brawo Wspólnota, wyszło szydło z worka, darmozjadom ciągle mało a zarabiają po 5 tysięcy nieroby!!!!!
|
|
swojacy najwięcej
|
|
Śmiało, więcej nagonki na nauczycieli. Niedługo sami będziemy uczyć swoje dzieci.
|
|
Ponieważ od lat, nie tylko za rządów PiS, ale wcześniej też, wokół nauczycieli wytworzony został fatalny klimat, oświata schodzi na psy. Nie wiem, o ile poprawi się samopoczucie tych domagających się ujawnienia zarobków. Domyślam się, że pod artykułem pojawią się dziesiątki komentarzy, podsumowujących nauczycielskie nicnierobienie. W komentowaniu będą się prześcigać ci, którzy z trudem ukończyli gimnazjum, a realia szkół znają ze szkolnego korytarza- jako uczniowie, z którymi nauczyciele nie mieli lekko. Piszcie na zdrowie, skoro was ta zła szkoła i leniwi nauczyciele przynajmniej pisać nauczyli. Jedna tylko uwaga- wasze komentarze, wasze wyzwiska i epitety czytają uczniowie. Mogę was zapewnić, że po przeczytaniu, że uczą ich lenie, nieroby, mające wieczne wakacje i wycieczki za darmo spora grupa uczniów podejdzie do nauki z takim samym lekceważeniem, z jakim władze, począwszy od dyrektorów szkół a na ministerstwie edukacji zakończywszy traktują zawód nauczyciela. Powodzenia. Nauczyciele, jeżeli zawalczycie o swoje wzorem górników, zyskacie społeczny szacunek. Strajk w postaci oflagowania szkół tylko śmieszy.
|
|
Ależ proszę bardzo. Nie mam nic do ukrycia
|
|
Został wbity kij w mrowisko. I dobrze. Może to niektórym otrzeźwi umysł i zobaczą ile ci "biedni" nauczyciele zarabiają...
|
|
Zabrać dodatki wiejskie nauczycielom , inne dodatki nabyte jeszcze za komuny. Zarabiają bardzo dużo i jeszcze chcą wiecej. Niech pracują od 7 do 15 i kwita. Sprawdanie klasówek to już fikcja niech robia to w szkole.
|
|
Prawda boli? A wmawiają że na kasie w markecie zarabia się więcej:) Tylko że na kasie zarabia się połowę mniej i nie ma 4 miesięcy wolnego!
|
|
Proponuję ujawnić zarobki górników z 13-stkami , 14 -stkami , deputatami , kredkowymi , barbórkowymi itd .
To są dopiero bidaki , a pisiory dają im kolejną podwyżkę bo srają w gacie .
|
|
Oto zarobki nauczycieli.. Pensja netto (na rękę) w listopadzie w 2 szkołach w małych miejscowościach:
3562 zł;
4256 zł;
4277 zł;
3887 zł;
559 zł;
3637 zł;
3156 zł;
1616 zł;
4269 zł;
3749 zł;
1614 zł;
4104 zł;
2214 zł;
270 zł;
3742 zł;
5636 zł;
3235 zł;
3905 zł;
3595 zł;
3387 zł;
2645 zł;
3998 zł;
155 zł;
3961 zł;
3799 zł;
3007 zł;
4305 zł;
478 zł;
160 zł;
4949 zł;
491 zł;
1303 zł;
695 zł;
552 zł;
692 zł;
5104 zł;
4702 zł;
2831 zł;
3300 zł;
1061 zł;
4366 zł;
4773 zł;
4373 zł;
4152 zł;
155 zł;
346 zł;
80 zł;
|
|
W [pierwszej kolejności należy ujawnić zarobki działaczy ZNP !
|
|
"drodzy" absolwenci pedagogiki (nie mylic z nauczycielami_ - Trzeba było brać dzieci na żywe tarcze podczsa matur i egzaminów? Jesli wzieliście dzieci na zakładników, to musieliście liczyc sie z tym, że już nigdy więcej nikt was powaznie nie potraktuje -a o szacunku i kasie możecie sobie tylko pomarzyć.
|
|
Czy będą ujawnione również przychody pochodzące z korepetycji
|
|
I po co się tak bulwersowac? niech każdy dba o swoje, walczy, może inni w tym pomogą, Ludzie nie wariujcie z zawiści, cieszcie się tym, że jest lepiej.
|
|
I obłuda ZNP nagle się objawi.
|
|
Sama pracuję w administracji publicznej i nie mam nic przeciwko ujawnieniu wynagrodzeń. Ten kto rzeczywiście niewiele zarabia nie ma nic do ukrycia. Ale najczęściej strajkująca grupa zawodowa, posiadająca ogrom przywilejów i różnych dodatków rzeczywiście może na tym stracić.
|
|
...nawet 5 tys., jest kwotą ubliżającą godności człowieka zajmującego się edukacją dzieci, które w przyszłości miałyby budować kraj! Tym bardziej, że ilość dobrych prywatnych szkol jest, chociażby w Lublinie, bardzo ograniczona! Jeśli zaś pragnie się dziecku zapewnić dobry start w dorosłe życie, to należy starać się o doskonałych nauczycieli, którzy zaszczepia dziecku głód wiedzy. I oczywiście ciężka praca w domu...
|
|
Pokażcie mi nauczyciela, który przepracowal w tygodniu 40 godzin w szkole.
|
|
Przełom lutego i marca jest okresem wypłacania tz trzynastek. Nauczyciele na tym stracą. Tak brzmi zdanie z pewnego portalu. To w sferze budżetowej są trzynastki? K...a to ja pracuję w sferze budżetowej i od ponad 15 lat nie wiem co to jest trzynastka. Czyli w tym kraju teorii i fałszu jest dyskryminacja rozpasanie grup uprzywilejowanych i tona mułu. Czas wy....c te uprzywilejowane grupy zawodowe i w końcu nastanie demokracja a nie pseldodemokracji.
|
|
brawo Wspólnota, wyszło szydło z worka, darmozjadom ciągle mało a zarabiają po 5 tysięcy nieroby!!!!!Idź do szkoły popracować, a potem pisz komentarze |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|