Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Rodzice popierają strajk nauczycieli. "Trzymają za nas kciuki"

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 11 marca 2019 r. o 18:17 Powrót do artykułu
...znając nasz zacietrzewiony naród doskonale rozumiem, że wystarczy, aby jakaś/jakiś propagandysta z ministerstwa powiedział im kilka kłamstw dowartościowujących tę cholotę i już będą mędrkowali na temat, o którym nie maja zielonego pojęcia. Nie popierajcie, a strajk i tak będzie miał miejsce, chyba że ....
 Czyli według ciebie ten kto was nie popiera w proteście to chołata? Pięknie!  I tacy oto ludzie uczą nasze dzieci. Sam kwiat ... chamstwa i pychy! 
Odpowiedz
Może należałoby spojrzeć na rzeczywiste pensje brutto nauczycieli, a nie posługiwać się kwotami "na rękę" (po potrąceniu pożyczek itp), bo jak się okazało, raczej do niskich nie należą. Ja, po długiej dyskusji nad ciężkim losem nisko opłacanego polskiego nauczyciela, otrzymałem jako argument za strajkiem, wiadomość od zaciekle protestującego znajomego (chorował już na grypę "belferską", a teraz będzie strajkował), że pensja (chyba jego, bo skąd wiedziałby o pensji innego nauczyciela), wyliczona przez ich szkolną księgową to 5277,90 zł brutto miesięcznie. I to za tzw. goły etat, 20 lat pracy, 13,7% dodatku motywacyjnego i 120 zł dodatku za wychowawstwo. Jest to nauczyciel wychowania fizycznego w małej gminie pod Kraśnikiem. Czy to mało????? Biorąc pod uwagę ilość godzin na tzw gołym etacie tj. 72 godziny miesięcznie to wychodzi 73,30 zł brutto za godzinę! Czy to naprawdę nie jest przesada? I taki nauczyciel krzyczy, że mu ciężko, że ta pensja jest uwłaczająca. Co w takim razie ma powiedzieć ktoś, kto również skończył studia (sporo cięższe niż zaoczny AWF), ma często bardziej odpowiedzialną pracę, ale pracuje w miejscu, gdzie nie można szantażować pracodawcy strajkiem?
Odpowiedz
Czemu nie strajkowali za czasów PO, przypadek?!:)
Odpowiedz
na wypłatę twojej emerytury będą harować dzieci tej wielodzietnej matki więc zamilcz!
Odpowiedz
Na moja emeryturę nikt pracował nie bedzie ja sam zapracowłem przez 42 lata jak wielu polaków. Tylko sie pytam gdzie są moj pieniadze. Z OFE zapie-przył arbuz czyt.psl na czele z kamyszem. ma uskładane ponad 600 tys .zl i co dostane jaką emeryture. Więc gadanie ,że na emerytów będą pracowac nasze dzieci jest bzdura kompletną. Niech odddza mi to co uskladane mam i ja mam ich w nosie z ich emerytura.
Odpowiedz
na wypłatę twojej emerytury będą harować dzieci tej wielodzietnej matki więc zamilcz!
  które dzieci? tej matki, która ma szóste dziecko z czwartym wujkiem, a ani matka, ani wujkowie pracą się nie zhańbili? dzieci również wyrosną na takie, co to NALEŻY SIĘ za samo istnienie nasz empatyczny rząd i równie wrażliwy parlament uczą społeczeństwo, że można nic nie robić, a kasa płynie, ale już za pracę niekoniecznie należy wynagradzać godnie
Odpowiedz
Czemu nie strajkowali za czasów PO, przypadek?!:)
  Ależ skąd, za czasów PO nie strajkowali, bo im Tusk kiełbasę co miesiąc przysyłał, a Angela proszki do prania, byle cicho siedzieli. A teraz nie potrafią docenić, że prezes chce dla nich wieżowce stawiać, a las pomników już postawił.
