Na wybór zawodu w wieku 16 lat jest stanowczo za wcześnie!!! Ta "reforma" to bzdura! Naprawdę nie lepiej, aby młody człowiek skończył średnie wykształcenie ogólne, a potem wybrał zawód? Bardziej świadomie???
I druga sprawa... cóż złego jest w tym, że ślusarz czy spawacz będą mgr po studiach najczęściej filologicznych? Komu to przeszkadza? Czy fachowiec musi być niedouczony? Jak dla mnie, może być i po pedagogice, psychologii czy socjologii. A nawet po politologii! Mnie to nie przeszkadza!
|
|
Tak, po to kończyłem matematykę, by kłaść równo i symetrycznie glazurę. Szczerze. Polska to taka wiocha, gdzie poprzez brak fabryk pozostało jedynie orać ziemię... u kogoś. W sumie jesteśmy Portugalią Wschodu.
|
|
tak tak uczcie uczciwie zawodu a za kilka lat chamstwo da władze PO matołom i znów zasilam siłą roboczą Szkopów z wyksztalceniem fachowym. Widzę co u nas w Kraśniku się dzieje. Jak jest robota to za 1200 i jeszcze niewolnika robią. Ksztalcie a później edukujcie dla Makreli oj dla Merkel. trzeba być grzeczny co to by się nie obrazila jak żydowska falanga!
|
|
Po to skonczyles matematyke, aby sie w tym wykazac! Ja 45 lat temu skonczylem inzynierie na Pl pracowalem przez 15 lat w Prl-u zarabiajac Ok 30-40$ na miesiac, dopiero po 1989r jak powstala wolna polska zarabiam zgodnie z tym co potrafie, a zarabiam naprawde dobrze i nie chce mi sie isc na emeryture, bo kocham moja prace
|
|
Opanuj się! Ty właśnie jesteś przykładem, że "matoły", jak piszesz, dają władzę pisom! I nic dziwnego, ze pisy chcą w tzw. "branżowych" "kształcić" dalszych matołow bez nawet matury, aby ciągle i ciągle i ciągle na pis tylko głosowały, rozmnażając się przy tym jak króliki. Akurat właśnie tacy dali władzę tym niby prawym i sprawiedliwym. Co za chichot losu - akurat tak nazwać tak tę partię! |
|
Do polak i patriota - Jakim ty jestes patriota? kto z polakow pracuje za 1200zl Toz przeciez ukainiec nie bedzie pracowac za mniej niz 2500-na reke
|
|
i no co z tego ze skonczylesz jak nic nie umiesz , osobiście bardziej cenie prace sprzataczek prawdziwa praca za marne pieniądze |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|