![]() |
Zdjęcie: To fotograf do pojemnika wlazł, żeby takie ujęcie uzyskać??? :)
|
![]() |
Akurat makulaturę to chyba można bez problemu sfajczyć w piecach.
|
![]() |
Tyle dobrego, że papier rozkłada się o wiele, wiele szybciej od plastiku. W dużych miastach to trudne, ale takich jak np Puławy czy Świdnik, urzędy miejskie powinny informować że danego dnia na danym osiedlu będzie zbiórka makulatury. Raz w tygodniu powinna jeździć śmieciarka na papier z pracownikami lub harcerzami czy jakimiś innymi ochotnikami którym zależy na czystości miasta. Problem jest do rozwiązania, tylko trzeba chęci urzędników.z WOT |
![]() |
Przez ostatnie tygodnie miałem przyjemność poznać mieszkańca Berlina. Polak, który mieszka w Berlinie od 30 lat. Zapytał mnie po co zbieram nakrętki i segreguję sieci. Udzieliłem szczegółowej odpowiedzi, która wzbudziła w nim śmiech. Zadał pytanie po co tak wszystko skomplikowaliśmy. Opowiedział jak to robią w Berlinie. Dużo prościej i bardzo skutecznie. Może zadamy w końcu pytanie, czy cały cykl segregacji śmieci w Polsce jest optymalny. Może zaczniemy segregację od zmiany procesów tj. od produkcji przez sprzedaż i na końcu odzysk. Może dziennikarze opiszą jak prowadzi się segregację w innych państwach europejskich.
|
![]() |
Hał der ju ...
|
![]() |
Przez ostatnie tygodnie miałem przyjemność poznać mieszkańca Berlina. Polak, który mieszka w Berlinie od 30 lat. Zapytał mnie po co zbieram nakrętki i segreguję sieci. Udzieliłem szczegółowej odpowiedzi, która wzbudziła w nim śmiech. Zadał pytanie po co tak wszystko skomplikowaliśmy. Opowiedział jak to robią w Berlinie. Dużo prościej i bardzo skutecznie. Może zadamy w końcu pytanie, czy cały cykl segregacji śmieci w Polsce jest optymalny. Może zaczniemy segregację od zmiany procesów tj. od produkcji przez sprzedaż i na końcu odzysk. Może dziennikarze opiszą jak prowadzi się segregację w innych państwach europejskich.Nikt się nei odważy. To jest zorganizowana grupa... tak działają. Najlepiej widać jak dzielą się miastem w przetargach... |
![]() |
Nawet mały skup surowców wtórnych, jeśli chce kupować makulaturę, musi spełniać wymagania PPOŻ.
A ile jest miejsc są przechowywane material palne, np. producenci mebli na zamówienie. Gdzie nikt nie wymaga przy rozpoczęciu działalnosci operatów PPOŻ.
Rząd pod publiczkę po serii pożarów uchwalił przepisy, które zarżną duża część branży surowców wtórnych.
A paliły się nie składowiska (jak mówił minister w sejmie) tylko miejsca zbierania, czyli czasowego magazynowania)
I paliło się to, co ktoś chciał żeby sie spaliło. A służby miał gdzieś gdy to jechało to PL.
Zobaczycie po 5 marca br. jak reszta przepisów wejdzie w życie, a firmy po raz drugi w ciągu 4 lat będą musiały uzyskać zezwolenia na działalność w branży.
No i jeszcze chwała towarzyszom (teoretykom) za zaprojektowanie systemu BDO.
|
![]() |
Do Kol90
No właśnie nie można. Za palenie papieru będzie mandat.
|
![]() |
Tak, ponieważ nie mają gdzie jej sprzedać
|
![]() |
ekologia po Polsku. Brawo PISnieroby
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|