Pytanie retoryczne... uważam, że donikąd...smutne, ale prawdziwe.
|
|
Jestem nauczycielem na 2 etaty, lepszej pracy sobie nie wyobrażam, mam przyzwoite dochody ok 6 tys na rękę i bardzo dużo wolnego, mam tyle czasu że zajęłam się własnym biznesem na boku i dodatkowo zarabiam. Nigdzie indziej to byłoby niemożliwe. Skończcie narzekać koledzy. Ludzie pracują po 8-12 godz dziennie i nie zarobią tego co my. A o wakacjach i feriach mogą pomarzyć. Na rozwój biznesu dostałam urlop roczny na poratowanie zdrowia. Mogę wcześniej odejść na emeryturę kompensacyjną. To super zawód i nie koniecznie męczący
|
|
Jestem nauczycielem na 2 etaty, lepszej pracy sobie nie wyobrażam, mam przyzwoite dochody ok 6 tys na rękę i bardzo dużo wolnego, mam tyle czasu że zajęłam się własnym biznesem na boku i dodatkowo zarabiam. Nigdzie indziej to byłoby niemożliwe. Skończcie narzekać koledzy. Ludzie pracują po 8-12 godz dziennie i nie zarobią tego co my. A o wakacjach i feriach mogą pomarzyć. Na rozwój biznesu dostałam urlop roczny na poratowanie zdrowia. Mogę wcześniej odejść na emeryturę kompensacyjną. To super zawód i nie koniecznie męczącyi nie wymaga znajomości poprawnej polszczyzny |
|
Chętnie będę spędzać w szkole 40 godzin pod warunkiem, że będę mieć zapewnione w niej wszystko, co jest mi niezbędne do przygotowania lekcji na następny dzień, np. komputer wyłącznie do mojej dyspozycji, osobne miejsce gwarantujące ciszę i możliwość pełnego skupienia uwagi, żeby solidnie poprawiać sprawdziany i zadania, komplet książek metodycznych, które do tej pory kupowałam za własne pieniądze itd. Zebrania z rodzicami będę organizować w ramach tych 40 godzin, czyli do 15-tej, niech sobie rodzice biorą urlop Wycieczki wyłącznie w godzinach pracy, żadnych przygotowań do konkursów i olimpiad, bo to już po godzinach. O 15-tej wychodzę do domu i nie obchodzą mnie żadne problemy związane ze szkołą.
|
|
Nie wierzę, że jesteś nauczycielem. Gdyby tak było, nie pisałabyś takich bzdur i nie chwaliła się łamaniem prawa w postaci brania urlopu dla poratowania zdrowia, żeby rozkręcić biznes. Wciskaj kit naiwnym, ale najpierw popracuj nad ortografią.
|
|
Skoro cała Polska pracuje bez karty Nauczyciela to należy skasować ten anachronizm rodem z PRL. Wtedy były deputaty, różne Karty, a teraz wystarczy tylko pracować nieuczciwie i ma się kasę na różne zachcianki. Niestety uczciwi są w mniejszości i dlatego niedługo całkiem wyginą jak dinozaury.
|
|
Chętnie będę spędzać w szkole 40 godzin pod warunkiem, że będę mieć zapewnione w niej wszystko, co jest mi niezbędne do przygotowania lekcji na następny dzień, np. komputer wyłącznie do mojej dyspozycji, osobne miejsce gwarantujące ciszę i możliwość pełnego skupienia uwagi, żeby solidnie poprawiać sprawdziany i zadania, komplet książek metodycznych, które do tej pory kupowałam za własne pieniądze itd. Zebrania z rodzicami będę organizować w ramach tych 40 godzin, czyli do 15-tej, niech sobie rodzice biorą urlop Wycieczki wyłącznie w godzinach pracy, żadnych przygotowań do konkursów i olimpiad, bo to już po godzinach. O 15-tej wychodzę do domu i nie obchodzą mnie żadne problemy związane ze szkołą.Twoje odrabianie pracy domowej w domu generuje konkretne koszty. Komputer, drukarka, papier- własne. Rachunki za internet i prąd- również spadają na ciebie. Jak się sprzęt zepsuje, idziesz z nim do serwisu i płacisz, troszkę inaczej niż urzędnik, zatrudniony w urzędzie, który ma mieć sprawne, a jak nie, to pije kawę przez dzień cały. Nauczycieli w naszym kraju całkiem sporo, więc gdyby nawet dla 1/5 tej grupy zawodowej przygotowano miejsca pracy w szkole, to budżet by to bardzo, bardzo zabolało. A tak- niewidoczne koszty, więc nie istnieją. |
|
Czytam te wpisy i... nie wiem...czy ludzie mają tak z***e umysły od urodzenia czy Tarczyński płaci im za to? Chyba to drugie...przecież w tym kraju nie może żyć tylu po***onych obywateli :(Oj może być tylu po***onych, może, a nawet są. Popatrz tylko ile procent głosowało na prezydenta wa-wki, albo na inne dziwne ugrupowania. |
|
Ludzie jak to czytam to mi się włos na głowie jeży! Czy społeczeństwo chce, aby ich dzieci uczyli ludzie bez pasji i serca?! Do tego dążycie! Wszędzie na świecie nauczyciel jest szanowany i nie wyzywa się go od nierobów! Tymi wpisami pokazujecie jakim jesteście zepsutym narodem, bez klasy, ogłady i szacunku do innego człowieka!Na szacunek należy sobie zapracować, a wy swoimi strajkami zniszczyliście go. Wasze odpowiedzi, też nie są wolne od inwektyw, a nawet pokazujecie jaki macie stosunek do dzieci i rodziców też. |
|
...dramat nauczycieli polega na tym, że nikt się z nimi nie liczy, a możliwość wyjazdu za granicę raczej nie pozwoli kontynuować zawodu. Nie to, co lekarze, którym bardzo kibicuję i zachęcam do emigracji.....
