Nie będziesz miał wolnych wakacji, ferii, przerw międzyświątecznych, wcześniejszej emerytury, prezentów na koniec roku i wielu innych przywilejów. A swoją drogą to wielu ludzi nie pracuje w swoim zawodzie i nie robią z tego problemu, nie płaczą po gazetach.
|
|
Ale ściema!!! Typ wyjechał do Warszawy do pracy w urzędzie i dostał kredyt na mieszkanie!!! Ludzie, ten artykuł to prowokacja. Autor traktuje nas, jak idiotów!
|
|
Odszedł to kij z nim czy ma zapisane w genach,że bedziepracował jako nauczyciel,nie więc o co ten płacz i zgrzytanie zebów.Zabrać nauczycielom dodatki wiejskie które wynosza 10% wynagrodzenia,dzisiaj nie ma znaczenia czy wies czy miasto..pozdrawiam
|
|
dwa miesiące wakacji,miesiąc urlopu,ferie zimowe i letnie/,kolejny miesiąc/,wszystkie długie i krótkie weekendy i święta państwowe i kościelne. razem to jakieś 5 miesięcy wolnego mają nauczyciele i to wszystko płatne.ja na betoniarce na budowie zawalam okrągły rok za 1500zł miesięcznie może się zamienimy???
|
|
Jak nie pasuja wynagrodzenia to szukać sobie innej pracy koniec kropka.Niedojdy zyciowe.
|
|
12 tysięcy miesięcznie towarzysz BRONIARZ ZNP PRL za pierdzenie w stołek i namawianie nauczycieli do zakładania żółtych kamizelek .
|
|
do parobka: nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba nosić woreczki :)
|
|
Chcą więcej to ok ale zrobić 8 godzinny dzień pracy. Niech sprawdzają kartkówki i przygotowuja sie do lekcji w tych godzinach
|
|
do parobka: nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba nosić woreczki :)nie wszyscy będa kierownikami,nauczycielami,ale on ,,parobek myśli logicznie i rzeczowo w odróżnieniu od ciebie zzz, |
|
Ale ściema!!! Typ wyjechał do Warszawy do pracy w urzędzie i dostał kredyt na mieszkanie!!! Ludzie, ten artykuł to prowokacja. Autor traktuje nas, jak idiotów!No a skąd wiesz, może jest ciągutką w NBP ? |
|
Nie interesuje mnie dlaczego odszedł, ponieważ tysiące Polaków z jakiegoś powodu przychodzi/odchodzi
Jednakże mam do gościa szacun ,że nie łazi jak te inne łajzy za największym szkodnikiem przyklejonym za ciężkie pieniądze do polskiego szkolnictwa -Broniarzem. Nauczyciele czyli łajzy które miały być wzorem etycznego postępowania ,uciekają się do perfidnego oszustwa wykorzystując prawo chorych - no chyba że są to L-4 wystawione przez psychiatrów ?
|
|
Jestem doktorem na jednym z Uniwersytetów. Zarabiam na rękę 2010 zł ze wszystkimi dodatkami. Dziękuję Panie Ministrze Gowin. Zazdroszczę Paniom i Panom nauczycielom z podstawówek, gimnazjum , średniaków pensji.
|
|
Konkretny człowiek. Co mi po 18 godzinach lekcyjnych, jak na poniedziałek mam przygotować furę kserówek, kolorowanek i klasówek bo dla uczniów książka jest za nudna. Co mi po urlopie w wakacje jak i tak nie odpocznę bo wszędzie tłumy, we wrześniu nie pojadę w jesienne, puste góry bo już nawet 3 dni urlopu nikt mi nie da. Last minute i egzotyka? Też nie dla mnie bo w czerwcu masa rad, podsumowań, spotkań i poprawek. Nauczyciel z 10 letnim stażem ma może ze 2500, podobna kwota jak praktykantki w sklepie.
