Pora zmienić prezesa, który nie jest postępowy i zakłóca porządek rzeczy. Gimnazja są wizytówką nieudolności polskiego szkolnictwa!
|
|
Pora zrobić manifestacje w Warszawie przed sejmem, innej drogi nie ma.
|
|
Panie Broniarz, podaj się do dymisji, bo się skompromitowałeś.
|
|
Pisanie komentarzy na zlecenie musi być nieźle płatne. Tylko jak sobie potem spojrzeć w lustrze w twarz... Może dziennikarze napisaliby jakiś artykuł o tym procederze.
|
|
Pora zmienić prezesa, który nie jest postępowy i zakłóca porządek rzeczy. Gimnazja są wizytówką nieudolności polskiego szkolnictwa!co to za władza przyszła, straszy i próbuje wszystkim usta zamknąć. Podobno za komuny tak właśnie było... |
|
Dlaczego ZNP oszukuje sami nic nie robią tylko chcą podwyżek, kolejnych przywilejów czasy komuny juz dawno się skończyły. Mało Wam i tak :
-praca nauczyciela 18 godzin w tygodniu + 2 godziny
-13 pensja
- w czasie wakacji wynagrodzenie w postaci wypłaty wczasowego czy wypoczynkowego-nagrody jubileuszowe
-wypłata nadgodzin
- co 7 lat prawo do płatnego zwolnienia dla poratowania zdrowia
- wolne 14 października, wolne w ferie świąteczne, ferie zimowe i w wakacje, 5 dni Dyrektorskich również wolnych od pracy i to wszystko finansowane z budżetu państwa itd.....
|
|
To jakiś obłęd, ZNP chyba zapomina, że szkoły są dla dzieci, nie dla nauczycieli i to nie jest przechowalnia dla ludzi dorosłych, którzy po prostu pobierają kieszonkowe z budżetu, na który reszta ostro haruje. Dlaczego to ma być grupa uprzywilejowana? Ja też jestem po studiach (to stwierdzam na wypadek jakże inteligentnego i wtórnego argumentu sędziów we własnej sprawie, czyli nauczycieli często dowodzących na forach swoją intelektualną wyższość hm....) i gdy nie jestem "rentowna" po prostu nikt się nade mną nie lituję i muszę samodzielnie szukać pracy i do jasnej ch.... bez ŻADNEJ odprawy. Dlaczego szanowne nauczycielstwo (jeden z najbardziej znepotyzowanych zawodów w Polsce) ma pobierać półroczne odprawy?! To stanie ponad prawem wielu uprzywilejowanych grup społecznych i zawodowych w Polsce urąga jakiemukolwiek poczuciu sprawiedliwości i jest policzkiem dla podatników wytwarzających PKB i traktowanych jak niewolnicy. chory kraj!!!
|
|
Wielkie brawa za pomysł z likwidacja gimnazjum mam nadzieję, że pomysł zostanie wdrożony.
A nauczycieli mi nie żal, swoja postawa pokazują, że są nieukami ( z zawężonym tylko do swojego przedmiotu nauczania horyzontem) leniuchami i nierobami z przywilejami, które na maksa wykorzystują tylko i wyłącznie, żeby im było dobrze. Za to dobrze wiedza jak brać L4 w Państwowej Szkole, żeby dorabiać w prywatnej. Gdyby pracowali 40 godzin w tygodniu za minimalna krajową jak większość ludzi z wykształceniem wyższym w Lublinie to by nie mieli ani czasu ani ochoty na oszukiwanie swojego głównego chlebodawcy ( Szkoły Państwowej). A oni po 4 godzinach pracy dziennie zmęczeni, zdezelowani cały czas chcą podwyżek i utrzymania przywilejów. Na pewno zaraz na forum padnie "pracujemy również w domu przygotowujemy się do lekcji, sprawdzamy klasówki itd."- Szanowni Państwo nie oszukujcie, może początkujący nauczyciel przygotowuje się do lekcji ale garstka nauczycieli jest do tego zawodu z powołania. A myślicie, że ludzie pracujący z wyższym wykształceniem po 8 do 10 godzin dziennie nie przynoszą pracy do domu??? Przynoszą bo gonią ich terminy sprawozdań i innych rzeczy, które muszą być wykonane terminowo i nikt za nich tego nie zrobi i nie zarabiają powyżej 2000 brutto i maja swoje rodziny, którym też chciałyby poświęcić swój czas i zarabiać godniej. Ludzie z wyższym wykształceniem pracują również na produkcji w systemach 3 zmianowych i borykają się naprawdę z problemami finansowymi i rodzinnymi, bo nie ma kto dziecka odprowadzić, czy przyprowadzić. Wszyscy nauczyciele powinni trafić do takich miejsc pracy aby docenić trud pracy i zarobionych pieniędzy i przestać w końcu narzekać na młodzież, dzieci, zarobki nauczycieli. Koniec z tym Proszę Państwa. Mam nadzieję, że rząd PIS to zmieni i bacznie zacznie się przyglądać nauczycielom.
