W naszym województwie ceny korepetycji zaczynają się od 80 zl?? Chyba pomylił/a pan/i Lublin z Warszawą... :) Poza tym, najwięcej do powiedzenia o zawodzie nauczyciela mają ci, co nie mają o tym bladego pojecia. Ale przeciez trzeba dać upust swojej frustracji w internecie, prawda? Polak nie byłby prawdziwym Polakiem gdyby przynajmniej raz dziennie nikogo nie obrazil. Równowaga musi być! ;)))Co, gul chodzi, że się brało za mało?!? :P Rozumiem, że jako światli i prawi obywatele, nauczyciele w 100% odprowadzają podatek od dochodu osiagnietego z korepetycji do US. Jeżeli nie, to wara Wam od jakichkolwiek podwyżek.
|
|
Niby wykształceni, intelektualna elita narodu, a jednak hipokryci i pazery... Normalny zjadacz chleba pracuje 40 godzin tygodniowo, ma 26 dni urlopu do dyspozycji (oczywiście przy umówię o prsace), pracuje światek piątek i niedziela, często bez możliwości dorobienia sobie, bo gdzie czas dla rodziny, domu? A państwo POSZKODOWANI nauczyciele? 18 w porywach do 22 godzin pracy w tygodniu, wakacje, ferie, wszystkie święta WOLNE, do tego dwukrotna możliwość wzięcia rocznego urlopu dla poratowania zdrowia, i co najlepsze - możliwość udzielania korepetycji których ceny zaczynaja się od 80 zł w gore ... STOP HIPOKRYZJI!!!!!! Argument "papierkowej pracy w ferie" to jakiś żart... co trzecia osoba zabiera prace do domu i nie robi z siebie bohatera. POSTAWA GODNA POZALOWANIA A NIE SZACUNKU...Niby taki mądry/mądra/....., a takie bzdury wypisuje w komentarzu, widać, że o zawodzie nauczyciela masz blade pojęcie, doczytaj, zainteresuj się, a nie płyń bezmyślnie z propagandą wylewaną w mediach |
|
Niby wykształceni, intelektualna elita narodu, a jednak hipokryci i pazery... Normalny zjadacz chleba pracuje 40 godzin tygodniowo, ma 26 dni urlopu do dyspozycji (oczywiście przy umówię o prsace), pracuje światek piątek i niedziela, często bez możliwości dorobienia sobie, bo gdzie czas dla rodziny, domu? A państwo POSZKODOWANI nauczyciele? 18 w porywach do 22 godzin pracy w tygodniu, wakacje, ferie, wszystkie święta WOLNE, do tego dwukrotna możliwość wzięcia rocznego urlopu dla poratowania zdrowia, i co najlepsze - możliwość udzielania korepetycji których ceny zaczynaja się od 80 zł w gore ... STOP HIPOKRYZJI!!!!!! Argument "papierkowej pracy w ferie" to jakiś żart... co trzecia osoba zabiera prace do domu i nie robi z siebie bohatera. POSTAWA GODNA POZALOWANIA A NIE SZACUNKU...Zostań nauczycielem, jak tak dobrze i nie wylewaj swoich żali i frustracji na forum |
|
W naszym województwie ceny korepetycji zaczynają się od 80 zl?? Chyba pomylił/a pan/i Lublin z Warszawą... :) Poza tym, najwięcej do powiedzenia o zawodzie nauczyciela mają ci, co nie mają o tym bladego pojecia. Ale przeciez trzeba dać upust swojej frustracji w internecie, prawda? Polak nie byłby prawdziwym Polakiem gdyby przynajmniej raz dziennie nikogo nie obrazil. Równowaga musi być! ;)))A ile godzina korepetycji z matematyki w Lublinie? Oczywiscie z nauczycielem nie ze studentem z Politechniki |
|
Jeśli opozycja myśli, że poprzez walkę z rządem o wysokie wynagrodzenia (już chodzi im o 10 tysięcy zł) zyskuje wyborców to się myli. Miałem głosować przeciwko PiS-owi, ale obserwując sytuację na "froncie" doszedłem do wniosku, że ci walczący niby dla "dobra dzieci" są naszymi wrogami. Używają dzieci jako zakładników. Jestem przeciwko krzywdzeniu naszych dzieci. Głosuję na PiS.
