deforma edukacji pis
|
|
Podajcie przynajmniej jeden "pozytyw" PISowskiej deformy edukacji. Ja nic takiego nie widzę. Podstawy programowe nie są nowoczesne, zawierają błędy. Brak korelacji między przedmiotami. Niszczenie i degrngolada przedmiotów przyrodniczych. Podwójny rocznik do rekrutacji. Beznadziejna siatka godzin. Kłamstwa minister edukacji. Nastawianie rodziców przeciw nauczycielom itd itp. Można tak długo - niestety. Teraz plujcie na nas nauczycieli - jest pozwolenie.
|
|
Podajcie przynajmniej jeden "pozytyw" PISowskiej deformy edukacji. Ja nic takiego nie widzę. Podstawy programowe nie są nowoczesne, zawierają błędy. Brak korelacji między przedmiotami. Niszczenie i degrngolada przedmiotów przyrodniczych. Podwójny rocznik do rekrutacji. Beznadziejna siatka godzin. Kłamstwa minister edukacji. Nastawianie rodziców przeciw nauczycielom itd itp. Można tak długo - niestety. Teraz plujcie na nas nauczycieli - jest pozwolenie.Pierwszy pozytyw: Będzie mniej idiotów takich jak ty. Drugi pbardzo prosty likwdacja chorego tworu jakim było gimnazjum. Korelacja między przedmiotami jest bardzo dobrze rozwiązana. Tylko kwestia nauczycieli jakie książki wybiorą i jak się dogadają między sobą. Podaj przykła gdzie jej niema. Zresztą co tu pisać KAŻDY PeOwiec kłamał, kłamie i będzie kłamać. |
|
11 tyś miejsc a zainteresowanych 17. Damy radę?
|
|
1. Dlaczego nazywasz mnie idiotą? 2.Gimnazja w większości były to dobre szkoły (patrz: wyniki PISA) 3. Brak korelacji np. fizyka - matematyka (proporcjonalność prosta i odwrotna, pojęcie funkcji. analiza wykresów) - mogę podać więcej przykładów. 4. Wybór podręczników - większość to przedruki podręczników gimnazjalnych. 5. Beznadziejna siatka godzin - (ilość godzin w stosunku do treści programowych). 6. Brak egzaminu z części przyrodniczej. Preferowanie nauki "pamięciowej" nad nauką kreatywnego myślenia, uczenia "jak się uczyć" (nauczyciele robią co mogą żeby temu zaradzić). 7. Co do kłamstw - nikt władzy nie prześcignie.
|
|
To w Lublinie obowiązują inne reguły rekrutacji niż w całym województwie? A do ilu szkół mogą składać uczniowie, którzy również składają do szkół poza Lublinem np. w Zamosciu, Biłgoraju, Bychawie czy Łęcznej???
|
|
Bardzo słaby prognozowano nabór do szkół branżowych. W ogóle naboru do szkoły branżowej nie prowadzi ZSTK, LCEZ na Magnoliowej. Tylko po 2 planowane klasy szkoły branżowej zarówno po gimnazjum jak i SP w Zespole Szkół Samochodowych podczas kiedy należało zaplanować po 3 klasy technikum (zamiast 5) i po 4 klasy szkoły branżowej. Technikum powinno mieć charakter bardziej elitarny.
|
|
na stronie miasta napisali co innego, takze nie wiem skad taka panika ***s://lublin.eu/mieszkancy/edukacja/aktualnosci/rekrutacja-do-szkol-srednich-na-rok-20192020-informacja-po-zakonczonym-etapie-kwalifikacji,408,1082,1.html
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|