Coś więcej o wynikach rekrutacji napiszcie, a nie tylko o V LO. Jak tam np. wyniki rekrutacji w technikach, w szkołach branżowych LO Zapory itp.
|
|
G....no wam dadzą te 'dobre' szkoły.
Ja mam magistra i to nie politologii i rynek pracy ma mnie gdzieś.
Idźcie do zawodówek i uczcie się niemieckiego a nie będziecie żałować.
|
|
Na farmację z takimi nędznymi wynikami też się nie dostanie. Nie wie o czym mówi, zderzy się z murem. FArmaceuci to nie tylko aptekarze. Dużo ich się zatrudnia w przedsiębiorstwach produkcyjnych jak Aflofarm, Polpharma, Adamed itd. za duży hajs. To jest super posada. Koleżanka miała wyższe wyniki niż 60% z biologii i chemii i się nawet na pielęgniarstwo nie dostała w tamtym roku..
|
|
Wszystkim , którzy się dostali gratuluję, tym którzy się nie dostali walczcie o inne szkoły powodzenia.
|
|
Przeczytałam zaledwie pierwszy akapit:
"W V Liceum Ogólnokształcące im. M. Skłodowskiej-Curie w Lublinie rekrutacja była wyjątkowo trudna. Dla uczniów 8 klasy szkoły podstawowej przygotowano 160. Konkurowało o nie 1638 osób, z czego 239 wskazało tę szkołę, jaką tą, w której najbardziej chciało się uczyć. Na 160 miejsc czekających na absolwentów 3 klasy gimnazjum było 1613 kandydatów (z tego 310 tzw. pierwszego wyboru)."
i straciłam ochotę aby czytać dalej. Autorze lub autorko, czy przed oddaniem tekstu czytacie go jeszcze raz?
"Oliwia Bartnik nie kryła łez wzruszenia, po tym jak odnalazła na liście swoje nazwisko wśród osób, którym udało przejść się rekrutacyjne sito".
|
|
Mi dużo dała dobra szkoła. Matura poszła super. Studia skończyłam w Lublinie a w zawodzie pracuję w Gdańsku. Tu jest bardzo dużo dla młodych, zdolnych. Nie to co Lublin, że bez doświadczenia jak łaskawie przyjmą to 1800, a z doświadczeniem 2000 xD
|
|
Przeczytałam zaledwie pierwszy akapit: "W V Liceum Ogólnokształcące im. M. Skłodowskiej-Curie w Lublinie rekrutacja była wyjątkowo trudna. Dla uczniów 8 klasy szkoły podstawowej przygotowano 160. Konkurowało o nie 1638 osób, z czego 239 wskazało tę szkołę, jaką tą, w której najbardziej chciało się uczyć. Na 160 miejsc czekających na absolwentów 3 klasy gimnazjum było 1613 kandydatów (z tego 310 tzw. pierwszego wyboru)." i straciłam ochotę aby czytać dalej. Autorze lub autorko, czy przed oddaniem tekstu czytacie go jeszcze raz? "Oliwia Bartnik nie kryła łez wzruszenia, po tym jak odnalazła na liście swoje nazwisko wśród osób, którym udało przejść się rekrutacyjne sito".A co z tym tekstem nie tak? Przecież jest jasny. |
|
Nawet ci najlepsi i tak później przegrają z kumoterstwem i nepotyzmem postkomuszych klik samorządowych powiązanych z develo sitwą. Przykład - zatrudnienie w gminach i powiatach. Niunia z jednocyfrowym IQ, ale gmina/powiat obsadzony przez swoich musi być.
|
|
a ktoś wie od ilu punktów przyjmowali do Zamojskiego czy do 9
|
|
5 świetna szkoła,tam uczą,a nie sprawdzają wykute strony tak jak w Unii lub Zamoy'u.
|
|
Chyba jednak zbyt duzo nie dała owa szkoła. Rozpoczynajac zdanie uzywa się zaimka "mnie". Poprawnie wiec zdanie brzmiec powinno "MNIE duzo dała ta szkola", ale - " szkola dała MI duzo" (w srodku zdania). I pomyslec, ze w szkołach sprzed laty uczono tego w kazdej podstawówce.
