Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Pora zmienić prezesa, który nie jest postępowy i zakłóca porządek rzeczy. Gimnazja są wizytówką nieudolności polskiego szkolnictwa!
Odpowiedz
Pora zrobić manifestacje w Warszawie przed sejmem, innej drogi nie ma.
Odpowiedz
Panie Broniarz, podaj się do dymisji, bo się skompromitowałeś.
Odpowiedz
Pisanie komentarzy na zlecenie musi być nieźle płatne. Tylko jak sobie potem spojrzeć w lustrze w twarz... Może dziennikarze napisaliby jakiś artykuł o tym procederze.
Odpowiedz
Pora zmienić prezesa, który nie jest postępowy i zakłóca porządek rzeczy. Gimnazja są wizytówką nieudolności polskiego szkolnictwa!
co to za władza przyszła, straszy i próbuje wszystkim usta zamknąć. Podobno za komuny tak właśnie było...
Odpowiedz
Dlaczego ZNP oszukuje sami nic nie robią tylko chcą podwyżek, kolejnych przywilejów czasy komuny juz dawno się skończyły. Mało Wam i tak : -praca nauczyciela 18 godzin w tygodniu + 2 godziny -13 pensja - w czasie wakacji wynagrodzenie w postaci wypłaty wczasowego czy wypoczynkowego-nagrody jubileuszowe -wypłata nadgodzin - co 7 lat prawo do płatnego zwolnienia dla poratowania zdrowia - wolne 14 października, wolne w ferie świąteczne, ferie zimowe i w wakacje, 5 dni Dyrektorskich również wolnych od pracy i to wszystko finansowane z budżetu państwa itd.....
Odpowiedz
To jakiś obłęd, ZNP chyba zapomina, że szkoły są dla dzieci, nie dla nauczycieli i to nie jest przechowalnia dla ludzi dorosłych, którzy po prostu pobierają kieszonkowe z budżetu, na który reszta ostro haruje. Dlaczego to ma być grupa uprzywilejowana? Ja też jestem po studiach (to stwierdzam na wypadek jakże inteligentnego i wtórnego argumentu sędziów we własnej sprawie, czyli nauczycieli często dowodzących na forach swoją intelektualną wyższość hm....) i gdy nie jestem "rentowna" po prostu nikt się nade mną nie lituję i muszę samodzielnie szukać pracy i do jasnej ch.... bez ŻADNEJ odprawy. Dlaczego szanowne nauczycielstwo (jeden z najbardziej znepotyzowanych zawodów w Polsce) ma pobierać półroczne odprawy?! To stanie ponad prawem wielu uprzywilejowanych grup społecznych i zawodowych w Polsce urąga jakiemukolwiek poczuciu sprawiedliwości i jest policzkiem dla podatników wytwarzających PKB i traktowanych jak niewolnicy. chory kraj!!!
Odpowiedz
Wielkie brawa za pomysł z likwidacja gimnazjum mam nadzieję, że pomysł zostanie wdrożony. A nauczycieli mi nie żal, swoja postawa pokazują, że są nieukami ( z zawężonym tylko do swojego przedmiotu nauczania horyzontem) leniuchami i nierobami z przywilejami, które na maksa wykorzystują tylko i wyłącznie, żeby im było dobrze. Za to dobrze wiedza jak brać L4 w Państwowej Szkole, żeby dorabiać w prywatnej. Gdyby pracowali 40 godzin w tygodniu za minimalna krajową jak większość ludzi z wykształceniem wyższym w Lublinie to by nie mieli ani czasu ani ochoty na oszukiwanie swojego głównego chlebodawcy ( Szkoły Państwowej). A oni po 4 godzinach pracy dziennie zmęczeni, zdezelowani cały czas chcą podwyżek i utrzymania przywilejów. Na pewno zaraz na forum padnie "pracujemy również w domu przygotowujemy się do lekcji, sprawdzamy klasówki itd."- Szanowni Państwo nie oszukujcie, może początkujący nauczyciel przygotowuje się do lekcji ale garstka nauczycieli jest do tego zawodu z powołania. A myślicie, że ludzie pracujący z wyższym wykształceniem po 8 do 10 godzin dziennie nie przynoszą pracy do domu??? Przynoszą bo gonią ich terminy sprawozdań i innych rzeczy, które muszą być wykonane terminowo i nikt za nich tego nie zrobi i nie zarabiają powyżej 2000 brutto i maja swoje rodziny, którym też chciałyby poświęcić swój czas i zarabiać godniej. Ludzie z wyższym wykształceniem pracują również na produkcji w systemach 3 zmianowych i borykają się naprawdę z problemami finansowymi i rodzinnymi, bo nie ma kto dziecka odprowadzić, czy przyprowadzić. Wszyscy nauczyciele powinni trafić do takich miejsc pracy aby docenić trud pracy i zarobionych pieniędzy i przestać w końcu narzekać na młodzież, dzieci, zarobki nauczycieli. Koniec z tym Proszę Państwa. Mam nadzieję, że rząd PIS to zmieni i bacznie zacznie się przyglądać nauczycielom.
