Nie dostaną dożywocia ale 15 lat
|
|
Przy okazji, trzynastki i zapomogi już są na kontach
|
|
To skandaL! Za mało 3 miesięcznych wakacji, ferii, długich weekendów i prezentów od uczniów i rodziców. I za dużo pracy! Aż 18 godzin tygodniowo.
|
|
"gościu" chyba miałeś pod górke w szklle bo czytając ze zrozumieniem powyższe wypowiedzi nie wynika z nich aby nauczyciel miał tyle wolnego, ale kazdy rozumie to na swój sposób. Dodam, że nie jestem nauczycielem lecz pracowałem w tym zawodzie i nie chce do niego wracać. Wole pracę po 8 godzin dziennie.
|
|
paski paskami, a z oświadczenia majątkowego radnego rady miasta Lublin (nauczyciela) wynika, że w szkole zarabia prawie 6 tysięcy miesięcznie...
|
|
Do wszystkich nieuków, którzy klęczeli pod tablicą i dostawali linijką po łapie, bo już w szkole byli sprawni inaczej. Od....cie się od nauczycieli!
|
|
To skandaL! Za mało 3 miesięcznych wakacji, ferii, długich weekendów i prezentów od uczniów i rodziców. I za dużo pracy! Aż 18 godzin tygodniowo.Aleś ty głupi. Zamiast zostać nauczycielem pewnie zapier... z taczka na budowie po 10 godzin dziennie. Szkoda, ale zawsze możesz się przekwalifikować. W końcu nauczyciele to ,,belfry'' ,,idioci'' ,,lenie'' i ,,obiboki''. Nie to co ty !!! |
|
Proszę o zdjęcie umowy o pracę/angażu nauczyciela. Z dodatkami. Dane osobowe można zakreślić. Wtedy przekonamy się, jaka jest prawda z zarobkami nauczycieli. Jak na razie, to bicie piany.
|
|
Mit 5 - nauczyciel mało zarabia i dużo pracuje.
|
|
No, dramaturgia artykułu – znakomita. Brawo, autorzy materiałów, brawo Pani Redaktor. Ale żeby miało to przekonać czytelników, że każdy z nauczycieli powinien otrzymywać, ot – tak, o 1000 złotych więcej co miesiąc, to chyba nie.
|
|
Strajkujcie gamonie !
|
|
Widzę mnóstwo znawców tematu pedagogicznego na forum, wszystkich piszących, że nauczyciele mają " dobre zarobki" zapraszam do popracowania w szkole
|
|
Przecież nie ma obowiązku pracować w zawodzie nauczyciela. Brakuje rąk do pracy w marketach, nie ma kto wykładać towaru a przecież często słychać z ust nauczycieli, że zarabiają mniej jak w Biedronce. Skończyły się czasy, kiedy do emerytury pracowało się w jednym zawodzie. Jeżeli jest gdzieś lepiej i będziemy potrafić taką pracę wykonywać, to trzeba zmieniać.
Tylko w budżetówce taki szantaż, jaki stosują obecnie nauczyciele, uchodzi bezkarnie. W większości prywatnych przedsiębiorstw podziękowano by za pracę.
|
|
Zapraszam nauczycieli do pracy na budowie, czy w hurtowni, albo też jakiejkolwiek innej pracy fizycznej u prywaciarza. Wbrew pozorom pracują tam również ludzie po studiach. Praca 10-12zł na godzinę, brak urlopu bo nie ma kto pracować, praca po 12 godzin z tego samego powodu, brak 13stej pensji, brak ZFŚS, brak premii, brak rocznego PŁATNEGO urlopu na podreperowanie zdrowia, g.wno szefa obchodzi że sąwakacje i chcesz urlop. Jakiś nauczyciel chętny? Dodam że oficjalnie najniższa krajowa a reszta pod stołem więc nici z jako takiej emerytury. Weźcie przestańcie gadać jak to nauczyciele mają źle, szczególnie nauczyciele WF-u. Ogarnięty nauczyciel sprawdza klasówki podczas trwania sprawdzianu w innej klasie. Szkolenia, poznawanie nowego materiału, nowych podręczników? W większości zawodów na całym świecie trzeba się dokształcać. Znam ca najmniej kilku nauczycieli i nikt nie narzeka tak jak wy a niektórzy pracują na 2 etaty i ciekawe jak dawaliby radę pracując tyle co piszecie. Jak dla mnie bicie piany żeby jak najwięcej z systemu wydoić.
|
|
Nie po to kończy się studia, by pracować na budowie, czy u prywaciarza, a czytając twój komentarz, można stwierdzić, że mało wiesz o pracy nauczycieli
|
|
Uważam,że nauczyciele i tak zarabiają za dużo do liczby przepracowanych godzin. Wiem co mówię, bo mój ojciec był nauczycielem. Karta nauczyciela to relikt, nie pasujący do obecnych czasów,
|
|
Nie po to kończy się studia, by pracować na budowie, czy u prywaciarza, a czytając twój komentarz, można stwierdzić, że mało wiesz o pracy nauczycieliMało wiesz o życiu. Ja właśnie skończyłem studia po to aby pracować na budowie, własnie u prywaciarza... mówią mi kierowniku, a ponoć na niczym się nie znam, nie to co nauczyciele... |
|
Zarobki nauczycieli najbardziej widoczne są w rocznym PIT. Wiem coś o tym, pracuję w płacach w SP w Lublinie. Niech nauczyciele nie płaczą.
|
|
Bardzo dobrze, chciałeś pracować na budowie, skończyłeś studia, tam się realizujesz jako kierownik, zarabiasz uczciwe pieniądze, nauczyciele niestety zarabiają grosze, w Dk przeciętny nauczyciel zarabia ok 25 tys koron, czyli 13 tys pln
|
|
Pracuję na budowie, skończyłem studia, mam stanowisko kierownicze, zarabiam miesięcznie 8 tys zł na czysto, praca nie jest lekka, ale za żadne skarby nie poszedłbym uczyć do szkoły, za takie grosze ...,wiem, gdyż małżonka jest nauczycielką
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|