|
|
Urzekła mnie ta wymyślona historyjka :)
|
|
Nie będziesz miał wolnych wakacji, ferii, przerw międzyświątecznych, wcześniejszej emerytury, prezentów na koniec roku i wielu innych przywilejów. A swoją drogą to wielu ludzi nie pracuje w swoim zawodzie i nie robią z tego problemu, nie płaczą po gazetach.On nie płacze, tylko zrobił to, do czego zachęcają internauci. Wziął udział w dyskusji, ktora od wielu dni trwa w internecie. Czy tylko sfrustrowani i roszczeniowi rodzice/ uczniowie mają prawo głosu? Nie odpowiadały mu warunki i płaca, poszukał innej. I jest zadowolony, z perspektywami. Popatrz, zrezygnował z takiego dobrobytu. Bo mądry i wie, że rachunki się same nie zapłacą, a jak założy rodzinę, to będzie mógł ją utrzymać. |
|
Konkretny człowiek. Co mi po 18 godzinach lekcyjnych, jak na poniedziałek mam przygotować furę kserówek, kolorowanek i klasówek bo dla uczniów książka jest za nudna. Co mi po urlopie w wakacje jak i tak nie odpocznę bo wszędzie tłumy, we wrześniu nie pojadę w jesienne, puste góry bo już nawet 3 dni urlopu nikt mi nie da. Last minute i egzotyka? Też nie dla mnie bo w czerwcu masa rad, podsumowań, spotkań i poprawek. Nauczyciel z 10 letnim stażem ma może ze 2500, podobna kwota jak praktykantki w sklepie.Nauczyciel z dziesięcioletnim stażem nie ma tyle, tyle to może po 18 latach. Chyba że jest ulubieńcem dyrekcji i nagrody oraz dodatki motywacyjne mu spływają. |
|
Konkretny człowiek. Co mi po 18 godzinach lekcyjnych, jak na poniedziałek mam przygotować furę kserówek, kolorowanek i klasówek bo dla uczniów książka jest za nudna. Co mi po urlopie w wakacje jak i tak nie odpocznę bo wszędzie tłumy, we wrześniu nie pojadę w jesienne, puste góry bo już nawet 3 dni urlopu nikt mi nie da. Last minute i egzotyka? Też nie dla mnie bo w czerwcu masa rad, podsumowań, spotkań i poprawek. Nauczyciel z 10 letnim stażem ma może ze 2500, podobna kwota jak praktykantki w sklepie.Koniecznie zmień pracę! |
|
Fajnie popatrzeć, jak plebs żre się nawzajem o to, kto z nich zasługuje na najniższe zarobki.
|
|
Aż przykro czytać te komentarze zgorzkniałych i zakompleksionych obywateli RP. Tak, Jestem też nauczycielem i pełnię funkcję wicedyrektora. Mam 10 godzin dydaktycznych i resztę dopełniam "funkcyjnymi". 8 godzin dziennie spokojnie spędzam w szkole, bo roboty jest co nie miara, a ciężko się skupić na pracy "Biurowej" bo jest ona poorana lekcjami.
W roku mam 35 dni urlopu i tylko TYLE!!! Na rękę mam ze stażem 20 lat i dodatkami 3500 zł!!! A gdzie ciągłe douczanie?! Praca w domu?!
|
|
Chcą więcej to ok ale zrobić 8 godzinny dzień pracy. Niech sprawdzają kartkówki i przygotowuja sie do lekcji w tych godzinachZnasz środowisko? I trzeba ci setny raz tłumaczyć, że żadna szkoła nie dysponuje pomieszczeniami, a których nauczyciel w godzinach 7-15 mógłby wykonywać prace administracyjne i inne papierkowe. Nauczyciel musi zabierać roboty biurowe do domu, a ich prywane mieszkania wypełniają zeszyty i kartki ze sprawdzianami. Prywatne nauczycielskie komputery pełne są szkolnych dokumentów. Wiesz, jaki jest problem, gdy się taki domowy komputer zepsuje? Trzeba caluśki ten chłam przenieść na nośniki i wyczyścić komputer, zanim odda się go do naprawy. Tak, RODO. Po naprawie znowu się przekłada, bo potrzebne. W znajomej szkole obowiązek przechowywania wszelkiiego rodzaju sprawozdań, tabelek, zestawień- 3 lata. |
Strona 1 z 7
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|