![]() |
Dlaczego dziecko nagle zaczyna się moczyć? Brataniec ma 7 lat, wszystko było od a od tygodnia co noc pojawia się problem, brat już sobie wkręcił ze to przez niego bo raz nakrzycząl na młodego bo ten coś tam w domu rozwalił :( ale wydaje mi się to mało prawdopodobne żeby to było przez to.
|
![]() |
dzień dobry,
moczenie nocne to nieświadome oddawanie moczu w trakcie snu, występujące u dzieci, które zakończyły już trening czystości lub ukończyły pięć lat. przyczyn mogą być różne dlatego bardzo ważna jest konsultacja lekarska. ze swojej strony mogę zaprosić do zapoznania się z materiałami na: ***suchyporanek.pl, gdzie znajdzie pani więcej informacji na temat moczenia nocnego.na stronie można wykonać krótki test aby sprawdzić jak poważny jest problem moczenia nocnego. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl
|
![]() |
Przekazałam info dalej, wiem że sa umówieni do specjalisty, którego znaleźli przez stronkę. Czy taki problem często u dzieci występuje? Widziałam że główną przycyzna są najczęściej jakieś choroby, zawsze mi się wydawało że to ze stresu może być
|
![]() |
Dzień Dobry, Występuje u ok. 100 mln ludzi, a w Polsce dotyczy prawdopodobnie ok. 300-400 tys. Częstość występowania moczenia nocnego zmienia się w zależności od wieku - z reguły maleje wraz z wiekiem (3-4 lata). Moczenie jest wstydliwym tematem i często rodzice nie zgłaszają tego problemu. Na naszej stronie można dowiedzieć się więcej na temat tego problemu i w porę zareagować. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|