Chciałabym zamontować w swojej łazience bidet, zastanawiam się czy wybrać bidet podwieszany czy stojący, chcę zaznaczyć że mam stojącą miskę wc w swojej łazience
|
|
Moim zdaniem bidet to jedynie zagracanie łazienki, ale jeżeli miałabym już coś wybierać, postawiłabym na podwieszany.
|
|
A nie wystarczy Ci prysznic?
|
|
Jęsli masz stojącą miskę wc to chyba lepiej będzie jeśli wybierzesz bidet stojący
|
|
moim skromnym zdaniem bidet to tak jak ktoś ma za dużo miejsca w wc i koniecznie musi coś tam wcisnąć http://www.tektura-falista.com.pl/
|
|
Wybierając podwieszanie wc lub podwieszany bidet nie zapomnijmy jak ważne są stelaże podtynkowe dużą renoma cieszą sie stelaże Roca - po raz pierwszy w historii cztery stelaże podtynkowe utrzymały ciężar samochodu osobowego, aż trudno to sobie wyobrazić a jednak 400 kg!
|
|
A tak z ciekawości, co cię skłoniło do takie decyzji?
|
|
U mnie jest podwieszany. Taki też zdecydowanie lepiej wygląda.
|
|
jakby juz miała się na to decydować to wybrałabym taki podwieszany bidet ale ogólnie uważam tą rzecz za zbędną w mojej łazience
|
|
Alternatywą dla osób które mają małą łazienkę a chcą zamontować bidet może być deska sedesowa z funkcją bidetu
|
|
bidety podwieszane zajmują mniej miejsca niż kompaktowe ale stelaż musi być dobry. jeżeli ma to być bidet podwieszany to lepiej zapoznać się jakie normy wytrzymałościowe powinien spełniać stelaż podtynkowy.
|
|
A ja uważam, że bidety są potrzebne i jak najbardziej podwieszć. Można dzięki temu zyskać półeczki, które możemy podświetlić. Mamy wtedy dodatkową ozdobę w łazience.
|
|
A ja uważam, że bidety są potrzebne i jak najbardziej podwieszć. Można dzięki temu zyskać półeczki, które możemy podświetlić. Mamy wtedy dodatkową ozdobę w łazience.Ale dlaczego uważasz, że są potrzebne? |
|
Ale dlaczego uważasz, że są potrzebne?Bidet służy do podmywania się po skorzystaniu z WC. Jeżeli nie przeszkadza wam śmierdzący tyłek to bidet jesty zbędny. We wszystkich ciepłych krajach nie używa się papieru tylko podmywa się, to tak jak byśmy zrezygnowali z mycia rąk na rzecz ręczników nawilżanych - można ale.. Dzięki bidetowi nie trzeba zdejmować do końca spodni, rajstop, skarpetek, kapci itp. Wielu powie, że są przecież prysznice ale to zajmuje 5 razy tyle czasu i wody. Lepszy jest podwieszany bo zdecydowanie łatwiej zetrzeć podłogę to samo z WC. Absolutnie kluczowa jest przestrzeń dookoła bidetu, bo inaczej nie da się go używać i wtedy lepiej zrobić porządny większy prysznic. Tak samo ważny jest płyn do higieny intymnej i ręcznik w zasięgu, jeśli nie to tak jak by trzymać szczoteczkę do zębów w sypialni - można ale.. Osobiście nie wyobrażam sobie łazienki bez bidetu a jestem facetem. |
|
Podwieszany ładnie wygląda. Znajdzi sobie na necie model Massi Brevis MS 31003 - jest naprawdę świetny. Wygląda perfekcyjnie. Poza tym jest naprawdę dobrej jakości.
|
|
Powyżej mądre słowa - bidet na maksa pomaga zachować higienę, ale nie zawsze jest na niego miejsce. Wtedy świetną opcją jest deska myjąca, do obejrzenia w salonach łazienkowych. np. łazienki z pomysłem.
|
|
Powyżej mądre słowa - bidet na maksa pomaga zachować higienę, ale nie zawsze jest na niego miejsce. Wtedy świetną opcją jest deska myjąca, do obejrzenia w salonach łazienkowych. np. łazienki z pomysłem.No opcja fajna, tylko dosyć droga. Ja zdecydowałam się na bidettę. |
|
Miałam ten sam problem mam małą łazienkę a bardzo zależało mi na zamontowaniu bidetu,zastanawiałam się nad elektryczną deską, ale nie podoba mi się to wizualnie, poza tym wszystkie kable są na wierzchu; raz nieładnie to wygląda druga sprawa z czyszczeniem tego. Wtedy znalazłam bardzo ciekawe rozwiązanie na https://aquapurit.pl/
bidetotoaleta to połączenie wc z bidetem, wszystko pięknie zabudowane,zajmuje tyle miejsca co wc, nie wiem jak wcześniej mogłam żyć bez tego. Polecam każdemu,zwłaszcza kobietom ;) dostałam kod rabatowy 3,5 %, zapraszam na priv chętnie komuś przekaże mi się już nie przyda.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|