Te reformy to jest jakaś porażka. Czy ktoś do k.. nędzy pytał uczniów czy oni tego chcą ? Dłuższe przerwy czyli dłuższe siedzenie w szkole. Nikt tego nie chce. Tak samo bezsensowne wprowadzanie kolejnosci przedmiotów USTAWĄ. Chore. A co jak gdzies nie beda mogli dostosowac i bedzie musiala byc matma pod koniec ? Wywrocic wszystko do gory nogami ! Jest ustawa i koniec ! Cała ta reforma edukacji to najgorszy błąd polskiej oświaty. Poraz kolejny: czy ktoś pytał uczniów o zdanie ??? Zaprzepaszczono piekna polska tradycje na rzecz komuny bo mamuśkom i tatusiom sie wydawało, że kiedyś było lepiej ! Kiedys to były szkoły ! Lepij było ! A ty synku cicho siedz ! Ja lubiłem chodzić do gimnazjum. Jakby nie patrzec zmiana środowiska, nowi nauczyciele, szkoła życia, trzeba sobie radzić. Większa odpowiedzialność, lepsze możliwości nauki, brak małych dzieci. Można było zmienic złych kolegów i nauczycieli. Można było nie zmieniac, pojsc ze starymi kolegami. A teraz ? To jest paranoja. Jak ktoś powie o patologii to moge tylko wyśmiać. Ani chwili nie mialem problemu a byłem tym "grzecznym" zreszta jak cała klasa. A jak to takie straszne że klasowy cwaniak zapalił papierosa za szkoła to gwarantuje że teraz zapali za podstawowka wsrod małych dzieci. Brawo ! 6 latki z 16 latkami. NAJWIEKSZYM PLUSEM BYLA MOZLIWOSC WYBORU. To ja zdecydowałem gdzie ide i wybrałem fajna szkołe a nie rodzice. Teraz uczniom odebrano to prawo. Brawo PiS. Brawo lud. Brawo Polska !!!
|
|
Ciekawe jak matematyk obleci wszystkie klasy na pierwszej lekcji, a wf-sta na ostatniej
|
|
Młodsze klasy mają system bez dzwonkowy i mogą jeść obiad jak długo im Pani pozwoli
|
|
Do Gościa
Dzieciaku co to za stek bzdur. Co ty wypisujesz ZaKODwało cię. Kto Ci zabrania wybrać szkołę?? W 8 klasie ma się 15 lat. Szkoła to nie przechowalnia tylko miejsce nauli i pracy.
|
|
Niech "mądrzy" urzędnicy spróbują ułożyć plan zajęć zgodny z ustawą, zwłaszcza w szkołach, gdzie jest jeden matematyk. Załóżmy, że uczy w klasach IV-VIII. Jak spełnić wymóg ustawy? Od której klasy zacząć? Bo przecież w pięciu jednocześnie uczyć się nie da. A potem przyjedzie kontrola z kuratorium i zarzuci niespełnianie wymogów. Patrząc na działania MEN zastanawiam się, co jeszcze spieprzą jego urzędnicy. I tylko dzieci żal.
I nauczycieli - zmuszanych do realizacji głupich pomysłów.
|
|
Proponuję następną ustawą wprowadzić ograniczenie ilości lekcji w ciągu dnia i wydłużenie tygodnia szkolnego do sześciu dni. Po co wolne soboty? A jeszcze wcześniej obowiązek szkolny dla pisposłów.
|
|
Ostatnio w Jakubowicach doszło do próby dokonania samogwałtu z udziałem osób trzecich. W związku z tym funkcjonariusze zatrzymali 30-letniego mieszkańca powiatu nasutowskiego. Podczas przesłuchania okazało się że matka podejrzanego pracuje w sklepie. Gdy tylko mężczyzna wytrzeźwieje zostaną mu postawione zarzuty włamania do kurnika oraz próby przejęcia kontroli nad światem. Grozi za to kara do 5 lat pozbawienia wolności, przy czym o warunkowe zwolnienie można się ubiegać po 6 latach. Władze apelują by pozostać w domach do czasu wyjaśnienia sprawy.
|
|
Nie rozumiem w czym wf przeszkadza na pierwszych lekcjach, przynajmniej dziecko dotleni się i pobudzi, a dłuższe przerwy obiadowe są zbędne...
|
|
Głupim społeczeństwem łatwiej rządzić.... Znamy to już z doświadczenia.
|
|
To jakaś masakra! Tak jak napisał gość - nikt nie zapytał uczniów o zdanie. 40 minut przerwy dla kogo? Dla pierwszakow które i tak są podprowadzane na stołówkę jako pierwsze i wszyscy muszą im ustąpić? A starsze dzieciaki nawet odpoaczac nie będą mogły wracając do szkoły o 18.00 czy później. Ja chodzę do szkoły muzycznej i myślę że na granie na instrumencie mi będę miała ani siły ani chęci jak tak późno wrócę . A zajęcia dodatkowe? Jak tak późno będziemy wychodzić że szkoły to możemy o nich ZAPOMNIEĆ
|
|
Glupie i bezsensowne reformy to podstawa dzialania "dobrej zmiany" Nigdy wiecej Pisu u wladzy!
