Bzdura. 580zł to kwota wydawana przez rodziców dzieci, które nie mają zapewnianych podręczników. U mnie koszt wyprawki dziecka 5 klasa to 110zł. Piórnik dziecko chce ubiegłoroczny bo miało 2 i jeden się jeszcze nie znudził. Trzeba było kupić plecak - 99zł i zeszyty. Książki dostanie, adidasy i odzież są kupowane na bieżąco więc nie kupuje się u nas nowych specjalnie do szkoły - jak się zniszczą lub dziecko wyrośnie wtedy będą zakupy.
|
|
przeciez jest 500+
|
|
a ja nie mam 500+ i ciuchy z lumpeksu, najtańsze kredki, itp. BRAWO PIEPRZONE PISOWCE, dla was moje dziecko to nie dziecko i napewno jak urośnie to wyjedzie z tego pieprzonego kraju, o to sama zadbam, tam wszystkie dzieci dostają i pierwsze dosytaje najwięcej natomiast kolejne coraz mniej, bo wiadomo, że np. drugie moze chodzić w ciuchach po pierwszym.
|
|
To zależy ile chcemy. Oprócz książek mozemy dziecku kupić laptopa i tablet i możemy iść na promocję wyprawkową do media expert albo kupić używkę. Przede wszystkim trzeba się zastanowić co tak naprawde jest potrzebne.
|
|
Używki to lepiej nie kupowac nieletnim... ale co do oszczędzania na promocjach to zgadzam się. Jeszcze lepiej odkładac wczesniej, żeby potemnie kupować tego najtańszego sprzętu, bo starczy na krócej.
|
|
wyprawki szkolne kosztują bardzo wiele, opis kosztów znalazłam tutaj ***s://loando.pl/wpis/pozyczka-na-wyprawke-szkolna . mam dziecko dopiero w przedszkolu, ale jak dostałam liste potrzebnych rzeczy przez właścicielkę to przeraziłam się. rozumiem, że ten oddział jest w warszawie, ale bez przesady narzucać takie wymogi. chyba jak mój syn pójdzie do szkoły to nie wiem czy sama nie będę musiała korzystać z pożyczek online
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|