szkołą wiem bo jestem absolwentką tej szkoły ! Każdy z nas dobrze wiedział że to jest tylko zwykłe LO i raczej nie robili nam wody z mózgu..
|
|
haha dobre wypowiedź greta ale ale racji to w ogóle nie masz. Raczej ,,prostak" pasuje mi do Twojej osoby .. nic nie wiesz a się wypowiadzasz.. koperty dla nauczycieli ? ha proszę Cie skąd Ty takie durnoty bierzesz? Z Twojej wypowiedzi wnioskuję że CSM to za wysoki poziom jak dla Cb .. a i hym to że CSM jest prywatną szkółą to nie znaczy żę są w niej sami bogacze tak jak w różnych szkołach są różni ludzi.. więc jak możesz to nie obrażaj CSM ani ludzi co tam się uczą.. Tylę w tym temacie dziękuję do widzenia...
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|