witamy w panstwie Pisu - kasa tylko dla swoich w spolkach, urzedach, agencjach, asystentki NBP po 65 tys msc, a nauczyciele po 2 500 zl msc!
|
|
JAK JUŻ ZAŁOŻYLI ŻÓŁTE KAMIZELKI TO ROZDAĆ IM JESZCZE MIOTŁY ,I DO ZAMIATANIA ULIC PRZEZ 8 GODZIN DZIENNIE.
|
|
Weekendy wolne święta wolne noce wolne wakacje wolne a im *** mało!!!!!????
|
|
Koleżanki i koledzy. Wszyscy ujawniamy paski wynagrodzeń.
Teresa Adamczyk 3800 zł. 11 lat w zawodzie.
|
|
witamy w panstwie Pisu - kasa tylko dla swoich w spolkach, urzedach, agencjach, asystentki NBP po 65 tys msc, a nauczyciele po 2 500 zl msc!Nie kłam i nie siej zamętu POlaczku. |
|
Wakacje wolne ferie wolne wszystkie weekendy święta wolne urlop roczny na podratowanie zdrowia i mało im
|
|
Jaka grupa rozczeniowa jest największa - NAUCZYCIELE. Cigle, co chwile wychodzi ich guru Broniarz i domaga się podwyżek dla nauczycieli. Proszę cofnąć sie pamięcia wstecz i przypomnieć sobie, kto najcześciej żada podwyżek płac , ciągle mało. Ok, 1000zł wiecej gdy ilość godzin pracy w ciągu miesiąca bedzie równy 160 godzin a ilość dni wolnych w ciągu roku to 26. Przy 160 godzinach pracy przypadającego na jednego nauczyciela nie trzebaby było utrzymywać tyle etatów, będa oszczędności z których będa podwyżki
|
|
Dajcie już spokój aby strajki ten to ten to tamten w sejmie tematem zastępczym zawsze jest aborcja i tabletka po stosunku.
|
|
Prawda jest taka - zawsze podają podstawę - wszelkiej maści dodatki do podstawy to min. 50% więcej. Ja bym jeszcze pomnożył ich pensje x2 bo pracują na jednym etacie ok. 4 godzin dziennie +2 miesiące wakacji, ferie zimowe, przerwy świąteczne - a zwykły "robol po politechnice" zasuwa min. 8h dziennie z max. urlopem 26dni/rok, a jak za często "choruje" to wylatuje z roboty. I nie ściemniajcie bo mam w rodzinie kilku nauczycieli i doskonale wiem ile pracują
|
|
W większości skończyli najgorsze kierunki studiów na podrzędnych uczelniach a chcieli by zarabiać jak wysokiej klasy specjaliści WAT lub AGH !!!!
|
|
brawo nauczyciele strajkować a psiaki niech wyślą do szkół pawlowiczow mazurków sołtysów i ksiezuli za 3 ty sie to ciemnota zobaczy czego naucza dzieci zabobonow i gusel
|
|
I cóż to to chce? Pracują 18 godzin tygodniowo . po 45 minut, wieczne prezenty od uczniów i rodziców, wakacje, ferie, itd
|
|
No bez jaj ile oni godzin w miesiącu pracują ile mają wolnego w roku ?a się jeszcze nie wstydzą domagać się więcej pieniędzy ?!
|
|
18 godzin lekcyjnych tygodniowo to 13,5 godzin zegarowych. 13,5 x 4 tygodnie=54 godziny pracy miesięcznie. To ile chcecie za 54 godziny pracy w miesiącu przy tablicy i optymistycznie ze 30 godzin pracy poza klasa np w pokoju nauczycielskim przy sprawdzaniu kartkówek? 4000zł za pół normalnego etatu ? O innych profitach nie wspominam.
|
|
Hieny - zero szacunku dla was lenie i pasożyty!!!
|
|
Prawda jest taka - zawsze podają podstawę - wszelkiej maści dodatki do podstawy to min. 50% więcej. Ja bym jeszcze pomnożył ich pensje x2 bo pracują na jednym etacie ok. 4 godzin dziennie +2 miesiące wakacji, ferie zimowe, przerwy świąteczne - a zwykły "robol po politechnice" zasuwa min. 8h dziennie z max. urlopem 26dni/rok, a jak za często "choruje" to wylatuje z roboty. I nie ściemniajcie bo mam w rodzinie kilku nauczycieli i doskonale wiem ile pracująMasz rację. Też mam kilku nauczycieli w rodzinie i jakoś żaden z nich nie myśli o zmianie pracy, bo gdzie będzie miał więcej wolnego? Poza tym każdy z nich wiedzie bezproblemowe pod względem finansów życie i niejeden "robol po politechnice" nie może pozwolić sobie na takie życie. Moim zdaniem, pierwsze co powinno się znieść dla tej grupy zawodowej to parasol, a właściwie pancerz ochronny w postaci Karty Nauczyciela. Teraz to jest kasta specjalnej troski, bo nawet jak nauczyciel jest do niczego pod wzdlędem pedagogicznym (a jest takich na pęczki) to i tak nie można go zwolnić, bo chroni go ten relikt komunistyczny czyli karta Nauczyciela. Czy jakaś inna grupa jest tak chroniona? |
|
PLUJĘ NA NAUCZYCIELI - zarabiam 20000zł/mc a więdzę mam tylko dzięki rodzicom i swojemu samozaparciu!
|
|
Jaka grupa rozczeniowa jest największa - NAUCZYCIELE. Cigle, co chwile wychodzi ich guru Broniarz i domaga się podwyżek dla nauczycieli. Proszę cofnąć sie pamięcia wstecz i przypomnieć sobie, kto najcześciej żada podwyżek płac , ciągle mało. Ok, 1000zł wiecej gdy ilość godzin pracy w ciągu miesiąca bedzie równy 160 godzin a ilość dni wolnych w ciągu roku to 26. Przy 160 godzinach pracy przypadającego na jednego nauczyciela nie trzebaby było utrzymywać tyle etatów, będa oszczędności z których będa podwyżki
|
|
Jestem nauczycielem i dziwię się że reprezentują mnie ludzie, którzy pamiętają jeszcze ministra Kuberskiego! Od żadnej tablicy nie odchodzę!
|
|
To nie Broniarz tylko grabarz.
|
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|