To ile w końcu nauczyciel zarabia? 3.000,00 zł nie licząc korepetycji oczywiście. Ktoś tam bredzi, że nie jest ubezpieczony? To kłamstwo, bo jest ubezpieczony w szkole. Jakoś za opodatkowanie korków jeszcze się nie wzięli? Trzeba żelaznego Mariana tym zainteresować, to "ład" zrobi.
|
|
...odgórnie (ministerialnie) ułożony program dydaktyczny jest po prostu zły i uwłaczający zdrowemu rozsądkowi. Rodzice także nie pomagają swoim pociechom godząc się na pomysły szkodliwe dla ucznia! Większość dzieci posiada zdolności uprawniające ich do doskonałych wyników ze wszystkich przedmiotów, ale dojrzewają w tak rożnym okresie życia!!! Przeładowany i nieuwzgledniający różnic program po prostu jest do niczego.....
|
|
O co chodzi z tym tytułem bo nie rozumiem?
|
|
nauczyciel w szkole odwala pańszczyznę, by później skosić siano na korkach?
|
|
A co z dziećmi, których nie stać na korki?
|
|
Ale przemycona reklama tych e-korepetycji!
|
|
Podwyżek nauczyciele chca tak ucza w szkołach....A dzieci korepetycje z różnych przedmiotów biorą
|
|
Podstawowa różnica - uczyć jedno zmotywowane do nauki dziecko, a uczyć jednocześnie 30, w tym połowa "przymusowych" (muszą chodzić do szkoły, bo obowiązek szkolny)
|
|
Swiadczy to tylko o tym, ze dzieci sa coraz glupsze i stana sie jeszcze wiekszymi imbecylami niz ich szanowni rodziciele, ktorzy rowniez intelektem nie grzeszyli;p Jezeli ja czegos nie rozumialem w szkole to tlumaczyli mi to rodzice ale to byly daaawne czasy...
|
|
Powiem tyle, twój sposób myślenia jest niewłaściwy, jak rodzice mają coś tłumaczyć dzieciom skoro sami nie wiedzą nic na ten temat, szkoła w dzisiejszych czasach nie przygotowuje do życia tylko do egzaminów
|
|
Co za i
|
|
Gdyby dzieci na lekcjach uważały, chciały coś zapamiętać to by nie było problemu. No, ale ten wzrok cielęcy, w domu czeka gra, Messenger, głupoty w głowie to i braki w nauce.
|
|
Nauczyciele ??? Ja bym ich tak nie nazywała !!! Niczego nie uczą , niczego nie tłumaczą . Najlepiej wprowadzić nowy temat , po godzinie zrobić kartkówkę , postawić pałę i to wszystko na co ich stać !!! . A ty rodzicu płać za korki . Nauczyciel od tego jest by wytłumaczyć , dotrzeć do dziecka , za to bierze pieniądze . Płaczą , że mało zarabiają , ale za co im płacić ???
|
|
Mój syn mówi że dzieci na lekcjach się wściekają, bo po to przychodzą do szkoły. Uczą się na korkach. Przeszkadzają tym, którzy wiedzą po co się chodzi do szkoły
|
|
Omijać pracę w szkole szerokim lukiem. Za te grosze to nawet przejść obok szkoły się nie opłaca a co dopiero przez miesiąc tam uczyć. Totalna demotywacja i marazm rządzą szkołami. Dramat.
|
|
Nie mogą żyć?Chodzę do drugiej technikum i nigdy się nawet w domu nie musiałem uczyć,tylko na lekcji uważam i mam głównie same 4
|
|
Nie myślę, że dzieci są głupsze, korepetycje istniały zawsze, różnica tylko w tym, że obecnie mamy internet dlatego o tym wszyscy wiedzą. Korzystać z usług korepetytora można też poszerzać wiedzę, dzielić się doświadczeniem, nie tylko coś poprawiać.
Na przykład, uwielbiam matematykę, biore udział w olimpiadach i korzystam się z usług nauczyciela z serwisu ***s://buki.org.pl/korepetycje/matematyka/ żeby dowiedzieć się jeszcze więcej.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|