Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Druga faza reformy edukacji. Ministerstwo chce zmodyfikować Kartę Nauczyciela

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 19 stycznia 2020 r. o 16:25 Powrót do artykułu
Pytanie retoryczne... uważam, że donikąd...smutne, ale prawdziwe.
Odpowiedz
Jestem nauczycielem na 2 etaty, lepszej pracy sobie nie wyobrażam, mam przyzwoite dochody ok 6 tys na rękę i bardzo dużo wolnego, mam tyle czasu że zajęłam się własnym biznesem na boku i dodatkowo zarabiam. Nigdzie indziej to byłoby niemożliwe. Skończcie narzekać koledzy. Ludzie pracują po 8-12 godz dziennie i nie zarobią tego co my. A o wakacjach i feriach mogą pomarzyć. Na rozwój biznesu dostałam urlop roczny na poratowanie zdrowia. Mogę wcześniej odejść na emeryturę kompensacyjną. To super zawód i nie koniecznie męczący
Odpowiedz
Jestem nauczycielem na 2 etaty, lepszej pracy sobie nie wyobrażam, mam przyzwoite dochody ok 6 tys na rękę i bardzo dużo wolnego, mam tyle czasu że zajęłam się własnym biznesem na boku i dodatkowo zarabiam. Nigdzie indziej to byłoby niemożliwe. Skończcie narzekać koledzy. Ludzie pracują po 8-12 godz dziennie i nie zarobią tego co my. A o wakacjach i feriach mogą pomarzyć. Na rozwój biznesu dostałam urlop roczny na poratowanie zdrowia. Mogę wcześniej odejść na emeryturę kompensacyjną. To super zawód i nie koniecznie męczący
 i nie wymaga znajomości poprawnej polszczyzny
Odpowiedz
Chętnie będę spędzać w szkole 40 godzin pod warunkiem, że będę mieć zapewnione w niej wszystko, co jest mi niezbędne do przygotowania lekcji na następny dzień, np. komputer wyłącznie do mojej dyspozycji, osobne miejsce gwarantujące ciszę i możliwość pełnego skupienia uwagi, żeby solidnie poprawiać sprawdziany i zadania, komplet książek metodycznych, które do tej pory kupowałam za własne pieniądze itd. Zebrania z rodzicami będę organizować w ramach tych 40 godzin, czyli do 15-tej, niech sobie rodzice biorą urlop Wycieczki wyłącznie w godzinach pracy, żadnych przygotowań do konkursów i olimpiad, bo to już po godzinach. O 15-tej wychodzę do domu i nie obchodzą mnie żadne problemy związane ze szkołą.
Odpowiedz
Nie wierzę, że jesteś nauczycielem. Gdyby tak było, nie pisałabyś takich bzdur i nie chwaliła się łamaniem prawa w postaci brania urlopu dla poratowania zdrowia, żeby rozkręcić biznes. Wciskaj kit naiwnym, ale najpierw popracuj nad ortografią.
Odpowiedz
Skoro cała Polska pracuje bez karty Nauczyciela to należy skasować ten anachronizm rodem z PRL. Wtedy były deputaty, różne Karty, a teraz wystarczy tylko pracować nieuczciwie i ma się kasę na różne zachcianki. Niestety uczciwi są w mniejszości i dlatego niedługo całkiem wyginą jak dinozaury.
Odpowiedz
Chętnie będę spędzać w szkole 40 godzin pod warunkiem, że będę mieć zapewnione w niej wszystko, co jest mi niezbędne do przygotowania lekcji na następny dzień, np. komputer wyłącznie do mojej dyspozycji, osobne miejsce gwarantujące ciszę i możliwość pełnego skupienia uwagi, żeby solidnie poprawiać sprawdziany i zadania, komplet książek metodycznych, które do tej pory kupowałam za własne pieniądze itd. Zebrania z rodzicami będę organizować w ramach tych 40 godzin, czyli do 15-tej, niech sobie rodzice biorą urlop Wycieczki wyłącznie w godzinach pracy, żadnych przygotowań do konkursów i olimpiad, bo to już po godzinach. O 15-tej wychodzę do domu i nie obchodzą mnie żadne problemy związane ze szkołą.
  Twoje odrabianie pracy domowej w domu generuje konkretne koszty. Komputer, drukarka, papier- własne. Rachunki za internet i prąd- również spadają na ciebie. Jak się  sprzęt zepsuje, idziesz z nim do serwisu i płacisz, troszkę inaczej niż urzędnik, zatrudniony w urzędzie, który ma mieć sprawne, a jak nie, to pije kawę przez dzień cały. Nauczycieli w naszym kraju całkiem sporo, więc gdyby nawet dla 1/5 tej grupy zawodowej przygotowano miejsca pracy w szkole, to budżet by to bardzo, bardzo zabolało. A tak- niewidoczne koszty, więc nie istnieją.
Odpowiedz
Czytam te wpisy i... nie wiem...czy ludzie mają tak z***e umysły od urodzenia czy Tarczyński płaci im za to? Chyba to drugie...przecież w tym kraju nie może żyć tylu po***onych obywateli :(
 Oj może być tylu po***onych, może, a nawet są. Popatrz tylko ile procent głosowało na prezydenta wa-wki, albo na inne dziwne ugrupowania.
