Przychodzę z takim, dość męczącym i wstydliwym problemem. Mój sześcioletni syn nadal w nocy moczy łóżko, fakt, nie zdarza się do każdej nocy, ale mniej więcej raz, czy dwa w tygodniu. Jestem to męczące, bo próbujemy syna budzić w nocy na sikanie, przez co się nie wysypiamy. Czy któraś z Was, drogie mamy, miała podobny problem i może powiedzieć, jak sobie z nim poradziła?
|
|
A zastanawiałaś się, czy może problem nie jest na podłożu psychicznym? Może ma jakieś problemy np. w przedszkolu? Moja córka kończy w tym roku 6 lat i wprawdzie odkąd przestaliśmy zakładać pieluszki zmoczyła kilka razy łóżko, ale raczej myślę, że to nie jest problem.
|
|
Nie, raczej nie na psychicznym. Wydaje mi się szczęśliwym dzieckiem :) przez jakiś czas nie pisałam, bo było dobrze, ale ostatnio znów problem zaczął się nasilać, nie mam już siły do tego...
|
|
U nas też ten problem się ostatnio pojawil, syn poszedł w tym roku do szkoły i zastanawia się czy to nie przez to :( nie bardzo wiem jak mu pomóc, iść do lekarza?
|
|
Dzień Dobry , W sieci pojawia się wiele pytań dotyczących moczenia nocnego u dzieci, dlatego zapraszam na stronę suchyporanek.pl gdzie można dowiedzieć się więcej na temat tego problemu. Moczenie nocne powodują różne czynniki fizjologiczne lub psychologiczne bądź też ich połączenie. Konsultacja z lekarzem jest bardzo ważna. Zapraszam na stronę suchyporanek.pl która zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat moczenia nocnego pogrupowane w sekcje: 1. Czym jest moczenie nocne? 2. Przyczyny występowania 3. Co można zrobić? 4. Wizyta u lekarza 5. Dalsze pytania Na stronie można znaleźć dzienniczek mikcji, który rodzice wraz z dziećmi powinni wypełniać, aby pomóc lekarzowi określić przyczyny choroby i pokonać dolegliwość. Dodatkowo na stronie jest aplikacja związana z dzienniczkiem - bohater Dezmo pozwoli dzieciom uporać się z problemem moczenia. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl |
|
Poczytaj tutaj ***s://***maluchy.pl/artykul/213-Moczenie-nocne-u-dzieci
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|