szczujemy , szczujemy towarzysze
|
|
"Jak wynika z najnowszych danych MEN, w szkołach pojawiło się ponad 17,5 tys. nowych etatów. Nauczyciele biorą rekordowe liczby nadgodzin - w bieżącym roku jest ich o 121 tys. więcej niż w zeszłym." - maj 2018
|
|
2011: Nauczyciel z tytułem zawodowym magistra, z przygotowaniem pedagogicznym zaczyna pracę z podstawą 1.586 zł na rękę
|
|
Rozgoryczenie ? Nauczyciele w większości to niedouczone lenie. Tłumoki, które mówią wziąść zamiast wziąć itp....nawet poprawnie nie potrafią się w języku polskim wysłowić. 2/3 powinno się wywalić a reszcie, tych na poziomie dać porządne podwyżki.
|
|
2011: Nauczyciel z tytułem zawodowym magistra, z przygotowaniem pedagogicznym zaczyna pracę z podstawą 1.586 zł na rękęto było 7 lat temu... Wolaqłbym aby brutto podali, albo wkleili te odcinki to dopiero uwierzę. |
|
Co na to Pani kurator? Ona jako byla szefowa tego związku też jest za?
|
|
Jak to jest, że tak źle jest nauczycielom a pracy dla ludzi z ulicy nie ma w szkołach państwowych ? Praktycznie 100% obsady to kolesie kolesiów.
|
|
Pity poproszę zakłamane lenie. Moją córkę uczy nauczycielka, która nie potrafi komputera obsługiwać ...To jakaś paranoja XXI w a tu nic zero ciemnota.
|
|
Zlikwidować kartę nauczyciela!
|
|
No już niech tak nie narzekają bo są chyba jedyną grupą w Polsce która tak wyciąga co roku lub co dwa lata łapy po podwyżki. Ja też pracuję w budżetówce, ostatnia podwyżka o 133 zł miała miejsce 2 lata temu, a wcześniejsza - 10 lat temu. I co? I ja też mam narzekać? Nie! Aha... ja 26 dni urlopu a nauczyciel: 60 dni wakacje, 14 dni ferie zimowe, ok. 10 dni przerwa świąteczna + inne pojedyncze dni wolne, i raz na kilka lat roczny urlop płatny. Codziennie też nie muszą pracować po 8 godzin. Więcej już nie będę wymieniać. Pasożyty i darmozjady! Nie pasuje, to zwolnić się. Przyjdą inni, lepsi, mniej roszczeniowi, zapewniam.
|
|
A dlaczego nauczyciele (czy wszyscy inni pracownicy) nie protestują, że dostając 2500 zł na rękę jednocześnie 1700 zł zabiera im Państwo na PIT i ZUS ?
|
|
A to na rękę to po potrąceniu składek i rat w kasach zapomogowych? No i zasadnicze pytanie za ile godzin pracy?
|
|
NIKT NIKOMU NIE BRONIŁ BYC TYM BOGATYM NAUCZYCIELEM Z TAK DDDDUUUUŻŻŻĄĄĄ ILOŚCIĄ WOLNEGO CZASU :(
|
|
Pokażcie pity a nie paski. Wy tma macie te wszystkie wyrównania, dodatki itd.
|
|
Z tym że etat nauczyciela to 20 godzin w szkole i niby 20 godzin pracy w domu tygodniowo. Już widzę jak siedzą 20 godzin w domu przy tych sprawdzianach :p plus wakacje, ferie itd. także ten ;p
|
|
Czytam i nie wierzę... Dzieci posyłacie do szkoł i chcielibyście, aby nieudacznicy odbywający kary więzienia je uczyli w ramach odpracowania swoich występków? Nauczyciel powinien dobrze zarabiać, bo od niego zależy rozwój Waszych dzieci. Narzekacie na nauczycieli w szkołach państwowych, a prawda jest taka, że już dawno najlepsi zostali podebrani przez prywatne. Dużo czasu? A przygotowanie do zajęć, do egzaminów, sprawdzanie prac, zajęcia dodatkowe, praca administracyjna (miliony sprawozdań) to się nie liczą... Paranoja!
|
|
Niech darmozjady się zwolnią na ich miejsce setki ludzi i won do Anglii na zmywak nieroby nauczycielskie.
|
|
Nauczyciele, wydawało by się wykształceni ludzie a jacy głupi. "Mieliśmy nadzieje z osobą pani minister" no jak mogliście byc aż takimi debilami!!!!! Teraz macie na co głosowaliscie. I nie mazac mi się tu!!!!
|
|
Pity poproszę zakłamane lenie. Moją córkę uczy nauczycielka, która nie potrafi komputera obsługiwać ...To jakaś paranoja XXI w a tu nic zero ciemnota.We wszystkich szkołach są dzienniki elektroniczne, więc kto jej uzupełnia wszystko? Czy aby prawdę pan/pani pisze? |
|
Nauczyciele to specyficzna kasa ludzi..Proponuje raz w roku badania psychologiczne o przydatności do zawodu...Są sfrustrowani i wzywają się na dzieciach...kasta ludzi mocno niedowartosciowanych.Zanizaja oceny aby dzieci posłać na korki..Uważam że i tak dużo zarabiają. ..Mają w szkołach po półtora etatu i się szarogęsia a gro młodych osób pracuje w hipermarketach na smieciowkach bo dla nich pracy w szkołach nie ma.Niech nie narzekaja.!
|
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|