Mam bardzo małą łazienkę, pomimo to chciałabym zamontować bidet , doradźcie czy warto, oczywiście to pytanie kieruję do posiadaczy tego sprzętu?
|
|
Nie posiadam bidetu, ale mam regulowaną spłuczkę. Taka sama oszczędność wody.
|
|
a po co Ci w ogóle ten bidet? ja troszkę nie rozumiem fenomenu tego elementu wyposażenia łazienek
|
|
Ja mam bidet od wielu lat, i prawdę mówąc jest dla mnie tak samo pożytecznym urządzaniem jak toaleta, umywalka i wanna
|
|
jeżeli ma to być bidet podwieszany to warto wybrać dobry stelaż podtynkowy ostatnio widziałem artykuł na ten temat
|
|
Przy małych łazienkach do powiększenia optycznego pomocne będzie nam również oświetlenie do łazienki z odpowiednią klasą ochrony.
|
|
W sumie po cóż Ci bidet jak masz małą łazienkę? Będzie tylko zajmował miejsce, które możesz przeznaczyć na coś innego, a to co się robi w bidecie, można też z powodzeniem wykonać pod prysznicem. Miejsce, w którym miałabyś zamontować bidet, możesz przeznaczyć np. na jakiś wieszak na ręcznik i, pralkę z koszem na pranie, jakąś szafkę - apteczkę, ewentualnie na jakiś inny element wyposażenia łazienki.
Ostatnio edytowany 10 lipca 2013 r. o 08:50
|
|
Myślę, że przy małych łazienkach meble do łazienek muszą być bardzo funkcjonalne. Możemy zakupić szafki pod umywalkę, regały z szufladami lub koszami, szafki z
lustrami, szafki wiszące lub stojące itd. Wszystko uzależnione jest od naszych potrzeb.
|
|
Przejrzyj sobie ten sklep - http://e-inclusive.pl/
Masz tam wannę za 1,5 metra długości i miniuwalkę + mini wc. W zasadzie całe wyposażenie powinniście na spokojnie dobrać - możecie mieć porządną łazienkę.
|
|
Mała łazienka powinna być urządzona w sposób przemyślany i funkcjonalny, bidet to moim zdaniem urządzenie, które można postawić, gdy łazienka jest spora i zostaje w niej dużo wolnej przestrzeni. W takiej małej łazience jak nastawiasz sprzętu, to za każdym razem domownicy będą zmuszeni uprawiać bieg z przeszkodami :P
|
|
Małą łazienkę tez może fajnie zaaranżować a wtedy ze zmieszczeniam tam bidetu nie będzie problemu. Zobacz te aranżacje i może wybierzesz coś ciekawego http://muratordom.pl/lazienka/
|
|
Małą łazienkę też można fajnie zaaranżować. Zobacz tą http://www.urzadzamy.pl/metamorfozy-wnetrz/mala-lazienka-w-bloku-swietny-projekt-lazienki-w-kolorze-rozowym,83_3971.html
|
|
Dobrym rozwiązaniem dla małych łazienek są elementy sanitarne o nietypowych kształtach. W mojej niewielkiej łazience bardzo dobrze sprawdziła się asymetryczna wanna Sanplastu. Ma nietypowy kształt, więc udało mi się ją dobrze wkomponować w róg łazienki. Mimo tego, że jest niewielka, jest też głęboka, co zapewnia duży komfort kąpieli. No i jest po prostu ładna:)
|
|
To ty będziesz korzystał i twoja rodzina i podejmuj decyzję, czy jest to potrzebne. Kto ma odpowie ci, że sie przydaje, kto nie ma przeciwnie.
|
|
Może to Cię zainspiruje: galeria-wnetrz.pl/mala-lazienka.html
Ostatnio edytowany 20 lutego 2014 r. o 17:56
|
|
bardzo przydatny:)
|
|
Jeśli łazienka jest mała, to lepiej sobie odpuścić. ;)
|
|
Ja mam Bidet, jest to w miarę pożyteczne, nawet to przyzwoicie wygląda, pasuje do mojej łazienki która jest bardzo ładna, a jeśli mamy jeszcze do tego odpowiednie oświetlenie to łazienka naprawdę wygląda super. Więc jeśli ktoś chce zamontować sobie bidet to może to śmiało robić bez żadnego problemu ;)
|
|
Dokładnie, to decyzja użytkownika, nie zagracałbym jednak łazienki dodatkowo bidetem, skoro jest mała. Czy ktoś orientuje się może, czy do deski z funkcją higieny intymnej trzeba przerobić instalację hydruliczną w łazience, czyli krótko mówiąc - niezbędny jest remont? I czy zrobi to normalny hydaulik, taki jak Piotr Łoszak z Hydroinstal?
Ostatnio edytowany 26 marca 2014 r. o 20:14
|
|
Też mam niewielką łazienkę, ale bidet musiał być:) Zamiast wanny wstawiłam kabine prysznicową i znalazło sie miejsce;) Jak byś szukała bidetu, to duży wybór mają na niebieskalazienka.pl Często mają promocje, więc udało mi się kupić w bardzo przystepnej cenie. Ja juz nie wyobrażam sobie łazienki bez bidetu:)
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|