|
|
Matematyka na pierwszej lekcji.... Jesteśmy zgubieni
|
|
Wszyscy mają racje dzieci to ludzie nas sie nie pytano co o tym sądzimy my nie chcemy zmian no może moglibyśće zostawić e-legitymacje ale ide do 5 klsy pływackiej i było fajnie kiedy miałam troche sportu na początek dnia a dłuższe przerwy to była by totalna klapa szczegulnie dla uczniów bo pierszaki muszą być pierwsi a klas pierwszych jest nie wiem z 6 mogą całą stołówke zająć a ile jedzą pierszaki dużo więc klasy 4-8 i 2 i 3 noe zdążązjeść swojego
WIĘC MUWIĘ TAK BĘDZIE NAJLEPIEJ JEŚLI ZOSTANĄ TYLKO E-LEGITYMACJE
|
|
"Do Gościa
Dzieciaku co to za stek bzdur. Co ty wypisujesz ZaKODwało cię. Kto Ci zabrania wybrać szkołę?? W 8 klasie ma się 15 lat. Szkoła to nie przechowalnia tylko miejsce nauli i pracy."
Typku, jestem autorem tego komentarza. Nie taki ze mnie dzieciak, jestem studentem. Może Ty się teraz pochwal jaki wiek daje immunitet do wyzywania od dzieciaków ? Czemu wy wszyscy pisowcy macie bzika na punkcie kodu ? Zapomniałeś mnie wyzwac od żydokomuny, lewaków i zdrajców. Zabrania system bo podstawowke wybieraja dziecku rodzice. Z gimnazjum było inaczej, w 90% wybor ucznia, chyba że ktos miał tyranow za rodzicow. Dzieciak po podst byl juz swiadomy, mogl przebierac w ofertach szkol, a szkoly staraly sie zachecac uczniow i bylo na plus. A teraz ? 15 16 duza roznica nie ma co. Jak nie zda klasy to 16. Za takie miejsce nauki i pracy gdzie przez fanaberie rzadzacych bede zmuszony siedziec do wieczora bedac uczniem bym podziekowal.
|
|
Fajnie. MEN nie potrafi od kilku lat wdrożyć dobrego programu sprawozdawczego dla szkół. A teraz praktycznie na cito każą bez przeszkolenia wystawiać w sekretariacie plastikowe legitymację. Już widzę, że dadzą radę to zasponsorowac samorządy, przedszkolić personel i wdrożyć program. Ponadto co do wymogów BHP wszystko ładnie na papierki. tylko finansowanie znów zrzuca na barki miast. A w szkołach nie raz nie ma miejsca, że nie wspomnę, że z powodu konieczności nauki w domu i odrabiania lekcji książki i tak będą w plecaku... Bez sensu wszystko.
|
|
1. Dlaczego karzą nam tyle w szkole siedzieć? Ja już 6 lat chodzę na sztuki walki i nie chce tego rzucić, bo państwo jakieś bezsensowne reformy o przerwach wprowadza.
2. Dlaczego te trudniejsze przedmioty dają na początek dnia skoro połowa uczniów jeszcze się nie rozbudziła i dosłownie śpiją na ławkach?
3. 40 min na obiad? No rozumiem w większych szkołach. Ale w mniejszych? Ja chodzę do szkoły na wsi i 20 min to nawet dla mnie za długo.
|
|
ktoś pytał uczniów o zdanie? przepraszam bardzo, ale na c*** komu 40 minut przerwy obiadowej skoro w wielu szkołach są dwie takie godziny (a podczas drugiej takiej przerwy stołówki świecą pustkami). jeszcze te przerwy od 10 minut co oznacza dłuższe siedzenie w szkole.... jak zostało w artykule podane czas od 16:30 wydłuży się do 18. gdzie w takim razie czas na odpoczynek?
ale i tak wisienką na torcie są ciężkie przedmioty z samego rana. skoro z samego rana jest się zazwyczaj niewyspanym? nie ma czasu by powtórzyć przed sprawdzianem? a potem co? siedzenie na niepotrzebnych przedmiotach takich jak technika, plastyka,
muzyka? de facto od klasy gimnazjalnej nie powinno ich być, ponieważ nie ma miejsca dla przedmiotów, które obecnie są raz w tygodniu. wystarczyłoby takie według mnie zaśmiecacze wywalić, czas spędzony w szkole by się skrócił, a luki uzupełniło np. dodatkową biologią, chemią czy fizyką. co jak co ale przedmioty te są istotniejsze niż jakaś plastyka... nie wierze w to co się dzieje...
|
|
Nie chcę nic mówić ale ja mam to gdzieś bo już w tym roku matura
|
|
Jak bardzo zdesperowanym (i durnym) trzeba być żeby długość przerw i kolejność lekcji regulować za pomocą ustawy ? Co następne ? Ubior w szkole ? Kolor plecaka ? Może ustawa ustalic ilosc i termin kartkowek oraz sprawdzianow ? A może ustawą ustalić ile razy dopuszcza się grę w kosza a ile w nożną na wf ?
|
|
Ciekawe czy religia będzie zaliczona do trudnych czy łatwych przedmiotów. Gdy wchodziła do szkoły miała być na końcowych lekcjach.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|