jakie polecacie?
|
|
Moje dziecko używa kosmetyków atoperal. Mamy emulsję do ciała, która jet super na przesuzenie i łuszczenie sie skóry. Przy regularnym stosowaniu znika szorstkość, nie przesusza się tak łatwo, co w lecie zawsze błyskawicznie następowało. Super mają też krochmal który dodaje ię do kąpieli, przy suchej skórze jak dziecko marudne i drapie się to potem jest niesamowita ulga, w nocy lepiej śpi, spokojniej
|
|
nie da się takiego krochmalu zrobić samemu?
|
|
ja próbowałam kilka razy i raz że ciężko mi było taką proporcję dobrać zeby nie robiły się kluchy, a dwa efekt nie był taki sam, po atoperalu złagodzenie zaczerwienienia jest od razu widoczne, skóra ma taką cieniuteńką aksamitną warstwę która też chroni przed dalszym wysuszeiem
|
|
Ja dostałam ostatnio od dermatologa receptę na maść dla córki - taką do zrobienia w aptece. Wiecie, że nie było łatwo o realizację takiej recepty? nie wszystkie apteki wykonują takie leki na miejscu, w końcu bez problemu wykonali mi maść w aptece DOZ.
|
|
Pelka używałaś może tej pianki atoperal do mycia? Widziałam że coś takiego też mają, wszystkie mydła, żele bardzo wysuszają skórę mojego dziecka, nawet te bardzo delikatne, a tu duzo ludzi pisze że ona od razu nawilża
|
|
O, widzicie, ja nie wpadłam na to, żeby zrobić krochmal, stare metody często się sprawdzają. Jeśli chodzi o leki, maści robione, to dzięki za polecenie DOZu, nie wiedziałam wcześniej, że mają zaplecze do wykonywania takich leków.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|