Odpowiedz
za platformy przez 6 lat podwyżki wynosiły ZERO zł (0 zł) - platforma nic nie dała i wszystko rozkradała, gdzie było wtedy ZNP i Broniarze, co robili gdzie byli pochowani, jedynie Solidarność cokolwiek protestowała, teraz to zwykła polityczna hucpa - nic więcej. Przypomnijcie sobie stare panie nauczycielki jak to było za platformy dobrze i g ówno dostała jak to stare lampucery nazywają Polaków "patolagia" i nauczyciele też dostali g ówno, a wszystko wytransferowali do niemiec i holandii resztę sami rozkradali ;)
Odpowiedz
Lepiej dać "patologiom" jak to nazywają postkomuniści, stare lampucery i platformersi z ZNP Plaków niż dać ZNPowskim darmozjadom i Broniarzowi co krocie zarabia
Odpowiedz
Podwyżki 500 zł + wysługa czyli 600 zł to wcale nie tak mało, a od 2020 r. następne podwyższki do 1000, za platformy przez 6 lat nie było NIC, więc występy ZNP to zwykła hucpa
Odpowiedz
Jacy rodzice popieraja?? Ja nie popieram strajku w czasie egzaminow do ktorych caly rok dziecko sie przygotowuje. Niech Nauczyciele strajkuja sobie w lipcu i sierpniu
Odpowiedz
To co jak twierdzisz "uskładałeś" na emeryturę zabezpieczyło Twoich rodziców!
Odpowiedz
Szkoda, że 6 lat temu w Polsce nikt nie przejmował się 6-latkami, które na siłę wysyłano do szkół. Milion podpisów rodziców w sprawie referendum wylądowało wtedy w koszu.
Odpowiedz
A jakie to mściwe towarzystwo! Zwrócisz uwagę, zapytasz o coś i już na dziecku się wyżywają, gorzej oceniają, udają, że nie widzą zgłaszającego się na lekcji. Specjalnie robią wszystko, żeby nie postawić takiemu dziecku dobrej oceny. Szczególnie taki pan od historii. Chyba jako dziecko przeszedł traumę w szkole, bo dziiiiwnie się zachowuje. Pani od anglika i polskiego to samo. Porażka.
Odpowiedz
DLACZEGO "liderzy ZNP" nie protestowali ,gdy za rządów tuska-pawlaka  PO-PSL zamknięto 1040 szkół w ciągu 8 lat. 42 tysiące nauczycieli odeszło z pracy ??
Odpowiedz
Zdecydowanie nie popieram strajku nauczycieli!
Odpowiedz
Gdzie to poparcie. Rodziców?. We Wrocławiu garstka ludzi. Wszędzie czytam negację rodziców. Kto myśli i uczniach. Za chwilę pielęgniarka odejdzie od pacjenta i kolejne grupy rozpoczną strajk. Uważam że Rząd zaproponował naprawdę nie mało, a tu takie usztywnieniem. Walka przewodniczącego związku o nacycieli czy o swoją kadencję na kolejne lata z super pensja. Jak to obserwuje to robi mi się niedobrze.
Odpowiedz
Gdzie są Ci Co popierają? Ja nie znam nikogo kto nie jest nauczycielem i popiera strajk. Nie dawać im podwyżek!!!! Niech zaczną angażować się, pra idąc z dziećmi, A nie tylko przelecieć podręcznik, bez zaangażowania, oceny, żeby był podkład... pracujcie po 40 godz tygodniowo, miejsce 28 dni urlopu!
Odpowiedz
do tego jeszcze trzynastka dwa razy wypłacana a wieś czy miasto to różnica w nauce to inne lekcje inne dzieci nie rozumie tego podziału chociaż nauczyciel też umie dać w kość uczniowi np mówi ,ty z wiochy, idż do obory bo z ciebie nic nie wyrośnie jak się poskarżysz to dostaniesz jedynke  i dużo gorsze słowa  więc czemu nauczycielom podwyżka za obraze uczni,za prowadzenie lekcji po chamsku jak to w zwyczaju, ja nie wytlumacze a ciebie polece na korki masakra.tak sobie czytam te wypowiedzi i tylko chodzi o kase już nie o dzieci ze za duzo lekcji,ciężkie tornistry itd,po co w szkole podstawowej klasy 1-4 Joga,szachy, mniejszości dziecko z 2 klasy idzie do szkoły na godz 8 a wraca o 13-14 pózniej korepetycje bo nauczyciel nie zdążył tematu wytłumaczyć,czy te dzieci nie mogą mieć dzieciństwa?bo nauczyciel nawalił to jest problem nauczyciela,zreszta widać pozostawili dzieci w najgorszym czasie taki dali przykład a wymagają od dzieci nauki i pracy.
Odpowiedz
Strona 6 z 6

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...