Witam wszystkich. Mamy całkiem spory problem bo odnawiamy całkowicie naszą sypialnie i poszukujemy ciekawych pomysłów. Może podpowiecie nam gdzie ich szukać?
|
|
Najlepiej w sieci, jest naprawdę ogrom oczym sami sie przekonaliśmy przy okazji remonu salonu. Od siebie moge podpowiedzieć, że my skorzystaliśmy z blogu scandicsofa.pl. Pomysłów cała masa i naprawdę są ekstra. wszystko bardzo prosto i fajnie opisane, pokazane na zdjęciach, a w dodatku nie trzeba juz szukać mebli bo wystarczy kliknąc w odnośnik i wybrać to co nam odpowiada.
|
|
Zgadzam się, że pomysłów najlepiej jest szukać w sieci i to w sklepach meblowych. W sumie zależy od Was, no wiesz co chcecie zrobić i co sie wam podoba, ale moim zdaniem warto abyś zajrzała do nich ***slf24.pl/ znajdziesz naprawdę sporo ciekawych inspiracj. Powiem Ci, że nam tak bardzo spodobała sie jedna z aranżacji sypialni, że zrobiliśmy praktycznie identycznie u siebie i mamy taką jak chcieliśmy - przytulną i romantyczną, ale z charakterem i klasą.
|
|
Oczywiście, że tak i powiem Wam, że szkoda by mi było piwniędzy na zatrudnianie do takich rzeczy fachowców, którzy słono sobie liczą za taką usługę, a i tak pomysły czerpią z internetu i wszelkich czasopism. My przy każdym remoncie zaglądamu tu i tam i coś fajnego zwsze da się podejrzeć i w taki sposób trafiłam na superwnetrze.pl, dzieki czemu wiele na tym zyskam. Okazało się, że to sklep, w którym można za jednym zamachem kupić wiele róznych rzeczy potrzebnych do urządzenia domu. Tam jest dosłownie wszystko od mebli po pościel, dekoracje itd. Z tego co już kupiłam wnioskuję, że to niebyły moje ostatnie zakupy u nich.
|
|
Nic tak nie dodaje klimatu jak własoręcznie zrobione dodatki, po zakupie mebli została mi paleta do wykorzystania, wzięłam moją wyrzynarkę ryobi docięłam do odpowiednich wymiarów, potem przeszlifowałam i zrobiłam z niej świetną półkę z szufladkami, pomysł znalazłam w necie. Ozdób zrobionych własnoręcznie jest w necie zatrzęsienie. Na pewno dużo daje dobry sprzęt, bo jednak cięcie ręczne by zajęło dużo więcej czasu a tak posżło ekspresowo
|
|
Właśnie szukamy jakiegoś pomysłu na naszą sypialnię i salon. Przyznam, że sporo jest fajnych inspiracji. Jednak mnie zainteresował Twój @eliza521 wpis i z tego co tak pobierznie tylko zobaczyłam na tym blogu scandicsofa.pl to faktycznie ich pomysły i podpowiedzi są interesujące. Coś mi się wydaje, że i my skorzystamy, a na pewno kupimy to i welurowe łózko w bordowym kolorze, które już mnie zauroczyło. Warto przyjrzeć sie im bardziej i zobaczyć co jeszcze mają.
|
|
Sypialnie do 15 metrów kwadratowych z dużym łózkiem, po bokach stolki nocnce z lampkami, z boku duża garderoba z lustrem. Pokazałbym zdjęcie ale się nie da. Ja zleciłem projekt kilku wnętrz (w tym biura) do pracowni projektowej a0pracownia, dużo to nie kosztowało a przynajmniej efekt jest oszałamiający.
|
|
W sypialni to jak dla mnie oprócz łóżka i jakiś szafek obok łóżka nie musi być więcej rzeczy. Jedynie co mi się marzy to podświetlane łóżko paskiem ledowym. Już taki kupiłem na kingled.pl/tasmy-led.html i teraz muszę sobie tylko zamontować. Fajna opcja ponieważ teraz idąc spać nie muszę zapalać głównego światła. A dodatkowo nie uderzę się w małego palca po ciemku :)
|
|
Zgadzam się, że nie ma co zagracać takiego pomieszczenia. te kilka podstawowych mebli w zupełności wystarczy. W naszej planujemy oprócz łóżka, szafek nocnych, komody postawić jeszcze szafę, a to tylko dlatego, że w przedpokoju nie mamy wystarczająco na nią miejsca. Wszystko mamy już wymierzone i rozplanowane, teraz pozostaje nam tylko znaleźć i kupić. Zaczęliśmy jasna rzecz od łóżka i wczoraj złożyliśmy zamówienie w slf24.pl na piękny model hai w stylu retro w musztardowym kolorze z fajnym pikowanym zagłówkiem.
|
|
No proszę jak tu jest skarbnica pomysłów, nic tylko brać się do roboty. Troche żałuję, że wcześniej nie zajrzałam na forum, zaoszczędziła bym sporo czasy, bo te artykuły i wskazówki na scandicsofa.pl bardzo mi się podobają , a styl skandynawski to mój ulubiony. W takim razie dodaję wpis i biorę się za czytanie i planowanie naszej sypialni.
|
|
Moja inspiracja przyszła sama, gdy szukałam mebli do sypialni, a najbardziej spodobały mi się te z tej strony: ***s://***mirjan24.pl/19-sypialnia
|
|
Dzień dobry
Ja swoją sypialnię urządzłiłam naprawdę szybko - duże małżeskie łóżko, jane zasłony, szafka na ksiażkę + piękna fototapeta ze sklepu ***s://coloray.pl/fototapety - polecam :) Efekt WOW zapewniony
|
|
ja sypialnie bym robił ciemniejszą podłogę np panel winylowy afirmax dąb cornwall ze strony ***s://afirmax.eu/ do tego jasne ściany ale nie białe, np szarości. Jasny sufit. I łóżko duże w ciemnym odcieniu. Ciemniejsze niż podłoga.
|
|
A może fajna drewniana mapa świata? ***s://congee.pl/pol_m_HOME_NAPISY-3D-I-DEKORACJE-SCIENNE_MAPY-NA-SCIANE-15667.html
|
|
A co myslicie o panelach tapicerowanych w sypialni? Na tych aranżacjach fajnie to wygląda ***s://blog.mirjan24.pl/jak-wykorzystac-panele-tapicerowane-na-sciane. Ma ktos z was u siebie cos takiego na ścianie za łóżkiem?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|