Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Nowa matura 2022/2023. Jest się czego bać?

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 1 marca 2020 r. o 17:05 Powrót do artykułu
I po wuj ta matura, tylko młodzież dodatkowo stresuje. Po to uczeń dostaje świadectwo z pozytywnymi ocenami i ono świadczy o tym ile uczeń umie. To normalne, jak nie umie to nie zdaje.
Odpowiedz
Pierwsza sprawa do matury jest dopuszczane za dużo ilość uczniów do 1995 r. było to 40-45% teraz podchodzi 70-75%, połowa uczniów techników i LO powinna być kierowana do szkół branżowych - a dopiero później do Techników i LO uzupełniających jeżeli uznają że dadzą radę skończyć te szkoły i podchodzić do matury.
Odpowiedz
Ja matóre zaliczyłam tylko z francuzkiego oblałam ustny. Ale poprawiłam, pociagłam temat i jórz jezdem prawniczko jak tata i mama i partner mamy.
Odpowiedz
A kto powiedział, że każdy musi zdać maturę? W konsTYtucJA(i) gdzieś to jest zapisane? Jestem w szoku, że 30% wymaganej wiedzy jest nie do przebrnięcia?! Wyrosło na Yyyyy Pokolenie tj. w Niemczech. Ich tutaj myślenie naprawdę boli. Robią tyle im trzeba i... koniec. Zero zainteresowań :( U mnie o zdawalności decydowało 50%. Wszystko poniżej... niezaliczone. To samo dotyczyło kontroli wiedzy nabytej na studiach. Co innego, że wcale niepotrzebnej w życiu zawodowym. Ale jak TRZA, to i BIBLIĘ na pamięć da się wkuć. W myśl zasady: Zakuć, Zdać, Zapić i Zapomnieć. Co mi to dało. Wszystko mój mózg wchłonie i przetrawi.
Odpowiedz
Jak się będą uczyć to nie będzie problemu. A jak na razie z moich obserwacji dzieciaki ledwo przechodzące z klasy do klasy w podstawówce pchają się do liceum czy technikum zamiast do branzowki. To czy taki osobnik napisze maturę? Nie. I jeszcze zaniza poziom szkoły ponadpodstawowej.
Odpowiedz
Stukana studędka. --- Cała rodzina ciebie stuka i pół Polski?? Ile bierzesz, napisz cennik zobaczymy czy wartosciowa baba z ciebie :P:P
Odpowiedz
Serio to taki wyczyn zdobyć 30%? A ta matka od ucznia, dla którego trzeba było wybrać inną szkołę, to już w ogóle szczyt. Trzeba dzieciaka zagonić do nauki, a nie na wybór szkoły zganiać. 30% to nie jest dużo. Co wyrośnie z tego pokolenia? Do redakcji - wkradło się Wam parę błędów, m.in. Międzyrzecz jest na zachodzie Polski, nie u nas. Warto przeczytać tekst przed opublikowaniem.
Odpowiedz
To jest porąbane i niesprawiedliwe
Odpowiedz
Nie kumam jak można zdawać tak słabo przedmioty które się samemu wybiera. Sam jestem uczniem ale uważam że 30% to nie filozofia. Systematyczna nauka i można dobrze napisać
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...