I po wuj ta matura, tylko młodzież dodatkowo stresuje. Po to uczeń dostaje świadectwo z pozytywnymi ocenami i ono świadczy o tym ile uczeń umie. To normalne, jak nie umie to nie zdaje.
|
|
Pierwsza sprawa do matury jest dopuszczane za dużo ilość uczniów do 1995 r. było to 40-45% teraz podchodzi 70-75%, połowa uczniów techników i LO powinna być kierowana do szkół branżowych - a dopiero później do Techników i LO uzupełniających jeżeli uznają że dadzą radę skończyć te szkoły i podchodzić do matury.
|
|
Ja matóre zaliczyłam tylko z francuzkiego oblałam ustny. Ale poprawiłam, pociagłam temat i jórz jezdem prawniczko jak tata i mama i partner mamy.
|
|
A kto powiedział, że każdy musi zdać maturę? W konsTYtucJA(i) gdzieś to jest zapisane? Jestem w szoku, że 30% wymaganej wiedzy jest nie do przebrnięcia?! Wyrosło na Yyyyy Pokolenie tj. w Niemczech. Ich tutaj myślenie naprawdę boli. Robią tyle im trzeba i... koniec. Zero zainteresowań :( U mnie o zdawalności decydowało 50%. Wszystko poniżej... niezaliczone. To samo dotyczyło kontroli wiedzy nabytej na studiach. Co innego, że wcale niepotrzebnej w życiu zawodowym. Ale jak TRZA, to i BIBLIĘ na pamięć da się wkuć. W myśl zasady: Zakuć, Zdać, Zapić i Zapomnieć. Co mi to dało. Wszystko mój mózg wchłonie i przetrawi.
|
|
Jak się będą uczyć to nie będzie problemu. A jak na razie z moich obserwacji dzieciaki ledwo przechodzące z klasy do klasy w podstawówce pchają się do liceum czy technikum zamiast do branzowki. To czy taki osobnik napisze maturę? Nie. I jeszcze zaniza poziom szkoły ponadpodstawowej.
|
|
Stukana studędka. --- Cała rodzina ciebie stuka i pół Polski?? Ile bierzesz, napisz cennik zobaczymy czy wartosciowa baba z ciebie :P:P
|
|
Serio to taki wyczyn zdobyć 30%? A ta matka od ucznia, dla którego trzeba było wybrać inną szkołę, to już w ogóle szczyt. Trzeba dzieciaka zagonić do nauki, a nie na wybór szkoły zganiać. 30% to nie jest dużo. Co wyrośnie z tego pokolenia?
Do redakcji - wkradło się Wam parę błędów, m.in. Międzyrzecz jest na zachodzie Polski, nie u nas. Warto przeczytać tekst przed opublikowaniem.
|
|
To jest porąbane i niesprawiedliwe
|
|
Nie kumam jak można zdawać tak słabo przedmioty które się samemu wybiera. Sam jestem uczniem ale uważam że 30% to nie filozofia. Systematyczna nauka i można dobrze napisać
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|