A mojego liceum w Milanowie juz nie ma bo zlikwidowali I nie lapalo sie na zaden poziom hahaha.
|
|
Co wam po tych szkołach, skoro i tak pojedzieta do Anglii na zmywak...
|
|
Brawo dla Batorego.
Syn był w BAtorym, rzeczywiście miał świetnych nauczycieli (zwłaszcza pan od historii, ale także od języków) i wyniki. Przeniósł sie po gimnazjum do Liceum państwowego ujętego w rankingu, i to z trudem zważywszy na ogromna konkurencję) i dramat. Większości nauczycielom (nie wszystkim) po prostu NIE chce się uczyć dzieci. Niektórzy tylko prowadza lekcje ciekawie i z pasją (to jest klucz do sukcesu - zainteresowanie ucznia przedmiotem) .W zasadzie nauka sprowadza się do ciągłych kartkówek i sprawdzianów tak wyśrubowanych że większość dzieci w klasie (ale także w innych tzw. renomowanych liceach) po prostu musi płacić za korki, które zresztą niekiedy udzielają sami nauczycieli licealni, z tego co wiem na szczęście nie ma przypadków aby swoim uczniom. . Brak motywacyjnej rotacji nauczycieli (co miało miejsce w Batorym, tak że ostali się najlepsi). NIe od dziś wiadomo, zwłaszcza w świecie i krajach anglosaskich, że najlepsze wyniki i reputacje mają jednak szkoły prywatne. Wystarczy przepis, że opłaty na edukacje mogę w 100 % odpisać od PIT.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|