Problem jest i to poważny.
Niestety nic nie da się zrobić błyskawicznie.
Lata zanidbać a wręcz olewania problemu zrobiły swoje.
Teraz nagle wszyscy chcą więcej i więcej.
Osobiście mam w domu nauczyciela akademickiego (to ci gorsi) i wiem ,że podwyżki nie było tam od kilkunastu lat.!!!
To będzie następowało stopniowo jeśli będzie wzrost gospodarczy i wszyscy będą płacili podatki.
Jestem dobrej myśli i proszę o cierpliwość.
A tak na marginesie to nie znam żadnego biednego nauczyciela ,prawnika czy lekarza a znam ich wielu
|
|
No cóż, to powinieneś być wdzięczny, a nie krytykujesz. Jakby lepiej uczyli biedę byś klepał
|
|
Dzięki Wam, nauczycielom szkół średnich, którzy nie potrafią przygotować swoich uczniów do matury, mój biznes kwitnie! Zarabiam kilka tyś zł miesięcznie na korepetycjach :-D I za co chcecie więcej pieniędzy? Kto ma uczące się dziecko wie, że nauczyciele olewają swoją pracę. I wiedzą ile kosztuje ich dodatkowo wykształcenie dziecka. Płacą Wam - nauczycielom za mało i jest Wam tak źle - możecie pracę zmienić.No cóż, to powinieneś być wdzięczny, a nie krytykujesz. Jakby lepiej uczyli biedę byś klepał |
|
W Nauczycielskich związkach zawodowych przewodniczącymi kół są aktywiści PO i SLD. Nic dziwnego, że dążą do obalenia tego rządu. Za PO i PSL nie było mowy o strajkach i innych formach protestu.
|
|
Moje dziecko jak kazde tez potrzebuje jesc a ja godnie żyć. Nikt chyba nie pracuje dla satysfakcji tylko dla pieniedzy. A moze ktos pracuje tylko dla idei.
|
|
Jeżeli nauczycielowi liczymy tylko godziny stania przy tablicy...to lekarzowu powinniśmy policzyć tylko godziny przy operacjach a policjantowi tylko godziny interwencji...ojjjj jak im dobrze...to nawet 18 godzin nie pracują. Ludzie! Tak jak policjant wykonuje pracę na komisariacie nauczyciele wykonują ją w szkole...a lekcje to oddzielna bajka. W trakcie lekcji nie napiszesz opinii, nie sprawdzisz klasówek itd. Nawet siku nie zrobisz....bo nie możesz zostawić dzieci samych...
|
|
Ciekawe czy wszyscy niezorientowani komentatorzy chodziliby na rady pedagogiczne trwające conajmniej po 4 godziny za darmo i siedzieli na konsultacjach po 8 godz też za darmo proszę pójść do szkoły pracować i wtedy można się wypowiadać
|
|
Jak tak nauczycielom źle to mogą się przebranżowić, nikt nie musi być nauczycielem do końca życia. Niech spróbują miodu z sektora prywatnego
|
|
Czy wy tego nie rozumiecie ,jak wam żle w szkolnictwie to wara do inych zawodów np sprzataczke na budowe układac cegły itp. Nieroby.
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|