Tuż przed całkowitą klapą "Amber Gold" to samo można było przeczytać .
|
|
Roczniki w latach 70 i 80 liczyły po 700-800 tys. ludzi, obecnie to 300-350 tys. Wg szacunków NBP nawet 40 procent nowych mieszkań jest kupowanych na wynajem, do tego dochodzą mieszkania po dziadkach. Kto to ma odnajmować i po co? Sytuację uratował trochę Putin, naganiając nam Ukraińców z obszarów wojennych Doniecka i Mariupola ale i tam sytuacja się uspokoiła i motywacja do przyjazdu do Polski spadła. Demografia jest taka, że miasta się wyludniają, studentów jest coraz mniej, już wiele prywatnych uczelni się zlikwidowało, imigrantów też nie chcemy. Komu odsprzedamy mieszkanie w bloku z lat 70 za 10 czy 20 lat, jak w bloku będzie kilkanaście pustostanów do sprzedania?
|
|
A ja się własnie jeszcze biję z myślami, co zrobić z kwestią studiów. Nie wiem, czy zdecydować się na studia niestacjonarne i jednocześnie zdobywać doświadczenie, czy jednak iść na dzienne.. A czas nagli. Ktoś z Was wie, kiedy zamykają rekrutację na WSB?
|
|
Witam! Nada, nadal możesz zapisać się na studia I stopnia. Rekrutacja trwa w dalszym ciągu w naszych oddziałach. Zapraszam do złożenia aplikacji. Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
|
|
Z tego co słyszałam, że mieli Państwo jakąś promocję przy zapisywaniu się na studia? Czy nadal można liczyć na jakąś zniżkę, czy jest już za późno?
|
|
Witam! Nada, na ten moment aplikjąc na studia I stopnia do 16 września możesz zaoszczędzić 85 zł (wpisowe nie jest pobierane).
Pozdrawiam, Renata Mazur
Online Ekspert WSB Studia I stopnia
|
|
W jakim systemie mozna na wsb studiować?
|
|
Na szczęście mnie to nie dotyczy. Mieszkam w Chorzowie i zaczynam studia Istopnia na wsb . Mój kierunej jest w chorzowie.
|
|
Witam! Oliwka, studia I stopnia w oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej możesz podjąć w trybie stacjonarnym oraz niestacjonarnym.
Pozdrawiam, Renata Mazur Online
Ekspert WSB Studia I stopnia
|
|
Jak wygląda kwestia odpłatności za studia? Nie ukrywam, że interesuje mnie odpłatność ratalna, bo nie wiem czy będę w stanie zaplacić z góry całość.
|
|
Witam! Katena, za studia w Wyższej Szkole Bankowej możesz zapłacić w ratach: 2,10 lub 12.
Pozdrawiam, Renata Mazur
|
|
A czy można się ubiegać na Państwa uczelni o jakieś stypendia? Niezależnie od trybu nauki (stacjonarny/niestacjonarny)?
|
|
Witam! Linda, tak! Na studiach I stopnia (stacjonarnych lub niestacjonarnych) w Wyższej Szkole Bankowej będziesz mogła starać się o stypendia dla: ambitnych i pracowitych, sportowców, studentów w trudnej sytuacji materialnej, osób niepełnosprawnych oraz ciekawych świata. Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie internetowej lub w wybranym oddziale Wyższej Szkoły Bankowej (zapraszam do Biura Rekrutacji).
Pozdrawiam, Renata Mazur
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|