Stan polskiego społeczeństwa na dzień dzisiejszy jest dosłownie tragiczny. Mentalnie to stuprocentowi niewolnicy i to z własnego wyboru. Jestem właśnie na swojej ulicy na długim spacerze i ani jednej żywej duszy. Rok temu o tej samej porze ( godzina 19.30 - 20.30) przewalały się całe grupy ludzi, młodzieży, a dziś wygląda tak, jakby za chwilę miał skończyć się świat. Ta władza wcale nie musi na nich wysyłać żadnej policji, ani wojska, żeby ta ich pilnowała i do czegokolwiek zmuszała, bo nie ma takiej potrzeby. Poliniactwo na hasła płynące dniem i nocą z telewizyjnych, propagandowych szczekaczek, grzecznie samo siebie zamknęło w domowych więzieniach, oczekując swego ,,zbawienia'' z kolejnych komunikatów pojawiających się na pasku swoich telewizorów. Przykro mi to stwierdzić, ale nie tylko nie widzę już żadnej nadziei na zmianę tej sytuacji, ale nie mam żadnego powodu, by oczekiwać pojawienia się choćby maleńkiego światełka w tunelu obecnego szaleństwa!
|
|
|
|
Och, jaki ten rząd jest łaskawy, społeczeństwo powinno zaraz budować pomniki wszystkim członkom tego nie-rządu. Pozwolił wyjść dzieciom na dwór, system niewolniczy działa bardzo skutecznie, niewolnicy się cieszą że mogą wyjść na dwór gdzie z góry lecą opryski na ich głowy.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|