Odpowiedz
Dlaczego pan Prezes ZNP naśmiewa się z cytatu" kiedyś było lepiej", nie ma z z czego się śmiać podtrzymując przywileje z tamtych lat kiedy to było lepiej ( Karta nauczyciela). Może czas z niej zrezygnować, żeby być poważnym partnerem do rozmów o szkolnictwie.To my rodzice mamy prawo do decydowania o swoich dzieciach (uczniach) czy chcemy gimnazja czy system 8 klasowych podstawówek. ZNP nie walczy o uczniów tylko o swoje posadki z mnóstwem przywilejów ( wszystko co poniżej oraz dodatki motywacyjne, dodatki za wychowawstwo itd...). Polscy nauczyciele pracują najmniej godzin niż nauczyciele w Europie ( chyba w Estonii jeszcze się tak przepracowują jak nasi nauczyciele). Szanowni Państwo nie przepracowuje się tak niedługo ferie świąteczne do pracy wrócicie po 6 stycznia 2016 roku a ja będę się głowic z kim zostawić pod opieką swoje dzieci, gdy ja będę w pracy, żebyście wy mogli sobie odpocząć.
Odpowiedz
@Guest Dzieci w szkole mają wolne to i nauczyciele, chcesz żeby nauczyciel zajmował się Twoim dzieckiem w czasie ferii to zrób taką szkołę do której będzie non stop chodziło. Tylko co na to dziecko? Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Odpowiedz
Zapraszam wszystkich do pracy w szkole! Jestem tą osobą, która myślała podobnie, jak większość wypowiadających się tutaj na forum:) Naiwnie sądziłąm, że w szkole "odpocznę" po ciężkiej harówie w korporacji:) Rzuciłam korporację i zaczęłam pracę w szkole. Co się okazało? Pieniądze ponad 2 razy niższe, a praca nie tylko w szkole, ale i w domu. Wieczne sprawdzanie prac, często do późna w nocy, przygotowywanie zajęć, raporty, biurokracja, brak czasu dla siebie i użerka z coraz bardziej niewychowanymi uczniami i ich rodzicami... Korporacjo wróć!
Odpowiedz
"Zapraszam wszystkich do pracy w szkole! Jestem tą osobą, która myślała podobnie, jak większość wypowiadających się tutaj na forum:) Naiwnie sądziłąm, że w szkole "odpocznę" po ciężkiej harówie w korporacji:) Rzuciłam korporację i zaczęłam pracę w szkole. Co się okazało? Pieniądze ponad 2 razy niższe, a praca nie tylko w szkole, ale i w domu. Wieczne sprawdzanie prac, często do późna w nocy, przygotowywanie zajęć, raporty, biurokracja, brak czasu dla siebie i użerka z coraz bardziej niewychowanymi uczniami i ich rodzicami... Korporacjo wróć! " Korporacje czekają na Ciebie wracaj, mnóstwo ogłoszeń do korpo na portalach o pracy.Przypomina mi się pewien żart czy nie żart:Pracownik korpo poszedł na urlop.Następnego dnia przyszedł do pracy na 8.00 a o 16.00 ubiera się do wyjścia na co jego koledzy z korpo -gdzie idziesz dopiero 16.00? Idę już bo jestem na urlopie.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...