![]() |
Beznadzieja. Rolnicy to nieroby, nawet zebrać im sie owoców nie chce. Pewnie brak rąk do pracy za marne grosze i ponizanie, nawet ukraincy tych polskich chlopkow olali
|
![]() |
Szukaja frajerow, pracowac i jeszcze za to placic hahaha. Co innego gdyby przyjmowali do pracy, placili za prace i kazdy moglby sobie nazbierac za darmo okreslona wage owocow. No ale Polak pazerny i skapy tak, ze Szkot przy nim jest malutki.
|
![]() |
no i mają rację, o co wam chodzi, rolnik musiał zasadzić i pielęgnować te owoce i wam źle. A jak wy za leżenie do góry dupa, pieprzenie się i rozmnażanie dostajecie 500 plus i emeryturę plus to już wam to nie przeszkadza
|
![]() |
Tylko kompletny glupek lub zblazowany bogacz moze na cos takiego pójsc. Niech sobie sami zbieraja, za prace sie placi.
|
![]() |
do gość - ty oszalałaś, u nas się płaci za seks po 500 plus i emerytura plus a nie za pracę
|
![]() |
Mam w *** wasze owoce.
|
![]() |
Aleście wszyscy zgorzkniali! Marudy okropne, tylko cos nowego i od razu Wam nie pasuje. Jak się ciesze, że nie mam wokół siebie takich ludzi. Pomysł super! Oby więcej takich inicjatyw.
|
![]() |
Ot chlopki cwaniaczki., wyzbieraj i jeszcze im zapłać. A niech gnije na krzakach to pryskane badziewie, Europa tego nie chce. Randap to ulubiony srodek polskiego chlopka
|
![]() |
a ja tam leżę z gotową pałą do zapłodnienia mojej baby i za 500 plus mi sami rolnicy do domu przynoszą owoce,
|
![]() |
Najwięcej beneficjentów 500+ mieszka na wsi, wg GUS to 66 proc wszystkich. Mieszkańcy wsi i rolnicy zwani potocznie i nie bez powodu wieśniakami przez te datki nie chcą pracować i zrywać owoców, tylko wypryskają i szukają głupich co sobie to oberwą i zapłacą za rozrywkę. Zapewniają, że to panie zdrowe i naturalne.
|
![]() |
Na cos takiego nie pojda nawet ukraincy, naprawde tym nierobom na wsi juz sie we lbach poprzewracalo, doplaty za nicnierobienie, KRUS i 500+; leza do gory d...mi lub pija na umor - oto polska wies obecnie.
|
![]() |
Zlikwidowac doplaty unijne, KRUS, skupy interwencyjne, rekompensaty "kleskowe" itp a miny wiesniakom zrzedna. Maja za dobrze kosztem calego spoleczenstwa a jeszcze narzekaja jak im zle, ich domy wygladaja jak zamki, pare samochodow, maszyny rolnicze ale na ubezpieczenie pieniedzy nie maja hahaha, kretacze i kombinatorzy, oboboki.
|
![]() |
Na lubelszczyżnie brakuje mleko matów z prawdziwym mlekiem od krowy czy kozy.
Przynajmniej w miastach taki interes byłby opłacalny po odpowiednim zareklamowaniu.
Aż dziw że nikt nie wpadł na pomysł takiego interesu wśród prowadzących gospodarstwa ekologiczne.
|
![]() |
Jakie to ma znaczenie czy owoce zerwe ja czy ktos inny skoro wszystkie sa napakowane chemia z nawozow i opryskow? Rownie dobrze mozna dawac miastowym zabijac swinie czy kurczaki tuczone na hormonach i wmawiac im, ze takie mieso jest zdrowsze. Zenada, frajerow do darmowej roboty szukaja. Strata czasu, ktory mozna poswiecic na prawdziwa prace / zarabianie pieniedzy np. na produkty EKO / BIO.
|
![]() |
Rolniku nie daj się nadal mamic i oszukiwać Prawu i Sprawiedliwości. Dotowali ukraińskie plantacje owoców miękkich i wybijali Ci świnie. Nie wynegocjowali zwiększonego budżetu na rolnictwo. Wybierz mądrze - wybierz Polskie Stronnictwo Ludowe
|
![]() |
Piszecie bzdury bo rolnik ma dopłaty nowe maszyny pałace itd.kup sobie gospodarstwo i uprawiaj tylko łopatą i grabkami może zrozumiesz po co te maszyny?W Kanadzie jest to normą i nikt nie narzeka a ludzie są zadowoleni że nie płaci tyle co w sklepie szanują swoją gospodarkę rolną i są z tego dumni a u nas jeden drugiego w łyżce wody by utopił.A mieszczuchy umieją tylko wytkać rolnikowi.i liczą ich pieniądze ciężko zapracowane
|
![]() |
denerwuja mnie mieszczuchy dostaja mirszkania za grosze W pracy maja maszyny po kilka milionow i tez za darmo Zus odprowadza im pracodwaca Chodniki ulozone za frajer zero roboty po pracy i ciagle zazdroszcza nam na wsi
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|