Spróbuj Misiu słodki przeprowadzić 6 godzin lekcyjnych dziennie. Po tygodniu stracisz głos, a po dwóch zwątpisz, o ile nie wcześniej :) A za 40 godzinnym tygodniem pracy jestem jak najbardziej :0 codziennie od 8 do 16 i wtych godzinach ma być wszystko, rady, zebrania, konsultacje, matury, wycieczki. A po 16 niechaj mnie wszyscy w cztery litery pocałują :-)Na wycieczki (non stop zagraniczne) jedziesz gratis, a skoro po pracy masz czas na korepetycje po 150/45 to znaczy że nie musisz kisić się w szkole !!! Wystarczy 18 godzin tygodniowo i z korków masz ponad ,10.000 ! I to jest argument nauczyciela dla potrzeby zniesienia karty nauczyciela.
|
|
Ja się nie kiszę w szkole. Na wycieczki a zwłaszcza zagraniczne nie jeżdżę. Korepetycji po 18 godzin tygodniowo nie udzielam bo tyle z dziećmi pokroju twego syna nikt nie wytrzyma. Jak nauczyłem go wzoru na objętość walca to w drugim zadaniu geniusz nie potrafił obliczyć ile wody mieści się w beczce o kształcie walca. I tatuś miał żal, że wzoru dziecku nie podałem na objętość beczki a On zapłacił za korepetycje.Spróbuj Misiu słodki przeprowadzić 6 godzin lekcyjnych dziennie. Po tygodniu stracisz głos, a po dwóch zwątpisz, o ile nie wcześniej :) A za 40 godzinnym tygodniem pracy jestem jak najbardziej :0 codziennie od 8 do 16 i wtych godzinach ma być wszystko, rady, zebrania, konsultacje, matury, wycieczki. A po 16 niechaj mnie wszyscy w cztery litery pocałują :-)Na wycieczki (non stop zagraniczne) jedziesz gratis, a skoro po pracy masz czas na korepetycje po 150/45 to znaczy że nie musisz kisić się w szkole !!! Wystarczy 18 godzin tygodniowo i z korków masz ponad ,10.000 ! I to jest argument nauczyciela dla potrzeby zniesienia karty nauczyciela. |
|
Pracusiu mam nadzieję że po strajku żaden nauczyciel nie zorganizuje "darmowej" wycieczki i nie będzie pracował 24 godziny na dobę..... skoro twierdzisz że pracuje 18 tygodniowo . a jak Ci się tak podoba to idź do szkoły zapraszają i dają 1800zl na start powodzenia
|
|
Dyrekcja powinna wykorzystać okazje i zwolnic po strajku część nauczycieli. Naprawdę nie będzie problemu z ich zastąpieniem, bo chętnych nie brakuje tylko obecnie trzeba znajomości żeby pracę w szkole dostać.
Normalny człowiek, jeśli nie jest zadowolony z zarobków, to zmienia pracę a uczyciele idą strajkować, wymuszać podwyżki szantażem biorąc za zakładników uczniów.
Wywalić na zbity pisk część z nich i to będzie początek uzdrawiania oświaty. Nauczyciele, to niedojdy życiowe, którzy nigdzie indziej pracy nie znajdą, bo tak są rozleniwieni, że nie potrafią pracować po 40-50h/tygodniowo.
|
|
noblysta BOLĘSA dla France TV3: "Musimy uzgodnić 10 laickich przykazań. Laickich, a nie kościelnych (..) Mój Pan Bóg jest z komputera najnowszej generacji, nie zabobon, nie średniowiecze"
|
|
Dlaczego Polska stoi tak nisko jeżeli chodzi o innowacyjność i rozwój? Dlatego, że poziom nauczania to dno i kilometr mułu.
|
|
Dopiero 49 miejsce zajmuje polskie szkolnictwo wg World Economic Forum !!! Trzeba szybciej reformować szkołę, aby wyeliminować lewackich zadymiarzy i dywersantów Broniarza z szeregów kadry pedagogicznej. Poziom nauczania jest tragiczny, dzieci ciągną na korepetycjach, a więc nie trudno będzie zatrudnić nowych wykształconych ludzi których nie brakuje.Ten strajk obnażył katastrofalny wręcz poziom osobników zwanych nauczycielami.
|
|
Dopiero 49 miejsce zajmuje polskie szkolnictwo wg World Economic Forum !!! Trzeba szybciej reformować szkołę, aby wyeliminować lewackich zadymiarzy i dywersantów Broniarza z szeregów kadry pedagogicznej. Poziom nauczania jest tragiczny, dzieci ciągną na korepetycjach, a więc nie trudno będzie zatrudnić nowych wykształconych ludzi których nie brakuje.Ten strajk obnażył katastrofalny wręcz poziom osobników zwanych nauczycielami.Odpowiem Ci. Jeszcze w latach 90 odsetek osób idących do szkół zawodowych czy przyzakładowych wynosił około 40 procent. Wiadomo nie każdy ma zdolności intelektualne, ale za to świetnie sprawdza się w czynnościach manualnych. Dzisiaj szkoły zawodowe czy nazwane branżowymi praktycznie nie mają naboru. Zakładając , że społeczeństwo nie zmienia rozkładu umiejętności i rozwoju intelektualnego członków dochodzimy do wniosku że dzisiaj prawie każde dziecko idzie do szkoły kończącej się maturą. A ponieważ 40 procent osób nie nadaje się do tego typu szkoły to mamy problemy o których piszesz. Krzywdę dzieciom robią sami rodzice wybierając szkole do której ich pociechy nie mają predyspozycji. Nie każdy musi być intekektualista... Wiesz już dlaczego jest tyle korepetycji. Niewydilbe dziecko w rozwoju intelektualnym aspiruje do roli naukowca. Niestety nie tedy droga |
|
To jeszcze nic, moja kuzynka wróciła zapłakana ze szkoły
jest w 3 klasie maturalnej i chciała poprawić ocenę z polskiego, bo brakuje jej do paska
wychowawczyni w ogóle z nią nie chciała rozmawiać bo strajkuje i kazała jej wyjść ze szkoły!
to jest skandal !!!!
wstyd broniarze !!!! :))))
|
|
To jeszcze nic, moja kuzynka wróciła zapłakana ze szkoły jest w 3 klasie maturalnej i chciała poprawić ocenę z polskiego, bo brakuje jej do paska wychowawczyni w ogóle z nią nie chciała rozmawiać bo strajkuje i kazała jej wyjść ze szkoły! to jest skandal !!!! wstyd broniarze !!!! :))))Ty płatny trolu i to z naszych podatków. Post przekazywany przez ciebie powielany jest na różnych portalach. Nie wstyd ci ze kłamiesz??? 300 kuzynek w Polsce zaplakanych wracajacych do domu? |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|