O czym tu mowa? Po prostu zwykle prawo szkolne opublikowane na stronach ministerstwa. Nauczyciele czasem chcą papierów, bo rodzice ciągle zmieniają zdanie, a dyrektor mu zrobić przydział godzin nauczycielom. Ot i tyle w temacie. A gazeta wypisuje, jakby nie wiadomo, co się działo. Odwrotnie z pdż, rodzice muszą kwit napisać, gdy chą, żeby dziecko nie chodziło.
|
|
....nasze wnuki nigdy nie uczęszczały na lekcje tzw. religii i nikt nawet nie odważył się wspomnieć o jakichś deklaracjach i tym podobnych zawiłościach. Zycie duchowe dzieci jest, li tylko i wyłącznie, domeną rodziców ewentualnie innych opiekunów prawnych. Moje dzieci także były chronione przed bezrefleksyjnym zaśmiecaniem ich umysłów bzdetami o gadających wężach i faceciku boso przemierzającym głębiny nazareńskiego bajorka. To im nie zaszkodziło, a wręcz przeciwnie. Wszak żaden idiota w szpitalu nie wpadł na pomysł, aby podsunąć im deklaracje sumienia....
|
|
Bóg daje nam wolność (mamy wolną wolę) ,nikt nawet On nie zmusi Ciebie do wiary. Dlatego bo to prawdziwy Bóg Ojciec. Czy tego chcesz czy nie On i tak Ciebie kocha bez względu na to w jakim Jesteś teraz zakątku swojego życia.
|
|
u pisowców Bóg robi to co oni chcą |
|
ales ty czlowieku biedny. |
|
do yuy
lecz się na nogi ,bo na głowę już za późno
|
|
A mnie ciekawi, jak radzicie sobie z jasełkami, komuniami i tego typu bzdetami, w przypadku właśnie nieuczęszczania dziecka na religię. Mały poszedł właśnie do przedszkola i pani jak gdyby nigdy nic nawija o jakichś jasełkach... Potem bedzie jeszcze gorzej, a jakoś nie mam ochoty na wpajanie mojemu dziecku tych fanaberii. I tak sobie myślę, żeby utrzymywać go, że to po prostu taki tam teatrzyk. A co potem?
|
|
o jaki wyleczony, zdrowy, szkoda tylko ,że taki glupi |
|
Jakim prawem polskie dzieci przyjmuja zatruta hostie?
|
|
Prawda jest taka, że uczniowie, którzy nie będą uczęszczali na jakieś lekcje mają mieć zagwarantowaną w szkole opiekę na ten czas. I po to szkole potrzebna jest informacja od rodziców na ten temat. Wszyscy chorzy z nienawiści do KK niech pomyślą, zanim zaczną doszukiwać się spisku na ich laickość. Proste? Proste! Ale trzeba włączyć myślenie, a to koderastów boli.
|
|
Zgodnie z prawem to rodzice którzy chcą by ich dziecko uczęszczało na lekcje religii powinni napisać oświadczenie, że wyrażają zgodę. Nikt nie ma prawa żądać oświadczeń o braku takiej zgody.
|
|
Facecik boso? Uraziles moje uczucia religijne. Zadnych regul w zyciu,zadnych zasad, zadnej trwogi. To jest wlasnie sposob na zycie? Kosciol to nie tylko ksieza. Nie chodze do kosciola dla ksiedza czy przez ksiedza ale chodze do kosciola bo wierze w Boga i daje mi to sile w zyciu i pomaga przejsc trudne okresy.
|
|
ja chcę aby moje dziecko chodziło na religię, walcie się lewuchy z tym artykułem.
|
|
Dziadku gdzieś ty widział bajorko w Nazarecie? Lepiej idź z wnukami na geografię do podstawówki.
|
|
Popieram Twoją wypowiedź. Wielka mi rzecz napisać oświadczenie. Boi się, że kiedyś latorośl zapyta dlaczego nie chodziła na religię, dlaczego nie może przystąpić do pierwszej komunii, dlaczego jest "odmienna"? |
|
Hasło o włączaniu myślenia w ustach osoby wierzącej w gusła to szczyt hipokryzji...
|
|
Niedługo matematyka przestanie być obowiązkowym przedmiotem >:( bo ktoś uzna, że po co uczniowie mają chodzić na przedmiot, którego i tak nikt nie rozumie....
|
|
Szkoda, że są chętni na przyjmowanie uchodźców, bo chcą islamu w Polsce, bo katolicyzm jest bee.
|
|
Jezus chodził po jeziorze Genezaret pieszo, bo bilety na statek wycieczkowy były po 500 szekli, a cieśla tyle nie zarabiał.
|
|
jeśli rodzic rezygnuje z zajęć religii dla dziecka NIE MOŻE pisać że nie wyraża zgody, bo to nieprawda. Religia organizowana jest na prośbę rodziców - powinni oni napisać taką prośbę przed rozpoczęciem roku szkolnego, co chyba jeszcze nigdy w tym kraju się nie wydarzyło. Takie jest prawo. Religia w szkole zajmuje za dużo miejsca, a katecheci i księża zwolnieni są ze wszelkich obowiązków choć korzystają z przywilejów nauczycieli.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|