2 miesiące wakacji ,ferie zimowe ferie świąteczne 18 godzin pracy średnio 65zł za godzinę. Brak zaangażowania w pracę- mam dzieci w różnych szkołach to widzę. Na palcach u jednej ręki można policzyć dobrych nauczycieli. Wstyd poziom nauczania tragiczny. Wstyd strajkować trzeba się zaangażować w pracę bo dzieci świetnie oceniają
|
|
Patrzę na pracę nauczycieli od lat bo mam dzieci w szkole. Kilku dobrych się przewinęło reszta odwala swoją robotę kosztem dzieci. Trzeba korepetycje płacić bo nauczyciel niewydolny albo na zwolnieniu bez przerwy wstyd. Opinia wielu rodziców
|
|
Bardzo biedna grupa społeczna. Na okrągło dni wolne ferie, wakacje , święta. Rozmawiam z wieloma rodzicami i dochodzimy do wniosku, że w szkołach powinno pozostać garstka dobrych, oddanych, pracowitych nauczycieli, a reszta leni co patrzą na zegarek znudzeni i nieudolni powinni poszukać innego zatrudnienia , a to właśnie ci nieudolni protestują i krzyczą najgłośniej.
|
|
Poziom nauczania w porównaniu z poprzednimi latami tragiczny. Nikt nie prowadzi w szkole dodatkowych zajęć , kółek zainteresowań bo po co? Odwalić te 18 godzin i do domu, kogo teraz obchodzą dzieci. Kiedyś nauczyciel prowadził kółka zainteresowań, ZHP, bale, wyjścia do muzeum, teatru. Teraz liczą tylko te pieniądze, a poziom nauki tragiczny. A mówią , że to powołanie. Dzieci nie mają zadanych prac domowych. Zero dyktand, sprawdzianów, bo pani się nie chce sprawdzić tak tłumaczą dzieci. Pisanie rozprawek od gimnazjum przez całe liceum i tyle. Poziom przedszkolny w tych reklamowanych szkołach i liceach. A teraz kwiecień koniec nauki. Brawo
|
|
Świetna nauka dla dzieci. Strajkować
|
|
Jak te biedule przeżyją jak im nie zapłacą? Tacy ubodzy
|
|
Tyle stracą za jeden dzień?? 200 zł za jeden dzień x30 dni. To ile zarabiają? Rzeczywiście biedni...
|
|
Jak czytam ten artykuł to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ktoś tu na głowę upadł. Jak dyrektor będzie decydował przydzielał np. nagrody. Jakie nagrody przecież nagrody są za pracę i wybitne osiągnięcia a tu za co za strajk. Nieźle.!!! Wiedzę że Ci nauczyciel to jacyś nadludzie wszystko im się należy, a wyników w nauce dzieci brak, wystarczy zobaczyć statystyki egzaminów. Ale przecież to zawsze dzieci głupie. Żal!! patrzeć i słuchać!!!
|
|
Teraz strajk, święta, 2 miesiące wakacji. A kiedy praca?
|
|
Dzieci teraz nie mają szansy na rozwój, bo przez cały rok nikt się nimi nie zajmuje. Niski poziom nauczania , schematy, brak kół zainteresowań, wieczne odwalanie 45 minut pozornej nauki. Stąd słabe noty egzaminów, a później słabi studenci i koło się kręci.
|
|
Próżniaki tak tak do was piszę
|
|
Drodzy rodzice ja jestem uczennicą i postaw się w roli nauczyciela gdy przez 45 minut Musisz zmagać z bandą bachorów które wrzeszczał dokuczają i i wyzywają nawet nauczycieli nauczyciele chcą chcą coś nam przekazać ale gdy uczniowie nie dadzą im dojść do głosu to nie ma sensu
|
|
Zgadzam się całkowicie. Ten protest to przegięcie.
|
|
Uczę w szkole miejskiej od ponad 30 lat, NIE wezmę udziału w strajku z 3 powodów:
1. jest to bardzo zły przykład dla uczniów, antywychowawczy, oficjalnie w strajku nie chodzi o cele ideowe (z historii znamy strajki szkolne, uczniowskie: we Wrześni i w wielu miejscach Wielkopolski o nauczanie w języku polskim, w Miętnem o obecność krzyża w szkoleh oraz nauczycielski strajk głodowy o utrzymanie odpowiedniej liczby godzin nauczania historii),
2. jest to strajk polityczny, nauczyciele zostali wciągnięci w przedwyborcze gierki polityków (prawie każdy człowiek ma swoje sympatie polityczne, ale działania rządów z różnych opcji powinno się oceniać sprawiedliwie, w prawdzie -poprzednia ekipa nie poprawiła losu nauczycieli
3. ten strajk jest aktem terroru wobec uczniów i ich rodziców- dzieci i młodzież ma prawo do systematycznej i spokojnej nauki
4. Ostatni powód to.... "kwestia smaku"
Równocześnie chcę zaświadczyć, że nauczyciele naprawdę dużo pracują, to nie tylko te 18 godzin przed tablicą - to występ i jednocześnie walka o ciszę, o prawo do skupienia na lekcji (często serce łomocze, jak po ciężkiej fizycznej pracy -w zależności od klasy), a poza tym występem są przygotowania, siedzenie przed ekranem komputera, sprawdzanie prac -średnio znacznie dłużej niż 40 godzin w tygodniu, często w nocy. Pozdrawiam wszystkich. Mam nadzieję, że do strajku NIE dojdzie,
|
|
Szkoda że nikt nie patrzy na księgowych oświaty .. że przez strajk będę mieć o wiele więcej roboty. Nadgodziny w wyrównywaniu pensji a nikt im za nadgodziny nie zapłaci...
|
|
A dzieci z niepełnosprawnością intelektualną, subwencja miesięczna to ponad 5 tyś miesięcznie. Dyrektor subwencje przyjmie i nagrody wręczy. Przecież to już jest kradzież i to najgorsza z możliwych bo OKRADANIE OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH
|
Strona 5 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|