Wszystkim, którzy chcą rozkręcić biznes i działają w obszarach:
1. Technologie mobilne - m.in. tworzenie systemów usług lokalizacyjnych, systemy autoryzacji oparte na technologiach mobilnych;
2. Animacja komputerowa - produkcja animacji komputerowych wykorzystywanych w grach komputerowych, wizualizacji danych oraz symulacjach);
3. Gry komputerowe zarówno do wykorzystania w edukacji (komputerowe wspomaganie tradycyjnych szkoleń), biznesie (symulacyjne gry decyzyjne) oraz w rozrywce;
4. Internet - rozwój technologii takich jak Web 2.0, ASP, CSS,
polecam stronę projektu: www.milionnastart.pl
wiele przydatnych odpowiedzi na nurtujące Was pytania na www.goldenline.pl
powodzenia!
|
|
e, to lipa straszna, bo nie dość, że w Nowym Sączu to jeszcze prawie, że cyrograf trzeba z nimi podpisywać!
|
|
Może nie cyrograf, ale organizator jest współwłaścicielem spółki. Ale fakt, że w Nowym Sączu oni mają siedzibę, to żaden problem przecież. Przecież oni wychodzą do Ciebie, a nie Ty do nich.
|
|
Hm.. jak dla mnie to całkiem przekonujące tylko najbardziej obawiam się tej współpracy z nimi. Miło jest mieć "dużego brata", które Cię wspiera i poradzi, ale w tym wypadku nie robi on tego bezinteresownie...
|
|
tylko druga strona medalu - czy bez wielkiego brata da sie radę w ogóle odpalić swoj pomysł? ha! ryzykujesz i pozyskujesz. Raz sie żyje. Nei sprawdzisz - nie dowiesz się!
|
|
wiem juz, że jest kilak etapów (3?), wiem, ze można wygrać dużą kase, ale co w poszczególnym etapie oferuje ten Inkubator beneficjentowi? Mogę wydać kasę, którą dostanę na wszystko, co mi sie podoba, nawet na paluszki dla ochroniarzy?
|
|
Oferują Ci wsparcie merytoryczne i techniczne. A w etapach coraz bardziej rozwijacie Twój projekt/pomysł, aż w końcu zaczynacie działać.
Raczej na paluszki to wydać nie będziesz mógł, bo wydaje mi się, że całość trzeba będzie umieścić w budżecie, a potem się z tego rozliczyć.
|
|
Punkt 5. regulaminu wyjaśnia klarownie: (punkt h podciagnęłabym pod paluszki
Zakres świadczonej przez Inkubator pomocy dla preinkubowanych podmiotów przedstawia się następująco:
a) wynajem powierzchni biurowych na preferencyjnych warunkach lub prowadzenie wirtualnego biura;
dostęp do infrastruktury informacyjnej (telefon, faks, ksero, Internet);
c) udostępnienie zaplecza konferencyjnego;
d) działalność doradcza (doradztwo prawno-podatkowe, księgowe, finansowe, biznesowe, patentowe, technologiczne);
e) mentoring – opieka merytoryczna mentorów nad realizowanym projektem;
f) pomoc w pozyskiwaniu kapitału na dalszy rozwój;
g) wsparcie w zakresie działań marketingowych;
h) organizowanie warsztatów z zakresu tworzenia i zarządzania własną firmą;
i) działalność proinnowacyjna tj. pomoc w nawiązywaniu kontaktów gospodarczych – organizowanie spotkań przedsiębiorców, międzynarodowych misji gospodarczych, transfer technologii i kojarzenie partnerów gospodarczych);
|
|
Hej, oni organizują konferencje (2 już były):
22.02.2010 - spotkanie Biznes przy kawie - Kraków
23.02.2010 - spotkanie Biznes przy kawie Rzeszów
24.02.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Łódź
25.02.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Kielce
03.03.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Olsztyn
04.03.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Białystok
08.03.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Nowy Sącz
09.03.2010 - konferencja Owoce Biznesu - Bielsko-Biała
11.03.2010 - konferencja Start w Innowacje - Kraków
Owoce, owocami, ale miliony będą na tapecie!
|
|
dodatkowo 16.03. jest konferencja z Rekinami biznesu http://milionnastart.pl/konferencja.php
|
|
był już ktos na takim spotkaniu? Czy to, że sie inne nazwy to znaczy,m że będą tez inne tematy?
|
|
http://milionnastart.pl/aktualnosci.php?id=6 klikając w poszczególne spotkanie otwiera Ci się strona z całym programem. Możesz sobie porównać wszystko
|
|
konferencja "Owoce biznesu" mają te same tematy. Jak dla mnie tematy są bardzo ciekawe i planuję się dowiedzieć tam czegoś nie tylko jeśli chodzi o działanie z inkubatorem, ale i na przyszłość.
|
|
Ale czy takie konferencje są w stanie "namówić" kogoś do napisania wniosku? i ciekawi mnei to, ile osób jest tym zainteresowanych. i kto przechodzi dalej, bo konkurencja wydaje mi sie - jest wysoka
|
|
Moim zdaniem to takie konferencje jak już mogą ci pomóc w napisaniu wniosku, to raczej Twoja indywidualna sprawa, czy chcesz go napisać, czy nie. Raczej nie muszą nikogo namawiać, stawka sama zachęca
|
|
Niby tak, ale wiesz kasa to nie wszystko poza tym chcę wiedzieć, ze całe moje zaangażowanie nie pojdzie na marne. Dlatego tez moja ciekawosc o te konferencje
|
|
to nie zawracaj sobie głowy Krajan i nei bierz udziału w projekcie. Proste!
|
|
proponuje doczytanie:
http://www.facebook.com/pages/Milion-na-start/344248883812
i po co się sprzeczać?
|
|
@Krajan Swoje zaangażowanie nawet jesli nie dojdziesz do końca możesz podtrzymać i próbować na własną rękę.
|
|
Gocha, ale takie przedsięwzięcia to jednak czas pochłaniają. Nie bardzo optymizm mnie ogarnia w tym przypadku. MAm jeszcze troche czasu, zatem kombinuję, jak Polak pod górke, hehehe
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|