|
|
Dlaczego pan Prezes ZNP naśmiewa się z cytatu" kiedyś było lepiej", nie ma z z czego się śmiać podtrzymując przywileje z tamtych lat kiedy to było lepiej ( Karta nauczyciela). Może czas z niej zrezygnować, żeby być poważnym partnerem do rozmów o szkolnictwie.To my rodzice mamy prawo do decydowania o swoich dzieciach (uczniach) czy chcemy gimnazja czy system 8 klasowych podstawówek. ZNP nie walczy o uczniów tylko o swoje posadki z mnóstwem przywilejów ( wszystko co poniżej oraz dodatki motywacyjne, dodatki za wychowawstwo itd...). Polscy nauczyciele pracują najmniej godzin niż nauczyciele w Europie ( chyba w Estonii jeszcze się tak przepracowują jak nasi nauczyciele). Szanowni Państwo nie przepracowuje się tak niedługo ferie świąteczne do pracy wrócicie po 6 stycznia 2016 roku a ja będę się głowic z kim zostawić pod opieką swoje dzieci, gdy ja będę w pracy, żebyście wy mogli sobie odpocząć.
|
|
@Guest Dzieci w szkole mają wolne to i nauczyciele, chcesz żeby nauczyciel zajmował się Twoim dzieckiem w czasie ferii to zrób taką szkołę do której będzie non stop chodziło. Tylko co na to dziecko? Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
|
|
Zapraszam wszystkich do pracy w szkole! Jestem tą osobą, która myślała podobnie, jak większość wypowiadających się tutaj na forum:) Naiwnie sądziłąm, że w szkole "odpocznę" po ciężkiej harówie w korporacji:) Rzuciłam korporację i zaczęłam pracę w szkole. Co się okazało? Pieniądze ponad 2 razy niższe, a praca nie tylko w szkole, ale i w domu. Wieczne sprawdzanie prac, często do późna w nocy, przygotowywanie zajęć, raporty, biurokracja, brak czasu dla siebie i użerka z coraz bardziej niewychowanymi uczniami i ich rodzicami... Korporacjo wróć!
|
|
"Zapraszam wszystkich do pracy w szkole! Jestem tą osobą, która myślała podobnie, jak większość wypowiadających się tutaj na forum:) Naiwnie sądziłąm, że w szkole "odpocznę" po ciężkiej harówie w korporacji:) Rzuciłam korporację i zaczęłam pracę w szkole. Co się okazało? Pieniądze ponad 2 razy niższe, a praca nie tylko w szkole, ale i w domu. Wieczne sprawdzanie prac, często do późna w nocy, przygotowywanie zajęć, raporty, biurokracja, brak czasu dla siebie i użerka z coraz bardziej niewychowanymi uczniami i ich rodzicami... Korporacjo wróć! "
Korporacje czekają na Ciebie wracaj, mnóstwo ogłoszeń do korpo na portalach o pracy.Przypomina mi się pewien żart czy nie żart:Pracownik korpo poszedł na urlop.Następnego dnia przyszedł do pracy na 8.00 a o 16.00 ubiera się do wyjścia na co jego koledzy z korpo -gdzie idziesz dopiero 16.00? Idę już bo jestem na urlopie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|