|
|
Błędy:
W V Liceum Ogólnokształcące im. M. Skłodowskiej-Curie w Lublinie rekrutacja była wyjątkowo trudna. Dla uczniów 8 klasy szkoły podstawowej przygotowano 160 czego 160?. Konkurowało o nie 1638 osób, z czego 239 wskazało tę szkołę, jaką tą, w której najbardziej chciało się uczyć. Na 160 miejsc czekających na absolwentów 3 klasy gimnazjum było 1613 kandydatów (z tego 310 tzw. pierwszego wyboru).
|
|
5 świetna szkoła,tam uczą,a nie sprawdzają wykute strony tak jak w Unii lub Zamoy'u.W Unii 100% zdawalności matur, w tym roku też. A jak w "piątce"? |
|
Zamoj biol chem klasa farancuska 164
|
|
Co po tych kosmicznych liczbach jak kazdy mogl do 6 klas.rzeczywiscie moglby ktos napisac artykul od ilu punktow gdzie,bo wychkdzi,ze prosciej bylo do stasZICA NIZ 9
|
|
150 uczniow z czerwonym paskiem nie dostalo sie nigdzie,jak donosi viceprezydent lublina.Panie prezydencie,system rekrutacji jest niejasny.6 szkol,niezliczona liczba wyboru klas,powoduje wielki burdel i chyba Pan powinien za to wyleciec,wszak powolano pana chyba do sprawnego wdrozenia reformy.a co mamy,nikt nic nie wie,kazda szkola jest nak we mgle,nikt nic nie rozumie.zadzwonilem dzisiaj do 3 liceow w kazdym dostalem inna odpowiedz.
Prosze przeczytac regulaminy rekrutacji w 30 LO jest,ze ozna do 3 liceow.uczniowie sie rozmnozyli.mozna bylo miec mase punktow i sie nje dostac.i niby gdzie pojda Ci uczniowie do szkol do ktorych nikt nie chce chodzic,a moze trzeba od razu mowic,qpisujcie jeden badziew bo mozecie nigdzie sie nie dostac
|
|
zamoy humanistyczna 162
|
|
150 uczniow z czerwonym paskiem nie dostalo sie nigdzie,jak donosi viceprezydent lublina.Panie prezydencie,system rekrutacji jest niejasny.6 szkol,niezliczona liczba wyboru klas,powoduje wielki burdel i chyba Pan powinien za to wyleciec,wszak powolano pana chyba do sprawnego wdrozenia reformy.a co mamy,nikt nic nie wie,kazda szkola jest nak we mgle,nikt nic nie rozumie.zadzwonilem dzisiaj do 3 liceow w kazdym dostalem inna odpowiedz. Prosze przeczytac regulaminy rekrutacji w 30 LO jest,ze ozna do 3 liceow.uczniowie sie rozmnozyli.mozna bylo miec mase punktow i sie nje dostac.i niby gdzie pojda Ci uczniowie do szkol do ktorych nikt nie chce chodzic,a moze trzeba od razu mowic,qpisujcie jeden badziew bo mozecie nigdzie sie nie dostacSynuś co ty brałeś? To prezydent odpowiada za system rekrutacji? A może jeszcze za ten burdel z podwójnym rocznikiem? |
|
no za system rekrutacji odpowiada prezydent w dodatku powołał pod koniec kadencji vice,który miał odpowiadać za sprawny system przeprowadzenia naboru w zwiazku z podwójnym rocznikiem.To miasto określiło 6 szkół wyboru powodujać ,ze liczba uczniów urosła razy ileś.Nie wim czy wiesz ale mogłeś wpisać do wyboru nawet 50 klas.Z kazdej z 6 szkół mogłeś wybarać wszystko
niestety ale nauczyciele są na garnuszku miasta a najczestsza odpowiedź nikt nie wie jak to bedzie,trzeba skladać.
Do tego dochodzi wielka liczba uczniów spoza miasta i robi się problem.
Zasad tej rekrutacji nie rozumie nikt,Można mieć masę punktów i się nigdzie nie dostać ,jak widać po tej 150 z czerwonym paskiem
|
|
Stop stres i łzy? Jakie stres i łzy przestańcie robić tym dzieciakom i ich rodzicom wodę z mózgu. Jako tzw ''starszy kolega'' mogę napisać, że w 2015r kiedy to ja wybierałem szkołę średnią było dokładnie to samo. Panika to nie wina reformy tylko dyrektorów i nauczycieli ze zbyt wielkim mniemaniem osobie wywołujących presje psychiczną na tych dzieciakach.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|