Świdniczanka to bardzo ciekawy i perspektywiczny klub. Drużynę tworzy grupa przyjaciół, głownie wychowanków Avii i ich motywacja osiągniecia sukcesu sportowego jest autentyczna. Ogromne zaangażowanie się Giuseppe Nigro - szefa Sawy w budowę bardzo solidnej drużyny , połączone z wysiłkiem Darka Walczaka (z udziałowcami z grupy Świdniczanka Neptun} w zakresie budowy pięknego stadionu powinno wkrótce przynieść pozytywne efekty. Jako jeden z najbardziej zaangażowanych sympatyków tej drużyny sadzę , że jej ambicje będą sięgały znacznie wyżej niż utrzymanie się w lidze - czego im serdeczeenie życzę i w co bardzo wierze.
|
|
też uważam,że Świdniczanka powinna nieźle namieszać w okręgówce.mało który zespół w a-klasie traci 11 bramek,o 2 klasy przewyższali swoją grupę,w dodatku w zimowych rozgromili solidny granit bychawa i bodajże 4:1 przegrali z hetmanem zamość,gdzie zazwyczaj 4-ligowcy gromią rywali z niższych lig po 10:0.ciekaw również jestem postawy mazowsza stężyca,drużyny w której gra wielu zawodników związanych z czarnymi dęblin.może mam wobec nich mniejsze oczekiwania niż do Świdniczanki,ale to też może być dobry zespół.o stróży i wiłkołazie można powiedzieć,że raczej walka o utrzymanie,bo ostatnio drużyny,które awansowały z tamtych okolic spadały,bądź do końca biły o spadek,jednak kto wie,trenerzy znają lubelskie środowisko piłkarskie,też mogą za***yć.w tym sezonie ciężko szukać faworyta,bo jeśli rezerwy wisły znów by wygrali ligę,a wisła zostanie w iii lidze,to nici z awansu.
|
|
Czekamy na zapowiedź chełmskiej okręgówki
|
|
A co dzieje się z Pawłem W. Byłym trenerem nieudacznikiem ?
|
|
Come on Swidniczanka! You can do it.
|
|
Brawo Świdnik. Szkoda tylko, że nie można było wybudować Świdniczance trybuny na starych śmieciach(Turystycznej),lub nowego stadionu na 1000 osób za Armii Krajowej. Byłoby super.
|
|
No właśnie, a pro po stadionu. Przy okazji mógłby pełnić funkcję lekkoatletyczną.
|
|
Świdniczanka to będzie Hit tej rundy tak myślę na miarę awansu do 4 ligi dobra perspektywiczna drużyna :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|