![]() |
Wycinajcie więcej drzew, zabudujcie Górki Czechowskie i inne tereny zielone w mieście, likwidujcie komunikację miejską to wtedy na pewno będzie mniej smogu.
|
![]() |
Odzyskać Górki Czechowskie i zalesić.
|
![]() |
Co zrobić żeby się lepiej oddychało w Lublinie ? Otóż zadbać aby mniej kopciły kominy przy Inżynierskiej i na FSC
|
![]() |
Jechałem dzisiaj Krańcową od Witosa do Elektrycznej jechał obok mnie dźwig PGE, skręcił w Elektryczną. Myślałem, że zejdę - ten samochód ma rurę wydechową wyprowadzoną z przodu na lewo od kierowcy i kopci tak, że można zemdleć. Jak takie samochody jeżdżą po mieście to nic dziwnego, że jest smog.
|
![]() |
Zakaz jeżdżenia prywatnymi samochodami do urzędu przez wszystkich pracowników Ratusza. Od tego są autobusy MPK. Pracownicy Ratusza, urzędnicy trują i zanieczyszczają Lublin w największym stopniu, bo jest ich najwięcej. Żuk powinien nakazać im jeździć autobusami!
|
![]() |
Proste. Należy rozciągnąć kilometry sieci ciepłowniczej po terenach, na których zgodnie z obowiązującym prawem nie można budować obiektów zamieszkania (poza ok. 1% całej powierzchni), a jednocześnie odmawiać dociągnięcia tych sieci do istniejących obiektów, nawet, jeśli długość brakującej nitki to kilkadziesiąt metrów.
|
![]() |
Po zmroku wysłać miejskich strażników na Dziesiątą. Niech odwiedzą posesje, kierując się zapachem. Zadanie łatwe nawet dla nałogowego palacza.
|
![]() |
Dwie rzeczy: sprawdzać kto, czym pali (widać i czuć na odleglość) i nie zabudowywać terenów zielonych (w tym przede wszystkim Górek Czechowskich). Jakie to proste...
|
![]() |
Ja poproszę o eko patrol Straży Miejskiej w każdy dzień po zmroku w dzielnicy Dziesiąta. Nie da się tu oddychać normalnie. Niestety dodzwonić się tam skutecznie nie można.
|
![]() |
Przede wszystkim zakazać zagęszczania zabudowy w Lublinie m. in. Zakaz budowy bloków na górkach Czechowskich oraz rozszerzyć granice miasta w kierunku zachodnim
|
![]() |
drzewa nie mają nic do pyłów powstających podczas spalania śmieci w piecach
|
![]() |
Proponuje samochody ustawiać po szerokości chodników a nie po długości więcej wejdzie, więcej kasy do budżetu mniej spalin, najwyżej zakażą palić w kominkach że niby dbają o środowisko a na Arkadach jak odbiorą działkę zrobić na całości parking to będzie kasa, a piesi dla zdrowia niech robią kilometry pomiędzy samochodami dla zdrowia.
|
![]() |
1.Wprowadzic zakaz palenia drewnem w piecach i kominkach w calym Lublinie.
2. Zamiast dopłaty do pieców obniżyć cenę gazu.
|
![]() |
Zakazać palenia węglem i drewnem w całym Lubelskim.
|
![]() |
Drogie oszołomy i pseudo-ekolodzy z górek, smogu nie powodują bloki tylko niska emisja.
|
![]() |
A ja zapraszam patrol w okolice łęczyńskiej i sukcesywnie namierzać tych smrodziarzy,głównie po zmroku
|
![]() |
Zakazać opalać węglem i drewnem. Obniżyć koszty ogrzewania gazem i prądem!!!
|
![]() |
1.Wprowadzic zakaz palenia drewnem w piecach i kominkach w calym Lublinie. 2. Zamiast dopłaty do pieców obniżyć cenę gazu.już od dawna o tym piszę, że należy nie dawać kasę trucicielom, tylko obniżać wydatki tym, którzy ogrzewają domy bez wyziewów i smrodów- zwolnienie z części podatku, rabat w rachunku za gaz, jak truciciele zobaczą, że nam się opłaca życ w miarę ekologicznie, to pójdą po rozum do głowy i sami zadbają o swoje piece |
![]() |
Owszem ma spalanie mokrego drewna ,a takim jest drewno . które schnie krócej niż dwa lata.
|
![]() |
Cześć! Nazywam się Agnieszka, mam 23 lata. Chcę znaleźć mężczyznę do intymnych spotkań i komunikacji. Z przyjemnością odpowiem wszystkim, napisz do mnie na stronie randkowej, oto moja strona - loveto.one/agnieszka96
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|