Rząd obiecał, dał górnikom, policjantom, pielęgniarkom to nie stać go na nauczycieli? Jak się coś obiecuję to trzeba dotrzymać słowa
|
|
Skandal!!! Ciagle ktos wyludza strajkami...nauczyciele ciagle strajkuja i ciagle dostaja podwyzki...ja od ponad 13 lat nie mam zlotowki wiecej...i ilu ludzi jest takich...dlaczego wybrani maja miec podwyzki, ida na lewe l4 to sa zarty!!!
|
|
Jeśli nauczyciele są na zwolnieniu lekarskim, to znaczy, że są chorzy a nie protestują. Twierdząc, że są to protesty a nie choroba jest przyznaniem się do złamania prawa. Ludzie łamiący prawo nie powinni uczyć naszych dzieci.
|
|
Nauka cwaniactwa i kombinacji - to nowy przedmiot?. Gdzie s a kontrolerzy z ZUS. Co mam ja zrobić z dzieckiem jak przedszkole jest nieczynne?. Zarabiam napewno mniej niż panie "chore" (na brak pieniędzy) z przedszkola.
|
|
L4 nauczycieli powinno być potraktowane jak odejście od łóżek chorych przez pielęgniarki. To ja wtedy dziecko ,jak sie okaże, zostawiam pod opieka ludzi niekompetentnych co zagraża życiu i zdrowiu. Kiedy wtedy zamierzają odpracować zaległości programowe? Skoro dzieci wg planu sa w szkole a brak kadry nauczycielskiej. Jeśli policjant czy strażak protestuje toz nie odstępuje od tego do czego został powolany czyli bezpieczenstwa publicznego ratowania zycia i zdrowia.
|
|
Ma boleć p Zalewska dość głupiego szczerzenia zębów w tv
|
|
A gdzie jest ZUS? Dlaczego nie kontroluje tych zwolnień? Podobno jest walka z nieuczciwymi którzy udają choroby i przez to wyłudzają zwolnienia czyli pieniądze podatników?
|
|
BRAWO nauczyciele! Walczcie o swoje! Policjanci mogli? to wy tez!
|
|
Podobno pod opieką nauczyciela może być określona liczba uczniów ze względu na bezpieczeństwo , to ja się pytam jakie tu bezpieczeństwo jak z 39 nauczycieli 24 jest na zwolnieniu, i co wtedy ? Zajęcia odwołują ? A co z programem z którym zawsze pędzą? Uczniowie będą w domu nadrabiać ? Po godzinach w szkole ? Czy na ochłap w ciągu lekcji, że nic nie zrozumieją ? A przecież dziecko do 18 roku życia ma obowiązek nauki .Jak klasa uciekała z lekcji to wyciągane były konsekwencje i jakoś szóstek uczniowie nie mogli sobie wynegocjować w ten sposób , jakby cała klasą poszła na zwolnienia lekarskie od razu by był sanepid i sprawdzanie czy nie symulują i jakoś klasówki by dzięki temu ( protestowi) nie zaliczyli . A dla czego nikt nie pomyśli o innych pracownikach oświaty co zapierdzielają za dziesięciu i wiecznie brakuje dla nich pieniędzy, nawet na godne pracowanie
|
|
pracownicy przedszkoli mają dość rozpasania ratuszowej administracji obsługującej przedszkola. Powstała wydzielona jednostka do zarządzania przedszkolami, z dobrymi poborami, wynajęli sobie wygodne biura w Pałacu Parysów a na dole ludzie za grosze pracują od świtu do nocy. Do tego stosunki feudalne, szkoda pisać.
|
|
Bardzo doborze ze strajkuja ci co pracują więcej niz rok bez podwyżki widocznie nie potrzebuja ich
|
|
Rodzice - w wielu przedszkolach jest dużo wolnych miejsc i z pocałowaniem ręki dzieci tam wam przyjmą , tym samym zrobicie strajkującym dobry uczynek - Otóż na tym L-4 będą mogli pozostać dużo dłużej, ignoranci.
|
|
Do PATRIOTÓW - przykład idzie z góry. Na 10 informacji pochodzących z MEN - 8 to bzdury, a pozostałe 2 to półprawdy. Im wolno? To co mówi ministra ni jak ma się do rzeczywistości. Nauczyciele walczcie o swoją przyszłość i waszych uczniów. Do postulatów płacowych dołączył bm jeszcze te związane z bzdurną reformą, podstawami programowymi, wyposażeniem pracowni. Ludzie jeszcze będziecie płakać po gimnazjach.
|
|
DNO MORALNE - UPADEK ETYKI ZAWODU NAUCZYCIELA - HOMO SOVIETICUS
|
|
Co do przedszkola nr 14 w Lublinie to nie przyszło za ledwie 25 dzieci tylko pani dyrektor mówiła że nie może przyjąć więcej dzieci pod opiekę bo jest sama i takie są wymogi z kuratorium że może mieć pod swoją opieką tylko te 25 dzieci nie więcej
|
|
Większosc dzieci chodzi do przedszkola chora bo rodzice muszą pracować. Nauczycielki to nie roboty, tez te choroby łapią a mimo to przychodzą do pracy zajmować się naszymi dzieciakami. Postaniwiły tym razem zadbac o siebie i swoje zdrowie i wiekszosc o tej porze roku w przedszkolach jest naprawde chora. Wiec co to za durne straszenia ZUSem.
Czemu ludziom jest tak trudno zrozumiec ze poziom edukacji i jej jakosc zalezy od tego jak traktuje sie nauczycieli. Nikogo nie szokują płace ministrow ale podwyzka dla nauczycieli tak?
Nie mam nic wspolnego z edukacja
ale popieram ten strajk
|
|
Nauczyciele umią tylko narzekać , za dużo mają wolnego . Najęli się na psa to niech szczekają , a nie marudzą
|
|
zwolinic nauczycieli i po klopocie...jak taki czlowiek moze uczyc dzieci? co powie na swoje zachowanie...1000zl podwyzki na kase do Biedronki, jak PiS da im podwyzki nie zaglosuje na nich 100% pewne...mlodych zatrudnic czekaja na prace...
|
|
A może pozostali pracownicy oświaty ( administracja i obsługa ) też powinni zastrajkować żeby coś sie ruszyło ???
|
|
Czy ktoś wie czy w p14 nauczycielki "chorują" do końca tygodnia ?
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|