Odpowiedz
Ludzie jak to czytam to mi się włos na głowie jeży! Czy społeczeństwo chce, aby ich dzieci uczyli ludzie bez pasji i serca?! Do tego dążycie! Wszędzie na świecie nauczyciel jest szanowany i nie wyzywa się go od nierobów! Tymi wpisami pokazujecie jakim jesteście zepsutym narodem, bez klasy, ogłady i szacunku do innego człowieka!
 Na szacunek należy sobie zapracować, a wy swoimi strajkami zniszczyliście go. Wasze odpowiedzi, też nie są wolne od inwektyw, a nawet pokazujecie jaki macie stosunek do dzieci i rodziców też.
Odpowiedz
...dramat nauczycieli polega na tym, że nikt się z nimi nie liczy, a możliwość wyjazdu za granicę raczej nie pozwoli kontynuować zawodu. Nie to, co lekarze, którym bardzo kibicuję i zachęcam do emigracji.....
Odpowiedz
Was wszystkich wykształciły nieroby i obiboki. Uczcie sami w domu. Zobaczymy wtedy jak wyksztalcicie swoje dzieci. Po co wysyłać do szkoły. Super rodzic uczy sam w domu... Uczymy hipokryzji i nienawiści, pogardy i nietolerancji wobec innych. Można kogoś zgnoic aby samemu czuć się dobrze. Do czego zmierzamy...
 Pytanie retoryczne...donikąd...smutne...
Odpowiedz
Was wszystkich wykształciły nieroby i obiboki. Uczcie sami w domu. Zobaczymy wtedy jak wyksztalcicie swoje dzieci. Po co wysyłać do szkoły. Super rodzic uczy sam w domu... Uczymy hipokryzji i nienawiści, pogardy i nietolerancji wobec innych. Można kogoś zgnoic aby samemu czuć się dobrze. Do czego zmierzamy...
Pytanie retoryczne...donikąd...smutne...
 do średniowiecza gdzie ksiądz był wszystkim...
Odpowiedz
W wakacje zwolnić wszystkich nauczycieli i tych co chcą pracować zatrudnić od nowa na normalnych  warunkach bez socjalistycznej karty nauczyciela.  Nauczyciel powienien pracować 40h / tydz w szkole i w tym czasie poza lekcjami sprawdzać klasówki , przygotowywać się itd.  Od przygotowań powinien być też czas wakacyjny z normalnym 26 dniowym urlopem. Polska to nie Indie żeby po ulicach chodziły święte krowy.
Idźmy dalej- zlikwidować zawód nauczyciela. Szkoły niech pozostaną, gdzieś te dzieci muszą czasami chodzić, żeby rodzice (zwłaszcza ci, co nie pracują) mogli trochę odpocząć. Proponuję comiesięczne losowania, kto z rodziców którego dnia pełni zastępczą rolę nauczyciela. Cóż to dla was, pracowitych, wykształconych, inteligentnych zająć się przez jeden dzień w miesiącu wychowywaniem nowych pokoleń, które będą budować przyszłość... A nauczycieli, oczywiście, na kasę do biedronki, za minimalną krajową.
Co ma wspólnego likwidacja karty nauczyciela z likwidacją zawodu nauczyciela ?? W szkołach prywatnych pracują nauczyciele na normalnych zasadach i nie narzekają.  Pora obalić ostatnie relikty socjalizmu.
 A chciałbyś/chciałabyś pracować bez Kodeksu Pracy? To też relikt...A na czym polega specyfika pracy nauczyciela można sobie samemu doczytać. Obecna szkoła to jedno wielkie wariatkowo, a szczucie nauczycieli efekty może przynieść fatalne. Zwalniać proszę swoich pracowników. Nauczyciele odchodzą sami.
Odpowiedz
Dziękuję Bogu za to, za dwa lata odchodzę na emeryturę a może wcześniej i zostawię to wszystko za sobą nauczyciel z 35 letnim stażem
Odpowiedz
Zrób to a najlepiej zmień pracę i nie płacz jak ci źle w szkole, jakoś nauczyciele nie odchodzą masowo z pracy, raczej ciężko się wkręcić chyba że po znajomości
Odpowiedz
bolszewia musi mieć co dzien jakiegoś wroga był grodzki są sedziowie teraz belfry ,co za gów.no ,a jak "derektor" okzą sie głuipi jak but, a złośliwy jak ostatnia menda pisowska ? to co wtedy? co bolewia wymyśli? jakieś kraty galery czy dyby?
Odpowiedz
bolszewia musi mieć co dzien jakiegoś wroga był grodzki są sedziowie teraz belfry ,co za gów.no ,a jak "derektor" okzą sie głuipi jak but, a złośliwy jak ostatnia menda pisowska ? to co wtedy? co bolewia wymyśli? jakieś kraty galery czy dyby?
 np.składanie mebli i sprzątanie po godzinach pracy
Odpowiedz
Strona 3 z 3

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...