Zaraz się okaże, że winni są rodzice - bo kupują "za ciężkie" tornistry. Ale draństwo!
|
|
Właśnie same tornistry też wiele ważą
|
|
KANDYDAT P0 ZUK TEZ LANSUJE SIĘ PO SZKOŁACH?
|
|
Niech sprawdzą co dzieci przynoszą niepotrzebnego w tych tornistrach....Kiedyś można było zapakować kanapkę w papier śniadaniowy, a dzisiaj musi być gadżet w postaci pudełka na śniadanie, najlepiej takiego wypasionego. Są też gierki, zabawki i wypasione plecaki, a potem się jęczy, że ciężkie. Na wszystko byłoby miejsce w plecaku tylko nie na książki i zeszyty...Co za czasy.....
|
|
czy dzieci zostały poinstruowane, żeby nie zabierać podręczników, butów na zmianę, kanapek i napojów? TYLKO ZESZYTY!! bo będzie obciach i obniżona ocena z zachowania
|
|
zapraszam do SP50 na kontrole
|
|
kochany sanepid zapraszam na czas oddawania krwi na tzw. wyjazdowych ekipach tam to dopiero się nakontrolują.......byłem ostatnio, widziałem, nie oddałem i zachęcam do wizyty !!!!!!!!!!!!
|
|
W SP51 niektóre klasy i wychowawcy nie mają swojej sali, a tym samym nie mają gdzie zostawiać książek.
|
|
Wczoraj zważyłam czwartoklasistce same zeszyty i podręczniki. Ważyły 4,3 kg. Nie można było nic odrzucić z tego, bo wszystkie były niezbędne(dla każdego nauczyciela jego przedmiot jest najważniejszy). Razem z plecakiem ważyły 5,6 kg. Do tego jeszcze piórnik, najmniejsza butelka picia i dres na w-f+ciapy.Niech mi minister nie mówi,że to rodzica wina.Najchętniej wyrzuciłabym połowę ćwiczeń i opasłą księgę do religii.
|
|
Również mam nadzieję na kontrolę w SP50...
Owszem są półeczki dla dzieci ale jeśli praca domowa zadana jest w każdej książce, to przecież dziecko nic nie może zostawić w szkole.
|
|
Zapraszam do SP Mircze
|
|
Proszę odwiedzić szkołą podstawową nr 10. Mimo wielokrotnych próśb rodziców o zorganizowanie szafek dla dzieci, dyrekcja nic z tym nie robi. plecaki ważą za dużo. codziennie!
|
|
Istnieje coś takiego jak e-podręczniki. niestety nauczyciele nie mają o tym pojęcia a bardzo ułatwiłoby to pracę dzieciom i im. Dzieciaki nie dźwigałyby tyle. Powinien być obligatoryjny nakaz używania e-podręczników w każdej szkole
|
|
A co ma ten debilny sanepid do wagi tornistrów. Czy większa waga tornistra przekłada się na większe zagrożenie epidemiologiczne w kraju. Oj Irminko, jak tak chcecie coś konieczne robić pożytecznego to może zaczniecie ważyć buraki na składach buraków cukrowych
|
|
A najlepsze jest to że szafki w szkole powinny być dostępne dla ucznia (nowe rozporządzenie MEN) a w SP 20 będą szafki dostępne ale za 30 zl od ucznia tj.wplacasz /dostajesz kluczyk
|
|
Dzieci w SP nr2 z Zamościu nawet swoich klas nie mają tylko tak od jednej do drugiej po całej szkole
a co dopiero szafki....
|
|
To bez tornistra książki w reklamówce nosić ;)
|
|
Dzieci maja zabrać tylko plecaki. Zawartość zostawiają w domu. Dobra zmian. Qrwa mać!
|
|
"– W tej chwili w każdej szkole województwa jest możliwość pozostawiania podręczników, ale w bardzo różnym stopniu – przyznaje Misiak. " - kłamstwo
|
|
Moje dzieci (5-ta klasa podstawowki) dziś do szkoły zatargały plecaki ważące po 7 kg. Wczoraj było podobnie. W piątek maja "tylko" 5 lekcji, plecaki wtedy ważą ok. 4 kg. I jak one mają mieć proste plecy???????
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|