|
|
I bardzo dobre rozwiązanie, a po egzaminach nauczyciele powinni nie dostać żadnej podwyżki, a jeszcze odliczenia za dni w których nie pracowali. Egzaminy i tak się odbędą, a Broniarz i ZPN zostaną z niczym. Brawo dla Beaty Szydlo że nie poddaje się presji Pana Broniarza. Po egzaminach będą błagać o 300 zł podwyżki, bo nic nie ugraja
|
|
Postkomunistyczni nauczyciele ZNP żądają teraz 30% podwyżki podbijając wcześniejsze żądania w trakcie negocjacji, a Rodzice muszą dzieci języków uczyć w prywatnych szkołach i wysyłać dzieci na prywatne korepetycje by dziecko miało szansę rekrutacji na lepszą uczelnię.
|
|
takie głupie redaktóry za masło są zbędni z dziennika co może papier toaletowy ambitnie zastąpić
|
|
Skoro nauczyciele mają tak źle w szkołach państwowych to dlaczego nie zatrudniają się w prywatnych? Tam są wyższe zarobki. Moje 4 znajome nauczycielki uczyły w prywatnych i wytrzymywały pół roku, rok. Gdy znowu przyjęto je do państwowych odetchnęły z ulgą. W prywatnej szkole dzieci na korepetycje nie chodziły bo rodzice składali skargę na nauczyciela, że nie potrafi uczyć. W państwowych chyba nie ma klasy, w której paru uczniów nie chodzi na korepetycje i ich rodzice płacą dodatkowo za coś czego powinny nauczyć się w szkole. Owszem, są takie przypadki, że ucznia nie da się nauczyć, ale to pojedyncze przypadki, a nie większość klasy.
|
|
Kto wa trzyma w zawodzie nauczyciela idżcie pracowac do firm prywatnych tam zarobicie wiecej,napewno.
|
|
Kiedy bylem uczniem szkoly sredniej a byly to lata szescdziesiate i do szkoly podjezdzali uczniowei dobrymi motocyklami czy nawet syrenkami i trabantami.Natomiast nauczyciele najwyzej rowerami pomimo,ze byli naukowcami z tytulami doktorow czy docentow.Siedzacy ze mna kolega jezdzil Junakiem co w tamtych czasach byl to luksus i zazdrosc tych co nie mieli nawet w gronie pedagogow.Niestety szpan byl ukarany a kolega powtarzal ostatnie dwie klasy z duza iloscia ocen negatywnych choc byl dobrym uczniem.Obok domu mojej corki jest zespol szkol a przed szkola parkingi pelne samochodow roznych marek.Wyglada,ze zyje im sie o wiele lepiej a narzekac to potrafia jezykiem pedagogicznym a najlepiej przekonala sie zona pracujac na stanowisku glownej ksiegowej 30 lat w zespole szkol zawodowych i srednich.
|
|
Jestem nauczycielem i jak czytam te komentarze, to jeszcze bardziej jestem za strajkiem, a dobrem cudzych dzieci, swoich nie nakarmię. A tych, którzy wylewają na nas pomyje, zapraszam w poniedziałek do klas. Macie szansę nas zastąpić.! Strajk przeciwko kłamstwom, które propaguje rząd w TVP!
|
|
Jestem nauczycielem od 40 lat i nie mam samochodu, ponad 5 km dojeżdżam rowerem, a zimą piechota. Tak się dorobiłam. emerytur za 3lata dostanę 2300 (tak mi wyliczyli ).
|
|
Lub takich mamy nauczycieli
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|