![]() |
SZULISZ ILE KASY POBRAŁEŚ ZA REKLAMĘ
|
![]() |
Tęsknię za prostym, niewyszukanym, tradycyjnym jedzeniem. Za takim normalnym obiadem. Znalazłam! w Świdniku w Wu eS Ka !!!
|
![]() |
W Lublinie generalnie brakuje restauracji serwujących owoce morza w szerokim tego slowa znaczeniu.Jeśli nawet trafi się coś "rybnego" w menu to jest to najczęściej pstrąg z grilla dodany do karty niejako "na odczepkę".Podstawowym problemem nie jest tu brak pomysłu na przyrządzenie ale świeżość produktów z czym ma problem większość lokali.Krótka trwałość,nieodpowiednie przechowywanie i w końcu brak pomysłu na stworzenie ciekawego dania skutecznie odstrasza restauratorów od morskich specjałów .W efekcie jedyną alternatywą jest smażalnia ryb gdzie najczęściej repertuar ubogi a olej pamięta często ubiegły sezon.Jest pewien wyjatek w Lublinie ale nie napiszę o nim by nie posądzono mnie o reklamę.Smutnym pocieszeniem jest fakt iż najgorszą rybę jadłem nad Bałtykiem (o ironio) i najlepszą również-w Gdyni Orłowie w Tawernie Orłowskiej.To daleko więc reklamować mogę:-) Halibut w maśle czosnkowym nie ma sobie równych.Mam nadzieję ,że niebawem smak dobrej ryby i innych morskich specjalów nie będzie już tylko wspomnieniem z podróży wakacyjnych ale wejdzie na dobre do Lubelskiej kuchni.3mam kciuki za Czarcią Łapę .Z pewnością ich odwiedzę bo ryby i owoce morza to wisienka na torcie mojego jadłospisu:-)
|
![]() |
Dajcie spokój z tą Wueską. Dramat jakościowy i cenowy.
|
![]() |
Pizzeria w Opolu już nie istnieje.
|
![]() |
szczury
|
![]() |
myszki i myszęta
|
![]() |
Włoch jest przereklamowany, wolę pizzę na grubym cieście w amerykańskim stylu.
|
![]() |
Świetne pieczarki są hodowane na kurzym goownie, a dla delikatnego i pastelowego mięsa musiało zginąć jakieś słodkie, miłe, nieczemu niewinne cielątko które miało przed soba całe życie. To tak jakby ktos zamordował szczeniaczka albo kociątko by go zjeśc bo ma delikatne mięso.
|
![]() |
U Włocha jest tragiczna obsługa,kelnerki są opryskliwe i niemiłe. Okropny wystrój. Nie lubię tam przychodzić, poza tym Włoch bardzo często pali pizzę "na węgiel".
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|