![]() |
Czy da się jakoś zapobiec kolce niemowlęcej? Nie chodzi mi rady typu, że trzeba po jedzeniu dziecko nosić, bo to wiem. Ale mimo wszytko u nas te kolki się pojawiają. A jak nie można w inny sposób zapobiec, to jak pomóc dziecku, które już dostało atak kolki?
|
![]() |
uuu to nie dobrze. Metod na walkę z kolką jest pełno. Możesz masować brzuszek itp. Ja bardzo przystaje przy lekach homeopatycznych.
|
![]() |
Są różne sposoby, moja bratowa ma w apteczce jakieś czopki bodajże i pomagały, ale nie pamiętam nazwy. możesz też się wybrać do rodzinnego lekarza, żeby pomógł coś wybrać.
|
![]() |
czopki to Viburcol. Jedne z najbardziej skutecznych i naturalnych leków dostępnych w aptece. Uspokajają dziecko i pomagają mu zasnąć ale nie działają szybko. Naturalne składniki mają to do siebie że trwa chwilę nim przejdą przez organizm
|
![]() |
metod jest bardzo dużo...a najlepiej poprosić pediatrę o jakieś kropelki na brzuszek na rynku tego pelno
=================
Tanie formy do ciasta
|
![]() |
czopki czy kropelki pomogą. Warto pomyśleć też o butelce antykolkowej jeśli maluch nie je piersi, masaże brzuszka, ciepłe okłady. I spokój ze strony rodziców, nasze podenerwowanie działa na dziecko jeszcze dodatkowo stresująco, więc płacz jeszcze większy.
|
![]() |
My stosowaliśmy kropelki "Esputicon" i bardzo nam pomogły.
|
![]() |
W przypadku mojego dzidziusia kropelki takie specjalne pomagały i masowanie brzuszka. Tak naprawdę to każda mama ma jakiś inny sposób. U mnie nie sprawdziły się żadne smoczki antykolkowe czy inne tego typu.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|