Praca w domu a więc opracowanie,wysłanie przygotowanych zadań dla uczniów może być podstawą do zapłaty lub braku no i ZUS też może się przypomnieć !!!
|
|
idę o zakład że dzieciaki do szkół wrócą najwcześniej po weekendzie majowym..i to jest najbardziej optymistyczny scenariusz...
|
|
A kto z tymi dziećmi będzie siedział? Kto będzie pracowac w szpitalach, piekarniach, sklepach, przychodniach i komunikacji miejskiej? Największe szczury pozwiewały do domów na L4, bo im się nalezy, reszta musi zasuwac na nich na podwójnych obrotach.
|
|
Po mojemu powinni przy najmiej dwa tygodnie w wakacje odrobić
|
|
We wrześniu MOZE wrócą
|
|
Mam już *** po dziurki w nosie tą kwarantanną jak myślicie ile przeciętny uczenie wytrzyma siedzenie pod przymusem w domu kilka dni ok może i idzie wytrzymać ale nie tygodni ***
|
|
Pani z dziekanatu na jednej z lubelskich uczelni powiedziała mi, że najlepiej by było gdyby CAŁY ROK wystąpił o roczny URLOP DZIEKAŃSKI tak , aby wznowić zajęcia za rok począwszy od semestru letniego. Istnieje poważna obawa, że ze względu na dużą ilość zajęć praktycznych na uczelni nie da się w sposób skuteczny dokończyć semestru letniego i przeprowadzić sesji szczególnie jeśli przerwa w zajęciach bęzdzie trwała dł€żej niż 2 miesiące.
|
|
Dobrze, że dzisiaj prawie każdy ma w domu komputer, internet. Wyobraźcie sobie, że coś takiego było by 20 lat temu, gdzie komputer, a tym bardziej internet był w domu rzadkością...
|
|
A jak zaliczyć WF?
|
|
Pani z dziekanatu na jednej z lubelskich uczelni powiedziała mi, że najlepiej by było gdyby CAŁY ROK wystąpił o roczny URLOP DZIEKAŃSKI tak , aby wznowić zajęcia za rok począwszy od semestru letniego. Istnieje poważna obawa, że ze względu na dużą ilość zajęć praktycznych na uczelni nie da się w sposób skuteczny dokończyć semestru letniego i przeprowadzić sesji szczególnie jeśli przerwa w zajęciach bęzdzie trwała dł€żej niż 2 miesiące.Wprawdzie zdrowie i życie mojej córki jest najważniejsze, ale ministerstwo powinno odjąć wcześniej jakieś decyzje. Córka płaci w Lublinie za wynajęcie mieszkania. Wynajmuje je z koleżanką do 1 lipca. Jesli ma już na zajęcia nie wrócić to po co mam płacić jeszcze za 3 miesiące jak jej w Lublinie wcale nie będzie? |
|
Szkoły powinny być zamknięte przynajmniej do maja. Trzeba zaczekać do Świąt Wielkanocnych i 2 tygodnie po świętach, żeby zobaczyć czy po świętach nie będzie nowego wykwitu epidemiii. Inaczej może być jak po Nowym Roku w Chinach...
|
|
Po co ucinać kotu ogon po kawałku. Powinna być męska decyzja ze strony ministra szkoły zamknięte przynajmniej do maja a później się zobaczy. Epidemia wycichnie, wygaśnie, to dzieciaki wracają na 2 miesiące do szkoły. Będzie źle, trzeba będzie przewidywać nowe scenariusze.
|
|
Jak skutecznie uczyć matematyki, fizyki, chemii przez internet??
|
|
Jak skutecznie uczyć matematyki, fizyki, chemii przez internet??Jest to utrudnione, ale przynajmniej szkoły robią co mogą aby minimalizować skutki braku zajęć. Teraz dopiero widać, jak ważna jest szkoła... |
|
Nie mam dzieci w wieku szkolnym i nie wiem jak to dokładnie z tym jest. Na pewno jest dużo lepiej niż kiedyś, ale nie wiem czy każde dziecko w wieku szkolnym ma własny komputer z dostępem do internetu. Co jeśli w domu jest jeden komputer na trójkę dzieci w wieku szkolnym? Albo w domu w ogóle nie ma komputera? 2, 3 lata temu wiem, że były jeszcze w Polsce gminy, gdzie nie było szybkiego internetu. Nie wiem jak jest teraz. Poza tym jak skutecznie wyobrażacie sobie przeprowadzenie domowych sprawdzianów tak by dzieci nie korzystały w domu z pomocy naukowych. Poza tym dom, a dom. W jednym domu nad dzieckiem z lekcjami siedzą rodzice, pomagają mu w lekcjach i rozwiązują za nie zadania, a w innym domu dziecko jest zadane samo na siebie.
|
|
Czyli teraz w dobie kryzysu posiadanie internetu jest obowiązkowe.A co grozi za jego brak????????
|
|
Jeśli ma umowę najmu na czas określony, to i tak musi płacić do końca umowy.
|
|
Ciekawe, czy szkoły zapewniły nauczycielom sprzęt komputerowy, czy wykonują pracę na prywatnym sprzęcie? Ktoś wie?
|
|
Fajnie,że te lekcje się odbywają i dzieci nie mają czasu na głupoty. Jednakże uważam ,że mają za wiele pozadawane
|
|
A ja myślę , że będą zamknięte przynajmniej do czerwca .
Chciałbym zobaczyć takiego kozaka , który weźmie na klatę zdrowie setek tysięcy dzieci posyłając ich do szkoły za wcześnie.
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|