|
|
Was wszystkich wykształciły nieroby i obiboki. Uczcie sami w domu. Zobaczymy wtedy jak wyksztalcicie swoje dzieci. Po co wysyłać do szkoły. Super rodzic uczy sam w domu... Uczymy hipokryzji i nienawiści, pogardy i nietolerancji wobec innych. Można kogoś zgnoic aby samemu czuć się dobrze. Do czego zmierzamy...Pytanie retoryczne...donikąd...smutne... |
|
do średniowiecza gdzie ksiądz był wszystkim...Was wszystkich wykształciły nieroby i obiboki. Uczcie sami w domu. Zobaczymy wtedy jak wyksztalcicie swoje dzieci. Po co wysyłać do szkoły. Super rodzic uczy sam w domu... Uczymy hipokryzji i nienawiści, pogardy i nietolerancji wobec innych. Można kogoś zgnoic aby samemu czuć się dobrze. Do czego zmierzamy...Pytanie retoryczne...donikąd...smutne... |
|
A chciałbyś/chciałabyś pracować bez Kodeksu Pracy? To też relikt...A na czym polega specyfika pracy nauczyciela można sobie samemu doczytać. Obecna szkoła to jedno wielkie wariatkowo, a szczucie nauczycieli efekty może przynieść fatalne. Zwalniać proszę swoich pracowników. Nauczyciele odchodzą sami.Co ma wspólnego likwidacja karty nauczyciela z likwidacją zawodu nauczyciela ?? W szkołach prywatnych pracują nauczyciele na normalnych zasadach i nie narzekają. Pora obalić ostatnie relikty socjalizmu.W wakacje zwolnić wszystkich nauczycieli i tych co chcą pracować zatrudnić od nowa na normalnych warunkach bez socjalistycznej karty nauczyciela. Nauczyciel powienien pracować 40h / tydz w szkole i w tym czasie poza lekcjami sprawdzać klasówki , przygotowywać się itd. Od przygotowań powinien być też czas wakacyjny z normalnym 26 dniowym urlopem. Polska to nie Indie żeby po ulicach chodziły święte krowy.Idźmy dalej- zlikwidować zawód nauczyciela. Szkoły niech pozostaną, gdzieś te dzieci muszą czasami chodzić, żeby rodzice (zwłaszcza ci, co nie pracują) mogli trochę odpocząć. Proponuję comiesięczne losowania, kto z rodziców którego dnia pełni zastępczą rolę nauczyciela. Cóż to dla was, pracowitych, wykształconych, inteligentnych zająć się przez jeden dzień w miesiącu wychowywaniem nowych pokoleń, które będą budować przyszłość... A nauczycieli, oczywiście, na kasę do biedronki, za minimalną krajową. |
|
Dziękuję Bogu za to, za dwa lata odchodzę na emeryturę a może wcześniej i zostawię to wszystko za sobą nauczyciel z 35 letnim stażem
|
|
Zrób to a najlepiej zmień pracę i nie płacz jak ci źle w szkole, jakoś nauczyciele nie odchodzą masowo z pracy, raczej ciężko się wkręcić chyba że po znajomości
|
|
bolszewia musi mieć co dzien jakiegoś wroga był grodzki są sedziowie teraz belfry ,co za gów.no ,a jak "derektor" okzą sie głuipi jak but, a złośliwy jak ostatnia menda pisowska ? to co wtedy? co bolewia wymyśli? jakieś kraty galery czy dyby?
|
|
bolszewia musi mieć co dzien jakiegoś wroga był grodzki są sedziowie teraz belfry ,co za gów.no ,a jak "derektor" okzą sie głuipi jak but, a złośliwy jak ostatnia menda pisowska ? to co wtedy? co bolewia wymyśli? jakieś kraty galery czy dyby?np.składanie mebli i sprzątanie po godzinach pracy |
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|