Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Sposoby na mieszkanie z niskim wkładem własnym

Utworzony przez mgrM, 4 lutego 2021 r. o 10:29 Powrót do artykułu
Jest jeszcze jedna ścieżka. Jezeli mieszkamy w wynajętym mieszkaniu, to po okreslonej liczbie lat (15??) mozna je przejąć na własność przez zasiedzenie. Tylko dobry prawnik potrzebny ale da się zrobić. Ja właśnie tak spróbuje.
Odpowiedz
Jezeli mieszkamy w wynajętym mieszkaniu, to po okreslonej liczbie lat (15??) mozna je przejąć na własność przez zasiedzenie
Hola, hola...Zgodnie z art. 336 Kodeksu cywilnego, posiadaczem rzeczy jest zarówno ten, kto nią faktycznie włada jak właściciel (posiadacz samoistny), jak i ten, kto nią faktycznie włada jak użytkownik, zastawnik, najemca, dzierżawca lub mający inne prawo, z którym łączy się określone władztwo nad cudzą rzeczą (posiadacz zależny). Z kolei na podstawie art. 172 § 1 Kodeksu cywilnego posiadacz nieruchomości nie będący jej właścicielem nabywa własność, jeżeli posiada nieruchomość nieprzerwanie od lat dwudziestu  jako posiadacz samoistny , chyba że uzyskał posiadanie w złej wierze (zasiedzenie). Jak wynika z powyższego, zasiedzieć nieruchomość może wyłącznie  posiadacz samoistny (a więc na pewno nie posiadacz zależny - najemca)
Odpowiedz
Jestem w szoku. Zgredek napisał merytoryczny komentarz :-o A gdzie tekst o Einsteinie, ruskich wszach i męskim narządzie płciowym?
Odpowiedz
Jestem w szoku
Ja też. Mafister potrafiła sklecić dwa zdania bez błędu...
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...